-Supersuositut käsityöohjeet

Itse tehty minttutee

IMG_5741

IMG_2087

 

Viime kesänä ostin hetken mielijohteesta puskan minttua, istutin sen ruukkuun ja jäin odottamaan. Jokunen viikko myöhemmin kiitin onneani etten istuttanut sitä suoraan maahan, sillä nyt takapihastamme vähintään puolet olisi varmaan mintun valloittamaa. Onneksi siis järki tai vaisto toimi, ja nyt minttu jäi ainoastaan ruukun sisäpuolelle, sekä kasvoi yllättäviin mittoihin.

 

Kesän parasta antia oli erilaiset minttukastikkeet. Tuoretta minttukastiketta falafelien päälle, tai ihan vaan tavallisille kasvispihveille. Salaattiin, ripaukseksi teen joukkoon ja ihan vain tuoksu etupihalla. Heinäkuun lopussa korjasinkin siitä yhdestä ruukusta aika järjettömän sadon, ja kuivattelin sitä pari viikkoa kylmässä saunassa. Kääntelin, unohdin ja kuivattelin vielä lisää.

 

Nyt olenkin talven aikana saanut ihastua kunnolla omatekoiseen minttuteehen. Kuivattua minttua iso kasa teesihtiin, haudutus ja nautinto. Niin helppoa, halpaa ja marttamaista. Paljon ei vaadita, mutta paljon se silti antaa.

 

IMG_2084

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

12 thoughts on “Itse tehty minttutee”

 1. Kun olen käyttäytynyt tuhmasti, rankaisen itseäni minttuteellä. Se maistuu ihan hammastahnalle.
  Uskon ja toivon, että makuun tottuu, sitä on vielä seitsemän pussia jäljellä. 😉

  Vastaa
  • Eikä!!!? Ei minttutee voi olla rankaisu!!

   Kyllä siihen oikeasti tottuu. Totuttele ensin vaikka hunajan avustuksella, ja suklaata vielä perään? 😉

   Vastaa
   • Yritin nauttia minttuteestä uudella asenteella. En tenhnyt siitä tönkkövahvaa ja laitoin hieman sokeria, vaikka yritän sitä vähentää. Ja kas kummaa. Ei se enää ollutkaan niin pahaa. Eli uutta käyttöä minttuteelle, vaikka ei sitä kyllä vielä palkinnoksikaan voi sanoa!

    Vastaa
    • No mutta ehkä parin kerran jälkeen se alkaa maistumaan vielä paremmin? Tai sitten sun on käytettävä minttua vaan johonkin muuhun 🙂

     Vastaa
 2. Ihania kuvia ♥ ja sun tee kuulostaa ihan herkulta =) Mulla on kasvipenkissä sitruunamelissaa, pipar- ja väriminttua, jos haluat ens kesänä laajentaa teevalikoimaa. Voin keväällä antaa pari alkua =)

  Vastaa
  • Väriminttu, oi kuulostaa ihanalta! Ja hei, tottakai pitää järjestää keväällä joku tapaaminen, vaikka suoraan teillä värikkäästi? 😉

   Vastaa
 3. Onnea on olla minttua puutarhassa. Minä olen laittanut tavallista ja piparminttua suoraan maahan kasvamaan ja antanut ihan tahallaan levitä. Nytkin on pakkanen ihan täynnä vieläkin minttua. Meillä tulee eniten käytettyä minttua jogurttikastikkeisiin kalall, kalalle, itämaiselle jne. seuraksi. Eilen sekoitin minttua suoraan kebab-pötkylöiden taikinaan ja tuli ihanan raikkaita.

  Vastaa
  • Leviääkö minttu tosi paljon, tai saako sitä hyvin rajattua ettei leviä ihan hallitsemattomasti? Pitääkin testata tänä kesänä noita muita minttulajikkeita, kiitos innostuksesta!

   Vastaa
   • Minttu leviää nopeasti. Asuessamme omakotitalossa se levisi viereiselle mansikkamaallekin. Keksin käyttää isoa muovista saavia ( n 40 l) josta pohja lähtenyt irti. Upotin sen maahan ja minttupuska siihen. Ei levinnyt enää ja oli upean näköinen. Nyt asumme pikku pihaisessa kerrostaloasunnossa ja olen laittanut mintun n. 30 l saaviin maan pinnalle. On talvehtinutkin siinä hyvin, ainakin täällä eteläsuomessa. Viljelylaatikossa on myös sitruunamelissaa ja ranskalaista rakuunaa, tänä kesänä ostettua, saa nähdä miten talvehtii. Venäläinen rakuu”outlook.com

    Vastaa
    • Kyllä, minttu tosiaan leviää. Itse kasvatan sitä joka vuosi nykyään ruukussa, ja viihtyy siinä kyllä hyvin koko kesän 🙂

     Vastaa
 4. Ihanat kuvat! Ja ah, itsekuivattu ja haudutettu minttutee kuulostaa kivalta.. 🙂 Minulla on kokemusta vain itsehaudutetusta vadelmanlehtiteestä, mutta se oli ehkä liian vahvaa, kun sai silmät kirveltämään.. 😀

  Rohkenenkohan muuten kysyä, että saisikohan blogitekstien fontin väriä tummemmaksi, kun jotenkin tuntuu toisinaan, että varsinkin läppärin kanssa on aika tarkkaa, että näyttö on oikeassa kulmassa, että tekstin saa näkymään. Kommentit sen sijaan näkyvät tosi hyvin.

  Blogisi ulkoasu on kyllä mieluisa ja varsinkin tykkään valokuvistasi ja siitä että niitä on useita. 🙂

  Vastaa
  • Hei kiitos Katariina kommentistasi, ja totta kai palautetta saa antaa. Pyydän tuota koodariani vaihtamaan tekstiä tummemaksi heti nyt viikonloppuna, eiköhän se saada sillä korjattua. Kiitos ja mukavaa viikonloppua! 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kasvisruokaperhe

    Elämä on täynnä valintoja. Pitää miettiä mitä lapsille opettaa, mitä niille syöttää ja miten heille puhuu. Mihin harrastuksiin

Käännekohtia ja muuttoja

  Aina välillä joku asia johtaa toiseen, se vielä kolmanteen ja yhtäkkiä sitä huomaa pesevänsä eteisen lattialistoja, kun tarkoituksena oli

Inspiraatiota syksyyn

  Olen tehnyt isoja ja pieniä ostoksia syksyn kunniaksi. Nauttinut kirpeistä syysaamuista, katsonut lehtien leijailua maahan, surrut ihmisten lisääntynyt vihaa

Grillatut herkkusienet

  Monet lihansyöjät tuntuvat käärivän herkkusienet lähes aina pekoniin. Minä olen jotenkin saanut kuitenkin miehenikin jättämään pekonit kauppalistoilta pois, ja