-Supersuositut käsityöohjeet

T-paitoja miehen kaappiin

 

IMG_1529

IMG_1626

IMG_1542

Joku allekirjoittanut on käynyt tyhjentämässä miehen rikkinäiset t-paidat omiin projekteihinsa ja pikkuhiljaa olen saanut palautetta kuinka sinne kaappiin voisi ommella jotain uuttakin. Sopivasti olin ostanut kasan uusia kankaita Noshilta, ja suurin osa kelpasi myös insinöörin värittömään kaappiin. Siispää raitaa vähän eri väreissä.

 

IMG_1629

IMG_1637

IMG_1532

En omista tasosaumuria jolla saisi ommeltua kanttaukset yhdellä ompeleella. Siispä tähän kuuden paidan projektiin vierähti ilta jos toinenkin, vaikka pyrin huomioimaan sarjatyön ompelumahdollisuudet jo leikkuuvaiheessa. Eli mahdollisimman paljon samoja värejä, jotta lankoja ei tarvitse vaihdella montaa kertaa ompelun lomassa.

 

Mies sai paitansa syntymäpäivälahjaksi. Oiva lahja, rakkaudella ainakin ommeltu. Herttaisia pikkuvirheitä, tunteiden vallassa tehtyjä päätöksiä ja juuri omalle miehelle sopiva kaava. Olen jo parin vuoden ajan ommellut lähes kaikki miehen paidat Joka tyypin kaavakirjan miehen paidan kaavalla. Hieman muokattuna vain meidän tarpeisiimme.

 

Lopulta se tyytyväinen mies uusine paitoineen on oikeastaan paras palkinto. Kun näkee että paidat kestävät pesusta toiseen ja ehkä sitten viiden vuoden päästä nämäkin pääsevät maton tai korin virkaan. Sitä ennen paljon käyttöä ympäri vuoden.

 

IMG_1546

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

6 thoughts on “T-paitoja miehen kaappiin”

  • Kiitos Johanna! Näistä tulikin yllättävän mieleisiä, ehkä se auttoi että kaappiin oli tullut jo pulaa t-paidoista 😉

   Vastaa
 1. Kommentoin tätä vähän myöhässä, mutta miten teet nuo kanttaukset? Ja kanttasitko samasta kankaasta leikatulla kaitaleella vai trikoolla?

  Vastaa
  • Nämä on kaikki taidettu kantata miehustakankaalla, siten saa aina just sitä samaa väriä. Ja kun mies ei tykkää yhtään mistään erikoisesta, niin pakko tehdä ihan simppeliä 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Hiusdonitsin Ompeluohje Näppärä Ohje

Hiusdonitsin ompeleminen

Vuodesta toiseen suosittu hiusdonitsi, eli scrunchie on helppo ommella itsekin. Tällä ohjeella pärjää vähemmän ommellut, ja ompelet omat hiusdonitsit myös kierrätyskankaista!

52 X Villasukat Kirja Sukkakirja

52 x villasukat – Vuoden paras sukkakirja?

Kirja saatu arvostelukappaleena Laine Publishing Oy Viime vuosina on ilmestynyt paljon sukkakirjoja. On ollut hienoa seurata neulesuunnittelijoiden nousukiitoa juuri sukkamallien

Joutsenmekko ja leggingsejä

  Työhuonetta siivoillessani huomasin kangasvarastojeni huvenneen lähes täysin printtikankaista. Yksivärisillä saa toki tehtyä vaikka mitä, mutta kaipasin silti jotain printtiä.