| | |

Hernerouheella paneroidut leipäjuustot

IMG_2605

IMG_2609

 

Olen pitkään kaipaillut nopeita ja uusia arkiruokia. Kun sitten Instagramissa törmäsin mahtavan Mamma rimpuilee-blogin ohjeeseen hernerouheella paneroiduista leipäjuustoista, en voinut olla kokeilematta. En ole juurikaan kylmän leipäjuuston ystävä, mutta lämpimänä se on aika mainiota.

 

Ja kaikki mikä kuorrutetaan herneruoheella, ei voi olla epäterveellistä. Ei vaikka miten rasvassa paistaisi. Herne ei ole koskaan epäterveellistä.

 

Siispä päätimme testata, ja kyllähän näitä söi. Vielä tuunaisin seuraavaan kertaan lisäämällä  chiliä ihan kunnolla panerointiin. Tai sitten kokeilen vaihtaa juustoa hieman suolaisempaan. Tällaisenaan ja keitetyn ohran kera tämä on kuitenkin kotimaista ruokaa parhaimmillaan.

 

Ohje hernepaneroituihin leipäjuustoihin

1,5-2 dl hernerouhetta

250g leipäjuustoa

ripaus suolaa ja pippuria ja chilia

1 luomumuna

 

Riko luomumuna ja kasta paloitellut leipäjuustot yksi kerrallaan munaan, jonka jälkeen pyörittele se mausteiden ja hernerouheen sekoituksessa. Paista kuumalla pannulla noin pari minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää pannulle kunnolla öljyä, etteivät jää kiinni pannuun. Nauti esim. ohran kera.

 

IMG_2614

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *