| | | |

Satokauden huippu

IMG_5123

IMG_5115

IMG_5048

IMG_5099

IMG_5107

 

Tällä viikolla kesä on näyttänyt taas puolensa. Aurinkokin olisi ihan kiva, mutta tärkeintä kesässä on toki kotimainen sato. On vihdoin aika jolloin saa täysin tuoretta ruokaa, ja parhaimmillaan superruokaa suoraan metsästä.

 

Toivottavasti tekin olette jo tutustuneet Satokausikalenteriin. Heiltä on nyt ilmestynyt taskukirja, jossa kerrotaan yli 140 Suomessa myytävän kasviksen sesongista ja säilytyksestä. Mukana on myös minulle uusia kasviksia, ja tämän avulla miehellekin voi perustella miksi kannattaa ostaa sesonkikasviksia. Koska ne on ensinnäkin edullisempia, mutta myös parempia. Ja kotimainen toki voittaa aina kaikessa.

 

IMG_5047

IMG_5098

 

Onneksi lähellä on paljonkin tuottajia. Vain vartin päästä kotoa pääsee jo mansikkapellolle ja ihan melkein takapihalta mustikkametsään. Omassa pihassa kasvaa vadelmaa ja mustaviinimarjapensaskin taitaa tehdä ensimmäisen satonsa. Ja toki elokuussa tulee omenat. Viime vuoden soseet pitäisi ensin tyhjentää pakastimsta, ja oikeastaan haluaisin kokeilla kylmäpuristettua mehua ihan omista omenoista.

 

Lapsille mansikkamaa ja mustikkametsä ovat omia elämyksiään. PikkuSisko syö sen minkä jaksaa ja neljävuotias esittää kymmeniä kysymyksiä keräilyn ohessa. Kotona toinen auttaa lisää syömisessä ja isompi haluaa kirjoittaa purkkien päälle missä mitäkin on. Kunhan on ensin auttanut perkaamaan ne mansikat. Eli oikeastaan lapset ovat jo hyviä apureitakin.

 

Joka vuotinen ongelma on taas selvinnyt. Paljonko mansikoita on tarpeeksi?

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.