| | |

T-paidoista korit

IMG_1719

IMG_1721

IMG_1732

IMG_1727

 

Kesäkuun ensimmäisen viikon kierrätysvinkkinä on vanhat reikäiset t-paidat. Juuri ne, joiden vuoksi ompelin miehelle lisää leikattuani vanhat matonkuteeksi. Leikkuutapoja on monia, minä leikkaan kaikki saumat, päärmeet ja muut käänteet mukaan. Leikkuu onnistuu parhaiten ulkona tai tilassa josta leikkuupölyä ei leijaile koko kotiin.

 

Korit on virkattu koon 9 virkkuukoukulla. Sellaisella missä on paksu kahva, ja teräksinen koukkuosa. Lasten mentyä nukkumaan, virkkaa yhdessä illassa helposti kaksi koria suoraan kiinni henkariin.

Pohjaan ensin kiepsukalle 10 kiinteää silmukka, ja toisella kierroksella näihin kaksi silmukkaa samaan silmukkaan.

Pohjareunan saa nousemaan ylös kolmannella kierroksella kun virkkaa ensimmäisen kierroksen ottaen kiinni vain takareunasta, ja muut kerrokset siten että ottaa molemmat reunat seuraavan silmukan sisään.

Jatketaan sillä 20 silmukkaan kerroksella niin pitkää, että kude näyttää loppuvan, ja viimeiset silmukat virkataan henkarin ympärille.

 

Uuden koukun ostin eiliseltä Porvoon matkaltani ja vihdoin avaimemme saivat kätevät korit suoraan ulko-oven lähelle. Yhteensä meni siis neljä paitaa ja yksi henkari, oikeastaan mitään jätettä paidoista ei jäänyt enää jäljelle. Seuraavan avaintelineen lapset tekevät toivottavasti koulussa, ja paljon hienomman! 😉

 

IMG_1741

IMG_1731

Similar Posts

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.