-Supersuositut käsityöohjeet

Grillattu kukkakaali

_c_grillaus_.jpg

IMG_5617

IMG_5628

IMG_5638

 

Tänä kesänä on vähän grillattu, sateessakin. Viime kesän suosikkimme munakoiso unohtui aivan täysin tänä kesänä kun päätimme kokeilla tuoreita vihanneksia ihan sellaisenaan. Ja sehän toimii, vähän liiankin hyvin!

 

Kauden kasvikset toimivat yllättävän hyvin grillissä. Aiemmin olemme tehneet nyyttejä, kyllästyneet kesäkurpitsaan ja maisteltu ihan liian mauttomia vihanneksia. Nyt olemme kuitenkin kehitelleet niin hyvän kastikkeen jolla voi sivellä ihan kaikki. Tärkeintä on laittaa kasvikset grilliin tuoreina, ja porkkanatkin on parhaimpia pieninä. Kukkakaali on kuitenkin noussut ykköseksi, vaikka mies sanoi vielä alkukesästä ettei syö kukkakaalia. No nyt syö.

 

 

Soijainen grillikastike

 

0,5 dl luomusoijakastiketta

0,5dl oliiviöljyä

1 valkosipuli

loraus sitruunamehua (tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä)

pippuria

tuoretta persiljaa ja ruohosipulia pieneksi pilkottuna

 

Sekoita kastikkeen aineet sekaisin, ja sivele kastiketta kasviksien pintaan ennen grillausta ja kesken grillauksen.  Jämät voi valella päälle vielä grillauksen jälkeenkin. Nauti vihannekset uusien perunoiden ja kasvis- tai muiden pihvien kera.

 

IMG_5639

IMG_5705

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Linssibataattikeitto

  Olen ollut viikon kissojen seurana. Flunssa on kaatanut minut kunnolla, eikä eilinen uhkarohkea työpäiväni auttanut asiaa. Tänään tein lääkkeeksi

Ihanan pitkä perjantai

Pääsiäisen vapaat tulivat tarpeeseen. Parin kiireisen työviikon jälkeen pitkät vapaat ovat enemmän kuin tarpeen, ja me otamme niistä kaiken irti.

Nopeat Vegaaniset Suklaapiparit

Vegaaniset nopeat suklaapiparit

Kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä on ihan ok käyttää valmista piparitaikinaa. Nyt kun sitä löytyy myös maidottomana ja munattomana, niin

Uudenvuoden hyvät teot

Moni lahjoittaa joulukorttirahansa hyväntekeväisyyteen. Me kuitenkin pidämme perinteestä lähettää joulukortit, ja työllistämme Postia tässä asiassa toivottavasti myös ensi vuonna. Sen