Virkattu juuttimatto

IMG_6650

IMG_6646

IMG_6653

 

Tämänkin viikon kierrätysvinkki liittyy mattoon. Näin elomessuilla halpaa juttilankaa, ja mietin miten saisin siitä näppärästi maton takapihan terassillemme. Vasta työn aloittaessani tajusin miten hankalaa juuttilangan virkkaaminen on, ja jotenkin tämä projekti venyi kolmen viikon tuskaksi. Kun lanka ei vain kulje, ei se kulje. Ja juuttilanka ei kulje eteen eikä taakse.

 

Virkkasin siis juuttilankaa, jonka sisällä kulkee kaksi kuteeksi leikattua vanhaa t-paitaa. Vähän sama idea siis kuin jo keväällä virkkaamissani koreissa, paitsi että tästä tuli mukamas matto. Kahdesta juuttilankakerästä ja kahdesta t-paidasta ei kovin suurta mattoa saanut, mutta hermot eivät olisi kyllä riittäneet kovin paljon isompaankaan. Toivotan parempia hermoja ja isompia mattoja teille muille.

 

IMG_6654

 

Virkattu matto

 

Tarvitaan 2 puuvillapaitaa leikattuna matonkuteeksi

2 rullaa ohuttua juuttilankaa

virkkuukoukku puuvillalangan mukaan, itselläni oli nro 3,5 ja se oli ihan passeli

Tee juuttilangasta ja kuteesta lenkki, ja luo lenkin ympärille 15-18 kiinteää silmukkaa, riippuen kuinka paksua sisällä kulkeva kude on. Sulje ne ympyräksi kiinteällä silmukalla. Kuljeta matonkudetta mukana koko ajan, mutta älä virkkaa sillä mitään, vaan jätä se vain virkkauksen sisälle joka silmukalla.

Ensimmäisellä kerroksella tee jokaiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa. Kolmannella kierroksella tee yksi kiinteäsilmukka, ja seuraavaan silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa. Jatka näin koko kierros. Kolmannella kierrokselle kaksi kiinteää silmukkaa samaan aina kolmen silmukan välein, ja neljännellä kierrokselle neljän silmukan välein. Jatka näin loppuun asti.

 

Kun haluat päätellä työn, leikkaa matonkude ja virkkaa sen päältä kiinteillä silmukoilla. Virkkaa vielä pari silmukka normaalisti, jonka jälkeen voit päätellä koko työn.

 

IMG_6661

IMG_6660

Similar Posts

One Comment

  1. Tämä on tosi kaunis. Virkkaan jo itselleni samantyylistä mattoa. Äiti oli lyhentänyt vanhan maton ja antoi siitä purkamansa kuteet minulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.