| | | | |

Sirkusmekot ja ilmaiset kaavat leggingseihin

IMG_0889

IMG_0903

IMG_0970

 

Ompelin lasten serkulle joululahjaksi Sirkusmekon ja leggingsit. Ja kun kerran lähdin leikkelemään kankaita, saatoin ehkä sipaista vähän toista ja kolmattakin. Ettei jää ne yhtä aikaa ostetut kankaat sitten yksikseen kaappiin. Eli mätsäävää koko serkkulaumalle.

 

Leggingsit ompelin NOSHin sivuilta löytyneellä uudella leggingsien kaavalla. Omat lapset ovat niin eri paria, että isommalle aikanaan ommellut tiukat leggarit eivät mahdukaan enää hieman pyöreämmälle PikkuSiskolle. Tähän tarkoitukseen NOSHin kaava on juuri sitä kaivattua välimaastoa, eli ehkä hieman liian löysä vanhemmalle, mutta juuri passeli pienemmälle. Normaalisti teen vyötärökuminauhat vanhojen housujen mukaan, mutta nyt kun kerrankin päätin tehdä ihan ohjeen mukaan, tein niin loppuun asti. Huomasin samalla että ohjeissa olleet kuminauhan mitat olivat  hieman turhan väljiä, eli ohjeessa saattaa olla virhe. Suosittelenkin mittaamaan kuminauhat lapsen päälle ennen ompelua!

 

Ompelin nämä juuri ennen aattoa. Paketoin silityslämpimänä ja puin omille lapsille ennen kuin ehdin edes kunnolla kuvata. Leggingsit vaihtuivat aaton juhliin sukkahousuihin ja kepeät helmat ovat olleet mekkojen myötä käytössä nyt joulun välipäivinäkin. Mekkoihin ompelin rypytykset olalle, ja vielä vyöt pitämään helmat paremmin viilettävinä. Simppelit, yksinkertaiset ja hyvin kulutetut metrit.

 

IMG_0888

IMG_0893

20151223_133015

IMG_0895

Similar Posts

4 Comments

    1. Kiitos Hannariina! Nuo kuosit olivat todellakin mieleen, ja oikeastaan osasin jo kankaita ostaessa sanoa mikä niistä sopii kenellekin. Ja kun kysyin lapsilta mikä on kenenkin mekkokangas, sain ihan samat vastaukset 🙂

    1. Kiitos Johanna, juuri tuo vyö oli sellainen lisä minkä itse halusin toteuttaa. Ehkä ne hukkuu pesussa, mutta voi helposti laittaa jonkun muun vyöksi ja saa vähän uutta ilmettä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.