Helppo kanttarellipiirakka
Vielä pari viikkoa sitten sienimetsät olivat voimissaan. Toivottavasti ne tästä voimistuvat lisää, sillä minä en ole päässyt edes vauhtiin. Ensimmäinen kauden sienipiirakka syntyi äitini keräämistä kanttareilleista. Peruspiirakkaan makua saa maukkaalla juustolla. Me pistettiin ihan ranttaliksi ja heitettiin Lidlin Tilsiteriä päälle. Nam!
Pohja
3dl jauhoja
100g voita
ripaus suolaa
1tl leivinjauhetta
loraus vettä
Päälle
sopiva määrä kanttarelleja
sipuli
150g ranskankerma
1 luomumuna
nokare voita
ripaus suolaa
jauhettua mustapippuria
50g Tilsiter-juustoa, tai muuta mielesi mukaista juustoa
Sekoita suola ja leivinjauhe jauhoihin, ja nypi ne voin kanssa taikinaksi. Lisää lopussa loraus vettä, jotta taikina pysyy kasassa. Anna sen levätä jääkaapissa kunnes täyte on valmis.
Hienonna sipuli ja kanttarellit. Paista kanttarelleja pannulla ilman voita tai öljyä niin pitkään että niistä irronnut vesi on haihtunut. Lisää sipulit, nokare voita ja paista vielä hetki.
Kauli pohja piirakkavuokaan ja levitä sipuli-kanttarelliseos siihen päälle. Sekoita kulhossa mausteet, kananmuna ja ranskankerma. Lisää seos kanttarellien päälle, ja lopuksi päälle vielä raastettu juusto. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20-30min kunnes päällinen on rusehtava. Anna hieman jäähtyä ja nauti!