-Supersuositut käsityöohjeet

Kotileikki-kirjan valloittavat ohjeet

IMG_4683

IMG_4679

IMG_4713

IMG_4675

 

 

Sain joku aika sitten Atenalta kutsun uuden käsityökirjan julkaisutilaisuuteen. Valitettavasti en päässyt paikalle, mutta kirja pääsi yllättämään minut ilman julkistamistilaisuuttakin. Nimen perusteella kun kuvittelin Kotileikki-kirjan olevan kirja lastenhuoneesta, sisustamisesta.

 

Kun lasten kanssa aloimme lukea sitä enemmän, tajusinkin saaneeni käsiini erittäin inspiroivan käsityökirjan. Juuri sellaisen, jota tarvitseekin välillä lasten toiveita kuunnellessa. Työlistallani kun on jo pitkään ollut kruunut, tyllihameet, nukenvaatteet, nopeat neulomukset pinneiksi, huiveiksi tai mekoiksi. Ja tässä Pauliina Salmisen kirjassa on juuri näitä, ja vielä vähän lisää. Annika Liinankin kuvat inspiroivat aloittamaan nuken, vaikka sellaista ei juuri nyt ehkä tarvittaisikaan.

 

IMG_4682

 

 

Tunnelma on siis rauhallinen, rentouttava ja inspiroiva. Olen nyt jo parin viikon ajan yrittänyt kysyä lapsiltani mitä tekisin ensimmäisenä, saamatta koskaan kunnon vastausta. PikkuSisko ilmoitti heti alkuun haluavansa ihan kaikki, ja IsoSisko ei nyt vain muuten vaan osaa päättää. Sen kuitenkin tiedän, että luistelukauden alkaessa taas syksyllä, on lapsillamme oltava uudet neulotut tyllihameet. Onneksi siihen sopivaa kimaltavaa lankaakin löytyi jemmoistani, joten sellaiset taidan laittaa puikoille heti ihan kohta.

 

Voin siis suositella Kotileikki-kirjaa kaikille hempeileville lapsille. Ohjeet vaikuttavat juuri siltä että niitä saa muokattua helposti itse omaan makuun sopivaksi, ja kirja tarjoaa ohjeiden lisäksi siis paljon inspiraatiota. On leikkejä ympäri vuoden, ja siitä mitä näppärä vanhempi voi leikkeihin tehdä itse. Arjen ei tarvitse olla tylsää, ei varsinkaan silloin kun vain päättää tehdä itse, yhdessä lasten kanssa.

 

Kirja saatu näytekappaleena Atena-kustannukselta

 

IMG_4673

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

2 thoughts on “Kotileikki-kirjan valloittavat ohjeet”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Torstain toivo

Välillä huomaa eläneensä niin hyvän päivän, ettei sitä olisi vielä aamulla voinut kuvitellakaan. Kaikki naksahtaa vain kohdalleen ilman että tekee

Yksi iso muutto

    Parin viikon pakkaus, kierrätys, kirppis ja laatikkorumba alkaa olla vihdoin takana. Laatikot on kannettu uuteen kotiin, kaikumista ei

Lasten tietovisa ja Nuppuprint juhlamekko

Olen selkeästi ottanut uuden perinteen. Aiemmin mätsäsin lapsille samanlaiset juhlamekot, mutta nyt olen huomaamattani ommellut Nuppuprintin mekkoja juhlia varten. Tämä