| | | |

Kierrätysfarkut ja jämäpaita

IMG_5544

IMG_5557

IMG_5550

 

Kesämekkoja on nähty tänä kesänä ilman sitä kesää, joten koulujen alkamisen kunniaksi viikon kierrätyshaasteena on vanhan kunnon farkku, sekä leikkuujämät.

 

Saksien alle päätyi kirpparilta tiensä meille löytänyt pehmeä farkkuhame. Siitä sai näpsäkkäästi farkut pituuskasvun suorittaneelle tytölle päiväkotiin. Hyödynsin hameen vyötärön ja vetoketjun, taskutkin tulivat näppärästi mukana. Suurta ompelutyötä ei siis vaadittu, mutta silti housuissa on paljon yksityiskohtia.

 

Housujen kaveriksi viimeistelin miehen paitaoperaatiosta jääneistä tilkuista lapselle vielä paidan. Tykkään leikata kaikki leikkuujämät suoraan heti lapsille käyttöön, näin joku vanha kuosi ei jää kummittelemaan enää kaappiin riesaksi. Tähän tein hieman erikoisemman ratkaisun taakse, ja normaalista poiketen applikoin jo ennen ensimmäistäkään tahraa. Onneksi noita lippuja voi tehdä lisääkin, tai vaihtaa jos ne likaantuvat.

 

Lapsi oli asustaan jopa ylpeä. IsoSisko tuntuu olevan enemmän käytännön naisia, kun taas PikkuSiskolle on äärimmäisen tärkeää mikä mekko kulloinkin on päällä. Omista vanhoista farkuistakin saa kätevästi uusia housuja lapsille näin syksyn tullen. Pitäisikö tehdä siitä vielä opastusvideo?

 

IMG_5549

Similar Posts

6 Comments

  1. Kiitos Jutta! Näistä saa helposti omanlaisiaan kun ottaa vaan eri kankaita kaapista 🙂

 1. Toi paita on ihana, niin ihana! Toi selkäpuoli on kivalla tavalla erikoinen.

  1. Kiitos Kaisa! Tämä paidan selkä muhi pitkään mielessä, näin sitä paljon vaatekaupoissa kun kävelin alkukesästä ohi. Pitihän se lopulta toteuttaa jonnekin. Ja lapsi ei edes huomannut koko erikoisuutta! 😀

 2. Komeat molemmat, opastusvideo olisi kyllä erityisen kiva ja hyödyllinen!

  1. Kiitos Sini!

   Pitäisikin taas kunnostautua videoiden saralla, ja tehdä niitä enemmän. Lupaan siis niitä lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.