-Supersuositut käsityöohjeet

T-paidoista korit

IMG_1719

IMG_1721

IMG_1732

IMG_1727

 

Kesäkuun ensimmäisen viikon kierrätysvinkkinä on vanhat reikäiset t-paidat. Juuri ne, joiden vuoksi ompelin miehelle lisää leikattuani vanhat matonkuteeksi. Leikkuutapoja on monia, minä leikkaan kaikki saumat, päärmeet ja muut käänteet mukaan. Leikkuu onnistuu parhaiten ulkona tai tilassa josta leikkuupölyä ei leijaile koko kotiin.

 

Korit on virkattu koon 9 virkkuukoukulla. Sellaisella missä on paksu kahva, ja teräksinen koukkuosa. Lasten mentyä nukkumaan, virkkaa yhdessä illassa helposti kaksi koria suoraan kiinni henkariin.

Pohjaan ensin kiepsukalle 10 kiinteää silmukka, ja toisella kierroksella näihin kaksi silmukkaa samaan silmukkaan.

Pohjareunan saa nousemaan ylös kolmannella kierroksella kun virkkaa ensimmäisen kierroksen ottaen kiinni vain takareunasta, ja muut kerrokset siten että ottaa molemmat reunat seuraavan silmukan sisään.

Jatketaan sillä 20 silmukkaan kerroksella niin pitkää, että kude näyttää loppuvan, ja viimeiset silmukat virkataan henkarin ympärille.

 

Uuden koukun ostin eiliseltä Porvoon matkaltani ja vihdoin avaimemme saivat kätevät korit suoraan ulko-oven lähelle. Yhteensä meni siis neljä paitaa ja yksi henkari, oikeastaan mitään jätettä paidoista ei jäänyt enää jäljelle. Seuraavan avaintelineen lapset tekevät toivottavasti koulussa, ja paljon hienomman! 😉

 

IMG_1741

IMG_1731

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

1 thought on “T-paidoista korit”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Heinäpoluilla Laukku Pinta

Heinäpoluilla-laukku

Ompelin ison laukun ryijytekniikkaa hyödyntäen. Nyt laukku on myynnissä verkkokaupassani!

Rannoilta järvien

  Instagramin kautta seuraajat huomasivat meidän matkustaneen viikonlopun aikana. Pakkasimme tarvittavan ja matkustimme lasten kanssa liian monella junanvaihdolla Itä-Suomeen. Kissa-una

Uudenvuoden hyvät teot

Moni lahjoittaa joulukorttirahansa hyväntekeväisyyteen. Me kuitenkin pidämme perinteestä lähettää joulukortit, ja työllistämme Postia tässä asiassa toivottavasti myös ensi vuonna. Sen