| |

Harakka ja leppäkerttu, puvut lapselle

IMG_2801

IMG_2862

 

 

IsoSisko on nyt talven aikana innostunut todella taitoluistelusta. Äidille tämä on siitä nokkela harrastus, että luistelupukuja kaivataan toki säännöllisesti. Joulun tienoilla ompelin tonttupuvun, ja nyt oli tarve sekä leppäkertulle että metsän eläimelle. Lapsi päätyi lopulta harakkaan, kyllähän harakkakin elää metsässä. Varsinkin Prinsessa Ruususen metsässä.

 

Päätin selvitä mahdollisimman helpolla, sekä vaatteilla joita voi käyttää myös arjessa. Onneksi kaapista löytyi leppäkerttua varten juuri sopivaa kangasta, ja harakkapuku syntyi NOSHin mustavalkoisesta trikoosta. Ompelin siitä ensin mekon, ja erikseen siivet jotka ompelin selkään ja hihoihin käsin. Näin ne saa riisuttua näytöksen jälkeen, ja mekko menee sellaisenaan arkikäytössä.

 

Lisää lennokkuutta mekkoon tuo vinoon leikatut hihat ja miehusta. Joustoa on silti tarpeeksi, ja helmaan ompelin sekä vasta- että myötälaskoksia. Näytöksessä lapsen päällä oli vielä mustat housut ja hanskat. Siis samat, jotka olivat myös leppäkertulla. Käytännössä lapsen ei siis tarvinnut kuin vaihtaa yksi paita esityksen väliajalla.

 

Itse esitys sujui mahtavasti. En tiedä tuleeko luistelusta pitkäaikaista harrastusta, mutta jatkamme sitä niin pitkään kuin lapsi haluaa. Minä voin mielelläni ommella pukuja jatkossakin.

 

IMG_2870

IMG_2836

IMG_2859

IMG_2797

IMG_2624

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *