|

Kasvis-halloumipaistos

IMG_3156

IMG_3164

 

Olen niitä ihmisiä jotka eivät viivy pitkään hellan edessä, ja jotka tekevät ruokaa soveltaen. Eräänä päivänä sain kuitenkin sovellettua sen verran hyvän arkiruuan, että ajattelin jakaa sen myös teille.

 

Tähän voi lisätä kasviksia ihan sen mukaan, mitä omassa kaapissa sattuu olemaan. Esim. lanttu, muut juurekset, parsa- ja kukkakaali, herneet, pavut ja muut sopisivat myös. Meillä kaapissa ei ollut juuri mitään, ja eniten makua tuleekin öljyistä, juustosta ja mahdollisista muista mausteista.

 

Toivottavasti tällä ratkeaa edes jonkun perheen “mitä tänään syötäisiin”-ongelma 😉

 

Halloumi-kasvispata (4 hengelle)

1 paketti halloum juustoa

5 perunaa

3 porkkanaa

2 sipua

2-3 valkosipulin kynttä

5-8 parsaa

muita kasviksia ja juureksia oman maun mukaan

loraus oliiviöljyä tai rypsiöljyä

pieni loraus chiliöljyä tai 1 tuore chili

suolaa

pippuria

Pilko uunivuokaan kaikki kasvikset, vihannekset ja juusto kuutioiksi. Parsaa on hyvä vähän kuoria ennen vuokaan laittamista. Lisää myös pilkotut sipulit, valkosipulit ja mahdollinen chili, itse käytin chiliöljyä. Lisää vielä suolaa ja pippuria oman maun mukaan, sekä viimeisenä iso loraus oliivi- tai rypsiöljyä. Sekoita kunnolla, ja paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Sekoita noin puolessa välissä.

 

IMG_3167

IMG_3180

Similar Posts

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *