T-paidoista korit

IMG_1719

IMG_1721

IMG_1732

IMG_1727

 

Kesäkuun ensimmäisen viikon kierrätysvinkkinä on vanhat reikäiset t-paidat. Juuri ne, joiden vuoksi ompelin miehelle lisää leikattuani vanhat matonkuteeksi. Leikkuutapoja on monia, minä leikkaan kaikki saumat, päärmeet ja muut käänteet mukaan. Leikkuu onnistuu parhaiten ulkona tai tilassa josta leikkuupölyä ei leijaile koko kotiin.

 

Korit on virkattu koon 9 virkkuukoukulla. Sellaisella missä on paksu kahva, ja teräksinen koukkuosa. Lasten mentyä nukkumaan, virkkaa yhdessä illassa helposti kaksi koria suoraan kiinni henkariin.

Pohjaan ensin kiepsukalle 10 kiinteää silmukka, ja toisella kierroksella näihin kaksi silmukkaa samaan silmukkaan.

Pohjareunan saa nousemaan ylös kolmannella kierroksella kun virkkaa ensimmäisen kierroksen ottaen kiinni vain takareunasta, ja muut kerrokset siten että ottaa molemmat reunat seuraavan silmukan sisään.

Jatketaan sillä 20 silmukkaan kerroksella niin pitkää, että kude näyttää loppuvan, ja viimeiset silmukat virkataan henkarin ympärille.

 

Uuden koukun ostin eiliseltä Porvoon matkaltani ja vihdoin avaimemme saivat kätevät korit suoraan ulko-oven lähelle. Yhteensä meni siis neljä paitaa ja yksi henkari, oikeastaan mitään jätettä paidoista ei jäänyt enää jäljelle. Seuraavan avaintelineen lapset tekevät toivottavasti koulussa, ja paljon hienomman! 😉

 

IMG_1741

IMG_1731

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 thought on “T-paidoista korit”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Yksi uhmaikäinen ja sen sisko

  Syksyn myötä on hienoa huomata uusia asioita. Olen pikkuhiljaa jo myynyt kaikki perheemme kestovaipat. Pyykin määrä tuntuu vähentyneen huomattavasti

Vaalea lastenhuone

  Lastenhuone on ollut muutoksen keskellä jo pitkään. Oikeastaan meille kävi klassiset. Aloitimme joulukuussa lastenhuoneen remontin. Piti olla ihan vain

Farkkuessu

Tämän perjantain ompeluhaasteen aiheena oli kesäiset tuliaiset. Pääsin miettimään asiaa vasta iltapala-aikaan, ja oli korkattava ompelujuoma jo etukäteen inspiraation saamiseksi.

Virkkaaminen kuteen ympärille

  Viikolla kuusi on virkkailtu. Olin jo joku aika sitten leikellyt miehen rikkinäisiä t-paitoja matonkuteeksi, mutta koska matot syntyivät ommellen