-Supersuositut käsityöohjeet

Kierrätystuliaisia mökille

IMG_6384

 

IMG_6372

 

IMG_6021

IMG_6128

IMG_6343

 

Olemme tänä kesänä päässeet mökkeilyn makuun. Tai no oikeastaan kyseessä on äitini kesäkoti, mutta mökkeily nimenä sopii mielestäni tähän silti ihan mainiosti. Mökkituliaiset on siitä käteviä, että kierrätystavara kelpaa usein mainiosti juuri mökille.

 

Ensimmäiselle visiitillemme ompelin vanhasta pöytäliinasta toiveiden mukaiset kierrätyspussit. Mökilläkin kun voi ja pitää kierrättää, ja näissä on kätevä kuljettaa tavarat oikeisiin kierrätyspisteisiin. Lopullinen toteutus oli aivan mahtava, nyt ne roikkuvat ulkona portaiden päädyssä.

 

IMG_6353

IMG_6352

IMG_6365

IMG_6362

 

Tällä mökillä tiskataan käsin. Rättejä tarvitaan siis aina, ja nopea ja kätevä mökkituliainen onkin kierrätysrätit. Toiselle puolelle leikkasin lasten vanhan pyyhkeen, ja toiselle puolelle päätyi niin jämätilkkuja kuin vanhoja t-paitojakin. Nämä rätit voi pestä pesukoneessa muun pyykin seassa aina silloin kun pääsee pyykkäämään. Olen todennut että kahden viikon välein on hyvä pestä konessa, mielellään vähintään 60 asteessa.

 

Mökille päätyi myös alkukesästä tekemäni pitsilamppu. Mies luopui siitä hyvillä mielin, ja suoraan sanottuna se kyllä sopi paremmin mökille kuin meidän olohuoneeseemme. Seuraavat tuliaistoiveetkin jo kuultu, joten ilmeisesti pääsemme mökkeilemään vielä tulevaisuudessakin.

 

IMG_6361

IMG_6356

IMG_5999

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Hellehatun kaava ja ompeluohje

Yksi kesän tärkeimmistä päähineistä on toki hellehattu. Sen lieri voi olla iso, kapea tai jotain siltä väliltä, ja sen voi

Pipot ja huivit kierrättäen

Löysin kaapista miehen reikiintyneet vanhat collegehousut ja oman ikivanhan kesämekkoni. Mietin mitä kaikkea niistä voisikaan tehdä, jotta valmiiden vaatteiden ja

Maripaidan uusi elämä

Päätin kokeilla saisinko muokattua omista paidoistani lapsille uudet vaatteet. Noin 15 vuotta vanhat Maripaidat pääsivät siis saksien uhriksi. Ne olivat