| | | | | | | |

Näyttävä keksilinna ja arvonta!

Keksilinna

 

 

Kesäjuhlissa kakku kaipaa välillä jotain uudistusta, ja varsinkin lastenjuhliin keksilinna toimii loistavasti kakun korvikkeena. Keväällä saimmekin haasteeksi tehdä oma meidän näköisemme keksilinna lasten kanssa yhteistyössä Keksihyllyn ja Blogiringin kanssa. Näin linnan kaupungissa asuvana meillä ei tainnut edes olla muuta vaihtoehtoa kuin ikioma Hämeen Linna, jossa kävimmekin hakemassa inspiraatiota opastetulla kierroksella.

 

Me lähdimme ihan perusteista. Halusin että linna on syötävä, edes jotenkin tunnistettavissa ja silti kuitenkin meidän näköisemme. Aluksi vuorasin ison hyllylevyn kelmulla, samoin vadin jonka käänsin vain ylösalaisin, sillä linnamme on pienen kukkulan päällä. Alimmaiseksi kasasimme Dominoja, ja niiden päälle Maraboun Chocoja. Nämä tuntuivat olevan muuten lasten sekä aikuisten suosikkeja, ihan vaan pikku vinkkinä.

 

keksilinna2

 

Linnan alaosan muurit saivat ympärilleen vielä vaalean tiilikerroksen, jonka rakensin murennetuista BelVita kekseistä. Kiinnitys on niinkin yksinkertainen kuin sulatettu valkosuklaa, jota muuten sivelin vielä kukkulalle ja jotta päälle ripoteltu keksimurska toimisi hiekkana ja pysyisi vielä paikoillaankin. Ja kyllähän se pysyi, vähän liiankin hyvin.

 

Hieman päänvaivaa aiheutti se ihan oikea linnan muoto. Kuinka pyöreistä kekseistä voi saada neliön mallisen linnan? Minä ratkaisin asian murskaamalla Marabou Choco keksejä ja vähän muitakin keksejä tehosekoittimessa, ja sileään murskaan sekoitin vielä sulaa tummaa suklaata. Tai toisinpäin. Noh, suklainen massa enivei, ja sen taputtelin ronskisti linnan seiniksi. Jäähdyttyä tämä massa pysyikin kasassa todella hyvin, eli oli erittäin hyvä ratkaisu.

 

keksilinna3 IMG_3657

IMG_3655

 

Tykkitorni syntyi täysin vain BelVitoista ja Oreoista. Siinä ei käytetty edes suklaata liimana, vaan ihan vain kokosin ja annoin olla. Tykkitornin reiät siis sain aivan suoraan. Tähän linnaan teimme vain yhden muurin, ja sen päälle levitin loput linnasta jääneestä massasta, muuten liimasin muurinkin kiinni suklaalla. Aika toimiva liima muuten, ja herkullinenkin vielä.

 

Ainoat ei syötävät osat löytyvätkin katosta ja lipusta. IsoSisko oli kierroksella linnassa oppinut, että valta oli välillä ruotsalaisilla, joten tästä syystä hän halusi ehdottomasti tehdä linnaan Ruotsin lipun. Mies askarteli katot pahveista ja me etsimme lasten kanssa puita maisemoinniksi. Lopuksi vielä naapurin lapsi toi meille sotilaita, jotta linna olisi oikea linna.

 

Ohjeeni keksilinnan rakentamiseen ovatkin yksinkertaiset:

 • suunnittele ensin, piirrä kunnolla paperille
 • ei haittaa, jos kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan
 • varaa tarpeeksi keksejä, yksi paketti ei riitä mihinkään
 • tehkää yhdessä, varmasti jokaiselle löytyy oma tehtävä
 • sulatettu suklaa on todella kätevä liima
 • keksejä voi myös murskata
 • pinoa erilaisia muotoja eri kekseistä
 • ei haittaa jos ovi unohtuu, sen voi vaikka piirtää suklaalla päälle
 • kun linna on tuoksunut keittiössä pari viikkoa leikkien jälkeen, haluaa jokainen varmasti syödä sen nopeasti

 

IMG_3490

 

IMG_3536
IMG_3540

 

Lasten kanssa leipoessa parasta on toki jos lapset saavat tehdä itse. Tällä kakulla lapset saivat myös leikkiä. Kissa on mukana ihan tarkoituksella, onhan Hämeen Linnan virallinen kummitus nimenomaan kissa. Pidimme keksilinnan myötä naapureille kahdetkin juhlat. Ensin leikimme linnalla ja tuhosimme linnasta yli jääneet keksit. Pari viikkoa myöhemmin tuhosimme koko linnan, tai ainakin aloitimme sen nauttimisen. Tästä kun olisi riittänyt kahdellekin naapurustolle.

 

Keksilinna lasten juhliin onkin äärimmäisen hyvä idea. Olen myös huomannut ettei täytekakkua syö kukaan lapsi pientä lusikallista enempää, joten meillä onkin usein juuri juhlissa nautittu joko jäätelökakkuja tai muita virityksiä. Yksi varteenotettava vaihtoehto seuraavalle kerralle onkin keksilinna, jonka rakentamiseen voi ottaa lapset mukaan. Eikä muuten mene ulkona pilalle, toki suklaa saattaa hieman sulaa jos tämän laittaa suoraan auringon paisteeseen. Mutta pärjää muuten hyvin lämpimässäkin.

 

Keksihylly haastaakin nyt teidät rakentamaan oma keksilinnanne. Olisiko se Frozen linna, kuninkaan linna tai vaikka Olavinlinna? Nyt kannattaa nimittäin osallistua, sillä paras keksilinna palkitaan 5 000 euron arvoisella matkalahjakortilla. Ja jotta pääsisitte kunnolla alkuun, arvotaan Mehukekkereiden facebook-sivuilla nyt tästä päivästä eteenpäin Mondelez tuotekassi (tai oikeastaan kaksi), joka sisältää noin 30 euron arvosta keksejä ja muita rakennusaineita oman linnan rakentamiseen. Ja lisää vinkkejä linnojen rakentamiseen voi käydä hakemassa Blogiringin muilta bloggaajilta.

 

Joko siis rakennettaisiin oma linna?

 

 

 

IMG_3673

 

 

IMG_3668

IMG_3631

 

Yhteistyössä Mondelez ja Blogirinki

 

blogirinki_logo

Similar Posts

6 Comments

 1. Voi, miten hauska idea! Meillä varmaan rakennettaisiin joku veden alainen linna. 🙂

  1. voih, vedenalainen linna olisikin hieno! Mutta käy vielä kommentoimassa Mehukekkereiden facebookiin, niin sieltä voit voittaa starttipaketin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *