| |

Grillattu kukkakaali

_c_grillaus_.jpg

IMG_5617

IMG_5628

IMG_5638

 

Tänä kesänä on vähän grillattu, sateessakin. Viime kesän suosikkimme munakoiso unohtui aivan täysin tänä kesänä kun päätimme kokeilla tuoreita vihanneksia ihan sellaisenaan. Ja sehän toimii, vähän liiankin hyvin!

 

Kauden kasvikset toimivat yllättävän hyvin grillissä. Aiemmin olemme tehneet nyyttejä, kyllästyneet kesäkurpitsaan ja maisteltu ihan liian mauttomia vihanneksia. Nyt olemme kuitenkin kehitelleet niin hyvän kastikkeen jolla voi sivellä ihan kaikki. Tärkeintä on laittaa kasvikset grilliin tuoreina, ja porkkanatkin on parhaimpia pieninä. Kukkakaali on kuitenkin noussut ykköseksi, vaikka mies sanoi vielä alkukesästä ettei syö kukkakaalia. No nyt syö.

 

 

Soijainen grillikastike

 

0,5 dl luomusoijakastiketta

0,5dl oliiviöljyä

1 valkosipuli

loraus sitruunamehua (tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä)

pippuria

tuoretta persiljaa ja ruohosipulia pieneksi pilkottuna

 

Sekoita kastikkeen aineet sekaisin, ja sivele kastiketta kasviksien pintaan ennen grillausta ja kesken grillauksen.  Jämät voi valella päälle vielä grillauksen jälkeenkin. Nauti vihannekset uusien perunoiden ja kasvis- tai muiden pihvien kera.

 

IMG_5639

IMG_5705

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.