-Supersuositut käsityöohjeet

Kotimaiset värikkäät villavaatteet

IMG_0172

IMG_0194

IMG_0180

 

Käsityötaitojen omaaminen ei tarkoita sitä, ettenkö ostaisi myös muiden käsityötä. Vuosi sitten törmäsin ensimmäisen kerran värikkäästi toteuttuihin laadukkaisiin villatuotteisiin, jotka on tehty käsityönä Suomessa. En voinut olla vastustamatta näitä rohkeita ja paksuja villavaatteita lapsille, vaikka toki olisin voinut ostaa vielä hienompaa merinovillaneulosta ja ommella ne itse. Joskus on kuitenkin helpompaa ja mukavampaa tukea käsityöyrittäjyyttä. Oikeastaan se on aika ihanaa, kun ei tarvitse aina tehdä kaikkea itse. Kun joku muu tekee vielä paremmin.

 

Tämän vuoden Kädentaidot-messuilla ostoslistani tärkein tuote olikin juuri Johanna K. Designin villavaatteet. Messuilla uutuutena oli haalarit, jotka aivan varmasti on Suomessa kysyttyä tavaraa, enemmän kuin paidat ja housut. Minä kuitenkin luotin juuri erillisiin kappaleisiin, sillä IsoSiskolla käytössä olleet housut ovat toimineet niin mallikkaasti, että hankin PikkuSiskolle heti koko setin. Yrityksellä on myös verkkokauppa, mutta suurimmaksi osaksi tuotteita voi ostaa erilaisista tapahtumista, messuilta ja jälleenmyyjiltä.

 

PikkuSiskon setti on kokoa 100cm (lapsi on 93cm pitkä) ja IsoSiskon housut taas on kokoa 110 (lapsi noin 107cm pitkä). Juuri passelit näille lapsille, ja oikeastaan nyt kun mietin, niin hanskat olisivat olleet kyllä vielä aika loistava lisä tähän settiin. Niitäkin kun saa nykyään Johannalta. Niin ja kaulureita, luomumerinovillaisina. Ah.

 

Villahan on siitä aivan paras materiaali, ettei sitä oikeastaan tarvitse pestä. Hiki irtoaa kunnon tuuletuksella, ja samoin oikeastaan kaikki muukin. Ja jos nyt mietitte että miksi noita ei tehdä myös aikuisile, niin kyllä muuten tehdään. Tämä jos mikä olisi minullekin hyvä syy alkaa pitämään enemmän villavaatteitta, kohta ollaan samiksia koko perhe.

 

Johanna K. Design

 

IMG_0182

IMG_0197

IMG_0178

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

5 thoughts on “Kotimaiset värikkäät villavaatteet”

 1. Onpa kivat villahousut!
  Pitääpä käydä TaruLiinassa tänään kurkkaamassa, olisiko siellä näitä tarjolla! 🙂

  Vastaa
 2. Kivannäköiset! Täällä on luotettu Polarn o. Pyretin villavaatteisiin (ja perittyihin Kivat-tuotteisiin sekä yksiin markkinoilta ostettuihin kotimaisiin villahousuihin), koska ne on niin ihanan ohuet ja käytössä kestävät, mutta kyllähän kotimaassa ommellut olisivat mieluiset 🙂

  Vastaa
  • Voi Emmi olla, että haalareita ei ole vielä verkkokaupassa. Tietääkseni myyvät aina uutuudet ensin noilla messuilla, ja verkkokauppa päivittyy sitten niistä mitä jää jäljelle. Mutta varmaan sähköpostilla voi tiedustella!

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Ekologisin vaate löytyy vaatekaapistasi

Välillä eteeni tulee keskusteluja, joissa tiedustellaan ekologisinta vaateyritystä. Halutaan siis ostaa mahdollisimman ekologinen ja eettisesti tuotettu vaate, ja kysytään mistä

Huppari kotimaisesta joustocollegesta

  Kesällä ostin monta metriä kotimaista joustocollegea Käpyseltä. Halusin kokeilla kuinka hyvää laatua kotimainen joustocollege oikein on. Ja onhan se

Valmiiksi pureskeltu rantaloma

  Olemme aiemmin olleet sitä koulukuntaa, joka varaa lennot ja hotellit erikseen, ja jotka nauttivat enemmän kaupunkinähtävyyksistä kuin rantalomista. Kun

Paratiisimaija-mekot

  Kun julkaisin kuvan näistä kankaista Instagram-tililläni, tuli siitä viikonlopun aikana yksi tykätyimmistä kuvistani koko pari vuotisen Instagram historiani aikana.