| | | |

Kolmevuotiaan synttärit

_c_lastenjuhlat_.jpg

IMG_8626

IMG_8628

IMG_8636

 

PikkuSisko täytti viime viikolla kolme vuotta. Tämä on ollut päivän selvää lapsen uhmaiän huomioon ottaen, ja kaiken oman syksyisen sähellyksen keskellä ajatus syntymäpäivien leivonnaisista tuntui hieman ahdistavalta. Jotenkin onnistuin kuitenkin tekemään näistä juhlista rennoimmat pitkästä aikaan.

 

Kolmevuotias PikkuSisko toivoi mansikkakakkua, prinsessoja ja Elsa Barbieta. Viime vuoden jäätelökakku vaihtui siis hitusen hankalampaan tavalliseen kakkuun, ja keksit lapsi itse valitsi kaupan hyllystä. Yhdet tehtiin tosin ihan itse päiväkodin ystäville. Tai siis en minä mitään tehnyt, en koskenut jauhoihin ollenkaan, keittiöönkin astuin vain täyttämään jääkaappia.

 

IMG_8632

IMG_8630

IMG_8706

Olemme ajautuneet päässeet siihen pisteeseen, että mieheni hoitaa kaikki työt keittiössä juhlien esijärjestelyissä. Tähän on päästy parilla paniikkikohtauksella, pilalle menneellä kakulla ja parilla pienellä riidan poikasella. (Ihan vinkkinä siis vaan, jos haluatte päästä tähän samaan.) Minä ihan suosiolla jään siivoojan rooliin, enkä tällä kertaa edes ommellut juhlamekkoja. Aika saavutus, vaikka itse sanonkin.

 

Juhlien suurin menestys oli DallasBostonkakku. Alkuperäinen ohje löytyi Annin Uunissa-blogista, tosin mies taisi vaihtaa vaniljakastikkeen laatua. Siis aivan täydellinen pulla, jopa parempaa kuin mikään kakku. Ei siis ihme että tämä herkku hupeni parempiin suihin aika nopeasti. Minä nautin sen viimeisen siivun tänä iltana lasten mentyä nukkumaan, nam!

 

IMG_8645

 

Täytekakku koottiin monen eri ohjeen yhteisvaikutuksesta, ja maultaan päästiin juuri siihen mitä toivoinkin, kostutusta olisi tosin saanut olla hieman lisää. Makuna on lapsen toivoma mansikka ja suklaa. Koristelut tehtiin ihan summamutikassa, ja silti  kaunein kakku minkä olemme tehneet. Itse synttärisankari ei kakkuihin juuri koske, keksejä täytyykin tehdä seuraaville juhlille nimenomaan lapsille lisää.

 

Ties jo kuinka monien juhlien jälkeen emme ole vieläkään oppineet panostamaan tarpeeksi suolaisiin ruokiin. Nyt lohipiirakka ja kasvisrullat tekivät todella hyvin kauppansa kaukaa tuleville sukulaisille, niin että seuraavan päivän ystäväsynttäreille oli tehtävä uusi piirakka. Kaiken kaikkiaan erittäin mukavat ja onnistuneet juhlat.

 

Parhaimpana inspiraationa toimi muuten Ulla Svenskin Suomen Lasten leivontakirja ja lasten omat toiveet.

 

IMG_8670

IMG_8658

IMG_8656

Similar Posts

3 Comments

  1. Heh, pitäsköhän minunkin kokeilla tuota ratkaisua? No meillä ei ehkä mies suostuisi ja toisaalta minä rakastan juhlien järkkäämistä ja leipomista. Mut aika usein onnistun luomaan kauhean paniikin ja ylisuoritan. Mies aina muistuttelee et hei nyt ei oo ihan mistään presidentin tai vastaavan vierailusta kyse, vaan lapsen synttäreistä.. ja joo, aloitan aina liian myöhään ja tulee kiire. Kiire + suureelliset suunnitelma=pirttihirmun ainekset. 😉 kivoilta näyttää ja kuulostaa teidän tarjoilut. 🙂

  2. Upean näköiset tarjoilut! Minäkin kaipaisin reseptejä etenkin suolaisiin leivonnaisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.