Kasvis-halloumipaistos
Olen niitä ihmisiä jotka eivät viivy pitkään hellan edessä, ja jotka tekevät ruokaa soveltaen. Eräänä päivänä sain kuitenkin sovellettua sen verran hyvän arkiruuan, että ajattelin jakaa sen myös teille.
Tähän voi lisätä kasviksia ihan sen mukaan, mitä omassa kaapissa sattuu olemaan. Esim. lanttu, muut juurekset, parsa- ja kukkakaali, herneet, pavut ja muut sopisivat myös. Meillä kaapissa ei ollut juuri mitään, ja eniten makua tuleekin öljyistä, juustosta ja mahdollisista muista mausteista.
Toivottavasti tällä ratkeaa edes jonkun perheen “mitä tänään syötäisiin”-ongelma 😉
Halloumi-kasvispata (4 hengelle)
1 paketti halloum juustoa
5 perunaa
3 porkkanaa
2 sipua
2-3 valkosipulin kynttä
5-8 parsaa
muita kasviksia ja juureksia oman maun mukaan
loraus oliiviöljyä tai rypsiöljyä
pieni loraus chiliöljyä tai 1 tuore chili
suolaa
pippuria
Pilko uunivuokaan kaikki kasvikset, vihannekset ja juusto kuutioiksi. Parsaa on hyvä vähän kuoria ennen vuokaan laittamista. Lisää myös pilkotut sipulit, valkosipulit ja mahdollinen chili, itse käytin chiliöljyä. Lisää vielä suolaa ja pippuria oman maun mukaan, sekä viimeisenä iso loraus oliivi- tai rypsiöljyä. Sekoita kunnolla, ja paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Sekoita noin puolessa välissä.
Kiitos ohjeesta! Tämä menee heti kokeiluun.