-Supersuositut käsityöohjeet

Ensimmäinen villapaitani

IMG_2214

IMG_2216

IMG_2239

 

Nyt se on valmis, ensimmäinen neulomani villapaita. Kuten jo aiemmin kerroin, aloitin suoraan joidenkin mielestä väärästä päästä, mutta itselleni oikeastaan sillä oikealla tavalla. Juuri siten kuin olin toivonutkin. Ylhäältä alas ilman saumoja.

 

Tämä paita on neulottu Teeteen Helmi langasta. Se on ihanan pehmeää merinovillaa, jota on myös erittäin kiva neuloa. Koko on 110 cm, ja lankaa kului 170g. Sen virheen toki onnistuin tekemään, että muutin alkuperäistä väriajatustani jossain puolessa välissä, ja harmaa lanka loppui kesken. En saanut enää saman värin ja erän uusia keriä, joten pieni sävyero on hihoissa suhteessa miehustaan. Väri on siis kuitenkin sama, erä vain hieman eri. En anna sen kuitenkaan häiritä, sillä muuten tästä tuli ihan hyvä ensimmäinen versio.

 

IMG_2207

 

Ylhäältä alas neulominen on itselleni luontevaa. Olen tottunut sovittamaan kesken ompelun, neulomisen ja muuttamaan suunnitelmia kesken työn. Muokkaan itse kaavoja, ohjeita ja sovellan enemmän kuin seuraan ohjeita tarkasti, joten tämä tekniikka sopii minulle paremmin kuin hyvin. Ohje löytyy siis Tuulia Salmelan kirjasta, jossa tekniikka kerrotaan ihan alusta alkaen. Ohjeet löytyvät kaikenlaisille eri langoille, kooille ja malleillekin. Todella hyvä kirja siis kyseessä.

 

Nyt kun ensimmäinen testikappale on valmis, ei minua pysäytä enää mikään. Olen jo ilmottautunut myös Lankakauppa Kerän ja Meijun neulesuunnittelukurssille, ja toivottavasti sen jälkeen voin alkaa itse kirjoittamaan myös teille selvempiä ohjeita. Ja ehkä sen jälkeen myös oma suunnitteluni on helpompaa. Onneksi käyttäjiäkin löytyy perheestä vielä vaikka kuinka paljon, sillä villapaitoja ja takkeja ei ole koskaan liikaa. Ei ole.

 

IMG_2238

IMG_2222

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

3 thoughts on “Ensimmäinen villapaitani”

  1. Aivan ihania ♥ niin paita kuin mallikin ♥

    Tuo suunnittelukurssi kuulostaa kyl mukavalta. Pystyisiköhän niitä oppeja käyttään hyväksi myös virkkaustöissä? Pitää tutustua kurssiohjelmaan =)

    Mukavaa sunnuntai-iltaa ja hyvää alkavaa viikkoa ♥

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Lapsen sukkahousujen paikkaus

Niin lapsi kuin minäkin, olemme kausittain sukkahousuihmisiä. Varsinkin talvella villasukkahousut ovat yleensä ne omat suosikkini, ja lapsi taas tykkää sukkahousuista

Nopea tonttulakki

  Nyt näin joulun alla viikon kierrätysompelut on helppo naamioida jouluun. Tällä viikolla ompelinkin sopivan punaisesta vanhasta paidastani tonttulakin, joka

Vaalea Vilja-neule kirjoneuleella

  Yksi iso haaveeni on ollut neuloa itselleni neule kirjoneuleella. Se on ollut hyvä #haaveheinäkuu haave, samalla tavalla kun moni