-Supersuositut käsityöohjeet

Pöllömekot säästäen

IMG_4059

IMG_4030

IMG_4065

IMG_4159

 

Valehtelisin jos väittäisin haluavani ommella kaiken vain kierrätysmateriaaleista. Vaikka en kiertele vaatekauppoja tai tiedä uusimmasta muodista mitään, on kangaspaketin nouto kuitenkin aina yhtä juhlaa. Ja mitenkä muuten voisikaan aloittaa kesäloman, kuin paketilla luomukankaita?

 

Olen yrittänyt iskostaa mieleeni etten voi ostaa kangasta ellen tiedä mitä siitä teen. Jonkinlainen visio olisi siis hyvä olla, tai ainakin valehdella itselleen sellaisen olemassaolosta. Aarrekidin kankaat ovat jo niin täynnä tarinoita, että niistä ompelen mielelläni jotain yksinkertaista. Kangasta säästäen leikkaan kaikki palat käyttöön ja toivon vaatteille pitkää käyttöikää. Pehmeä 100% puuvilla onneksi kestää ja kestää. Pehmenee ensi kesäksi vielä lisää.

 

IMG_4353

IMG_4378

 

Päätin metrin palan pöllöjä riittävän kolmeen mekkoon. Vauvan mekkoihin se ei olisi ongelma, mutta 92-110 kokoisiin mekkoihin kaavan paloja saikin pyöritellä kerran jos toisenkin kankaan päällä. Tai no kaavoja ja kaavoja, samat peruskaavat joista leikkaan vain hieman eri malleja. Peruspaidan kaavalla tehty nämäkin.

 

Metri luomukangasta ja kolme mekkoa. Pienimmät suikaleet vielä yhden mekon helmaan, ja se oli äärimmäisen hyvin käytetty metri. Juuri mitään ei jäänyt jäljelle, ja se vasta onkin ompelemisen ilo. Värit lasten päällä ja hymyt poskilla kesän iloista. Mekko on paras silloin kun se sopii päälle joka päivä.

 

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Bambimekot

  Lomalla on ollut aikaa viettää tunteja ompelukoneen ääressä. Kun leikkaan yhden mekon, on sama kangas leikattava aina kokonaan loppuun.

Vaatesetin arvonta

  Mehukekkerit täyttää ihan näinä päivinä kaksi vuotta. Tämä on suhteellisen lyhyt aika bloggaajan urallani, mutta pitkä aika toki Mehukekkereille.