| | | |

Helpot pensaspavut

IMG_7100

IMG_7106

 

Kylvin alkukesästä ihan pieneen normaaliin parvekelaatikkoon hieman pensaspapuja. Vai onkohan nämä nyt taitepapuja, ranskalaisia papuja tai ihan vaan vihreitä pitkiä papuja. En tiennyt mitä odottaa, enkä sen suuremmin kyllä lannoittanut tai tehnyt muitakaan temppuja.

 

Parisen viikkoa sitten katselin hämmästyneenä etanoiden syömien lehtien alle. Niin vain niistä vaaleista kukista oli kuin olikin tullut satoa, jota sai kerätä pois pariinkin otteeseen. Melkein koko etuterassimme tuottoisin kasvi. Ja nättikin vielä.

 

Tärkeintä pensaspavun valmistuksessa on kiehautus ennen syömistä. Raaka papu voi olla jopa hieman myrkyllinen, mutta nopea 5-7 minuutin kiehautus saa pavut oikein kunnollisiksi eri ruokiin. Minä tein ne tällä kertaa valkosipulin, tomaatin ja fetan kanssa höystettyinä.

 

Feta-pensaspapuhöystö

Paljon pensaspapuja

2 kotimaista tuoretta tomaattia

1-2 valkosipulin kynttä

puoli pakettia fetajuustoa

oliiviöljyä

 

Leikkaa pavuista kuivat päät pois, ja keitä niitä väljässä vedessä noin 5-7 minuuttia. Huuhtele.

Murskaa valkosipuli ja pilko tomaatit. Paista niitä kuumalla pannulla oliiviöljyssä hetki, ja lisää joukkoon pavut. Paista kunnes tomaattinen neste on haihtunut, ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Nauti murennetun fetajuuston kanssa.

 

IMG_7114

IMG_7117

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.