|

Helppo kanttarellipiirakka

IMG_6396

IMG_6427

IMG_6415

 

Vielä pari viikkoa sitten sienimetsät olivat voimissaan. Toivottavasti ne tästä voimistuvat lisää, sillä minä en ole päässyt edes vauhtiin. Ensimmäinen kauden sienipiirakka syntyi äitini keräämistä kanttareilleista. Peruspiirakkaan makua saa maukkaalla juustolla. Me pistettiin ihan ranttaliksi ja heitettiin Lidlin Tilsiteriä päälle. Nam!

 

Pohja

3dl jauhoja

100g voita

ripaus suolaa

1tl leivinjauhetta

loraus vettä

 

Päälle

sopiva määrä kanttarelleja

sipuli

150g ranskankerma

1 luomumuna

nokare voita

ripaus suolaa

jauhettua mustapippuria

50g Tilsiter-juustoa, tai muuta mielesi mukaista juustoa

 

IMG_6396

IMG_6398

IMG_6402

Sekoita suola ja leivinjauhe jauhoihin, ja nypi ne voin kanssa taikinaksi. Lisää lopussa loraus vettä, jotta taikina pysyy kasassa. Anna sen levätä jääkaapissa kunnes täyte on valmis.

 

Hienonna sipuli ja kanttarellit. Paista kanttarelleja pannulla ilman voita tai öljyä niin pitkään että niistä irronnut vesi on haihtunut. Lisää sipulit, nokare voita ja paista vielä hetki.

 

Kauli pohja piirakkavuokaan ja levitä sipuli-kanttarelliseos siihen päälle. Sekoita kulhossa mausteet, kananmuna ja ranskankerma. Lisää seos kanttarellien päälle, ja lopuksi päälle vielä raastettu juusto. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20-30min kunnes päällinen on rusehtava. Anna hieman jäähtyä ja nauti!

 

IMG_6407

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *