-Supersuositut käsityöohjeet

T-paitoja miehen kaappiin

 

IMG_1529

IMG_1626

IMG_1542

Joku allekirjoittanut on käynyt tyhjentämässä miehen rikkinäiset t-paidat omiin projekteihinsa ja pikkuhiljaa olen saanut palautetta kuinka sinne kaappiin voisi ommella jotain uuttakin. Sopivasti olin ostanut kasan uusia kankaita Noshilta, ja suurin osa kelpasi myös insinöörin värittömään kaappiin. Siispää raitaa vähän eri väreissä.

 

IMG_1629

IMG_1637

IMG_1532

En omista tasosaumuria jolla saisi ommeltua kanttaukset yhdellä ompeleella. Siispä tähän kuuden paidan projektiin vierähti ilta jos toinenkin, vaikka pyrin huomioimaan sarjatyön ompelumahdollisuudet jo leikkuuvaiheessa. Eli mahdollisimman paljon samoja värejä, jotta lankoja ei tarvitse vaihdella montaa kertaa ompelun lomassa.

 

Mies sai paitansa syntymäpäivälahjaksi. Oiva lahja, rakkaudella ainakin ommeltu. Herttaisia pikkuvirheitä, tunteiden vallassa tehtyjä päätöksiä ja juuri omalle miehelle sopiva kaava. Olen jo parin vuoden ajan ommellut lähes kaikki miehen paidat Joka tyypin kaavakirjan miehen paidan kaavalla. Hieman muokattuna vain meidän tarpeisiimme.

 

Lopulta se tyytyväinen mies uusine paitoineen on oikeastaan paras palkinto. Kun näkee että paidat kestävät pesusta toiseen ja ehkä sitten viiden vuoden päästä nämäkin pääsevät maton tai korin virkaan. Sitä ennen paljon käyttöä ympäri vuoden.

 

IMG_1546

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

6 thoughts on “T-paitoja miehen kaappiin”

  • Kiitos Johanna! Näistä tulikin yllättävän mieleisiä, ehkä se auttoi että kaappiin oli tullut jo pulaa t-paidoista 😉

   Vastaa
 1. Kommentoin tätä vähän myöhässä, mutta miten teet nuo kanttaukset? Ja kanttasitko samasta kankaasta leikatulla kaitaleella vai trikoolla?

  Vastaa
  • Nämä on kaikki taidettu kantata miehustakankaalla, siten saa aina just sitä samaa väriä. Ja kun mies ei tykkää yhtään mistään erikoisesta, niin pakko tehdä ihan simppeliä 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Neulottu Panta Video Ohje

Neulottu solmupanta, ohje

Solmupannan voi neuloa kaksivärisenä patenttineuleena, ja tähän sopii erittäin hyvin myös jämälangat. Katso video-ohje ja neulo oma solmupanta!

Ohjeita kesähattuihin ja lippiksiin

Nyt on aika kaivaa esiin kankaita kesälakkeja varten, virkkuukoukkuja kesälippiksiin tai muihin kesälakkeihin. Joka kesäistä mietintää varten olen nyt koonnut

Lyhythihainen laatikkomekko

  Entäs ne simppelit kesämekot? Sellaiset jotka voi sujauttaa rannalla uimapuvun päälle, ja pyöräillä kotiin kesäauringon kuivatessa. Tai ne, joilla