-Supersuositut käsityöohjeet

Vetoketjuun virkattu pussukka

IMG_2551

IMG_4399

 

Sain jo alkukesästä ihanasta Lankasatamasta näytteenä Prymin pitsivetoketjuja. Valkoinen ja punainen pääsivät tyttöjen mekkoihin osaksi juhlavuutta. Sen yhden käyttöä mietin, testasin purin ja mietin lisää. Pitsien reiät suorastaan huutivat minua virkkaamaan ympärille jotain.

 

Olisi varmaan pitänyt purkaa vielä sen viidennenkin kerran. Kun kahteen ensimmäiseen meinasi tulla liikaa silmukoita ja kahteen seuraavaan liian vähän, jäi tämäkin vielä hieman kompromissista kauas ja vetoketju kupristelee. Käyttöä se ei juuri haittaa, ja omaan käyttööni tämä pääsi linssin suojukseksi reissuille.

 

Ajatuksena oli yhdistää tähän vielä perinteistä kirjontaa. Muistin kuitenkin parin vanhan pitsiliinan irrottaneen väriä ensimmäisessä pesussa, joten lopulta en uskaltanut kirjoa kaapista löytyvistä vanhoista langoista mitään. Tätä kun pitää pestäkin joskus, luultavasti jo aika pian. Mikä teidän kokemuksenne on, päästääkö puuvillalangat pesussa väriä?

 

Yhteistyössä Lankasatama

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

1 thought on “Vetoketjuun virkattu pussukka”

  1. Värinkerääjäliinoja pyykin sekaan niin värjäytymishuolet ovat lähes kokonaan pois päiväjärjestyksestä 🙂 (lähes kokonaan siksi että muutama katastrofi on päässyt käymään kyseisiin liinoihin liiaksi luottamisen vuoksi mutta yleisesti ottaen toimii, heh). Ja jotkut puuvillalangat päästää väriä 40-asteessa mutta ei 60. Ainakin jossain lankavyötteessä olen nähnyt sellaisen tekstin.

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Virkattu lippapipo bambulangasta

  Olen nyt kevään korvalla koukuttunut virkkaukseen. Lankojen kanssa voi katsella vaikka televisiota samaan aikaan ja pian on työ valmis.Kuvat

Saunatossut oman jalan mittojen mukaan

Kaupallinen yhteistyö, Pfaff Suomi Ompelukoneeni on ollut kotelossaan jo viikkoja. Pari viikkoa sitten sain kuitenkin kutsun Pfaffin bloggaajien tapaamiseen, jonne

Keksit purkissa (Blogiringin joulukalenteri)

  Tänä vuonna kun päiväkodin puolesta ollaan taisteltu yhdessä, kirottu päättäjiä, taivasteltu kolmevuotiaan uhmaa ja tilaajapäällikön sanavalintoja, koin velvollisuudekseni muistaa