| |

Lasten taidefestivaali Hippalot 2015

IMG_3019

IMG_3026

IMG_3045

 

Lapset ovat oppineet jo kesän kohokohdan. Minä aloin odottamaan esitettä jo kesäkuun ensimmäisinä päivinä ja lapset kyselivät mahdollisia esiintyjiä. Kun se esite sitten lopulta odotti erään työpäivän päätteeksi postilaatikossa, oli hurmos perheessämme taattu. Tänä kesänä taas Hippaloidaan.

 

Hippalot on Suomen vanhin taidefestivaalit, jotka järjestetään tänä kesänä Hämeenlinnassa jo 38 kerran 30.7-2.8. Kaupungissa jossa jääkiekko määrää jopa yrittäjien hinnoittelua, on hienoa että lapsille tarjotaan taidetta festavaalien muodossa joka kesä. Ja kun sanon taidetta, tarkoitan teatteria, elokuvaa, musiikkia, sirkusta, kirjailijavierailuja, leikkiä, pelejä ja taidenäyttelyitä. Paljon tapahtumia lapsille yhdellä alueella, jopa niin paljon että me jouduimme pohtimaan budjettimme ylärajaa.

 

Joka päivä on ilmaisia työpajoja ja konsertteja. Mikäli haluaa lähteä 0€ budjetilla, onnistuu sekin jos ottaa myös omat eväät mukaan. Lippujen hinnat työpajoihin ja esityksiin ovat maltillisia, mutta nelihenkiselle perheelle joka rakastaa esityksiä, tulee tämä toki hieman kalliimmaksi. Mutta silti kaikki on nähtävä. Kun itse koen Hippaloiden sunnuntai-iltaisin jo pientä ähkyä, kysyvät lapset yleensä jo viikko tapahtuman jälkeen että milloin on taas seuraavat Hippalot. Se kertoo miten paljon lapset niistä päivistä nauttivatkaan.

 

IMG_3021

IMG_3024

 

Tänä vuonna Hippaloiden teemana on musiikki. Lehdestä lapset bongasivat heti Pikkukakkosen Siinan, ja oman kaupungin lasten tekemä Pieni Merenneito on toki myös nähtävä. Ja kymmenen muuta esitystä. Ehkä vähän kirpputoria, elokuvia ja muita teatteriesityksiä, joihin tänän vuonna pääsemme entistä paremmin mukaan kun lapset ovat jo isompia. Hipploiden nettisivuilta voi esityksiä selata lapsen iän mukaan, tai päivän mukaan. Todella järkevää!

 

Meidät siis bongaa tänäkin kesänä Hippaloilta. Koko perhe odottaa tapahtumaa jo innolla, ja esite on ympyröity täyteen kiinnostavia esityksiä ja työpajoja. Nähdäänkö siis siellä?

 

Similar Posts

2 Comments

  1. Mä oon itse käynyt tuolla useana kesänä lapsena. Silloin ne järkättiin linnassa ja sen ympäristössä. Omien lasten kanssa ei olla vielä ehditty. Ehkäpä tänä kesänä. Kiitos muistutuksesta!

    1. Ihana Anna kuulla näistä vanhoista perinteistä! Minusta Verkatehdas sopii nyt hyvin alueeksi, mutta linnassa on toki aina tunnelmaa. Ja muistuttelen kyllä varmaan vielä lähempänä, me olemme esim. niin pihejä että tulee ostettua liput heti kun Verkatehtaan lipunmyynti aukeaa uudelleen. Jännitystä saako silloin enää lippuja 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *