| | | | |

Rentoutuminen värittämällä, aikuisten värityskirjat

IMG_2496

IMG_2492

IMG_2478

IMG_2483

IMG_2457

 

Aamukaste hiljaisessa metsässä. Virkkuukoukku ja lankakerä sohvan nurkassa. Hikinen juoksulenkki kameran kanssa työpäivän jälkeen, ompelukone, kierrätysmateriaalit ja rauhallinen ompelupäivä. Hyppynarujumppa kesken työpäivän, kylmä henkäys aamutuimaan ja rasahdus lenkkikengän alla tyhjillä kaduilla. Värityskirja mökin nurkalla ilman kiirettä minnekään.

 

Joku aika sitten värityskirjoja verrattiin helppoon virkkaustyöhön. Aivotonta tekemistä käsille, jolloin ajatukset voivat vain lentää. En ihmettele suositusta yhtään, sillä kovin usein lapset haluavat juurikin piirtää heti päiväkodista kotiin tullessaan. Rauhallinen piirustushetki vilkkaan päivän jälkeen rauhoittaa. Käteen voi valita juuri sen värin mikä sillä hetkellä miellyttää ja antaa ajatuksen lentää. Monille virkkaustyö voi olla haastava aloitettava, mutta värittämisen osaavat kaikki.

 

IMG_2470

 

Kaikesta voi tehdä suorittamista. Sitä sen ei kuitenkaan tarvitse olla. Käsitöitä tehdessä tärkeintä ei ole lopputulos, vaan se matka. Missä mikäkin silmukka on virkattu, ja joskus joku työ saattaa kulkea jopa puoli vuotta mukana ennen sen valmistumista. Työ näkee matkallaan monia vaiheita, on kuin seuralaisena mukana. Siihen voi tarttua tarpeen tullen tai olla tarttumatta. Värittää silloin kun mieli tekee tai jättää kuva kesken ja aloittaa seuraava mielenkiintoisempi. Antaa mennä vaan ilman stressiä lopputuloksesta.

 

Juhannuksena väritimme yhdessä lapsen kanssa. Kotimainen avainlippumerkillä varustettu Positiivareiden värityskirja antaa sopivia haasteita, ja paksu paperi pysyy paikoillaan myös sylissä. Kuvan voi myös leikata irti ja ripustaa vaikka huussin seinälle silloin joskus jos saa valmista. Mutta toisaalta valmista voi tulla vaikka vuoden päästä. Kotimainen perheyritys Positiivarit tarjoavat myös Ajatusten Aamiaista sähköpostiin, ja heidän sivuillaan voi käydä jättämässä kiitoksia opettajille, asiakaspalvelijoille tai muille ystävällisille ihmisille. Aika mahtava palvelu sekin, näin asiakaspalvelijan näkökulmasta kiitos aina välillä tarpeen.

 

Haluaisitko sinäkin omat värityskirjan? Hyvä, sillä minä arvon nyt kaksi Positiivareiden kotimaista värityskirjaa. Kommentoi tähän alle mikä on sinun paras rentoutumiskeinosi, ja värityskirja voi olla sinun. Voit myös toivoa tahdotko tavallisen värityskirjan, vai Värityskirja Huoneentaulut. Arvon nämä eri osoitteisiin, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan värittämisestä. Omia kirjoja ja inspiroivia kalentereita voi ostaa toki Positiivareiden nettisivuilta. Arvontaan voi osallistua tiistaihin 30.6 kello 22:00 saakka. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

Iloisia värityshetkiä kesäksi!

 

IMG_2561

IMG_2415

IMG_2571

 

IMG_2358

Yhteistyössä Positiivarit ja Blogirinki

blogirinki_logo

Similar Posts

89 Comments

 1. Mie kattelen jotain lempparisarjaa töllöstä. Tavallinen värityskirja ois kiva, niin vois lasten kans yhessä värittää, kun heillä on omansa.

 2. Mulle paras rentoutumiskeino on puutarhassa puuhastelu tai rankka treeni. Tavallinen värityskirja olisi kiva.

 3. Paras rentoutumiskeinoni on käpertyä sohvalle hyvän kirjan kanssa lasten mentyä nukkumaan .

 4. Minä rentoudun lukemalla hömpön pömppää eli rakkausromaaneja.
  Tavallinen värityskirja arvonnassa

 5. Kaupassa jo katselin näitä, mutta en raaskinut vielä ostaa vaikka mieli olisi tehnyt. Minä rentoudun sukkaa kutoen tai öljyväreillä maalaten, jotain käsillä näprättävää sen on kuitenkin oltava . Tykkäisin ihan kummasta vaan kirjasta ja ihan itse sen värittelisin =)
  sudemi@luukku.com

 6. Rentoudun valokuvaamalla! Tavallisen värityskirjan arvonnassa mukana 🙂

 7. Tää olis niin mun juttu! Oon jo muutamia kuvia väritellyt lasten kirjoista ihan vain huvikseen, omaa kirjaa en oo saanu vielä aikaiseksi hankkia. Tällä hetkellä rentoudun lukemalla kevyttä hömppää, mutta aina ei jaksaisi edes sen vertaa rasittaa silmiä. Tykkään myös näpräillä esim. helmikoruja, mutta perfektionistina ne vaatii kuitenkin enemmän keskittymistä ja aikaa, eikä niitä tehdessä pääse siihen “aivot off” -tilaan, jota välillä niin kaipaa. Osallistun siis molempiin arvontoihin ja toivon parasta. 🙂

 8. Rentoutumista harrastan hyvää kirjaa lukemalla, tai katselemalla tvstä jotain harmitonta ohjelmaa.
  Kumpi tahansa värityskirja kelpaa minulle 🙂
  Hyvää kesää!

 9. Ompeleminen on rentoutumista parhaimmillaan, jos se vaan luistaa! Huoneentaulut vois olla kiva 🙂

 10. ihan paras rentoutumiskeino on vain istua ja tuijotella ulos luontoon. Tuplavauva-arjessa sellaiseen vain ei ole mahdollisuuksia. Joten pienen aivot narikkaan hetken saa lukemalla blogeja.
  Kumpi vain värityskirjoista kelpaisi.

 11. Paras rentoutumiskeino on istua illalla kuumaan saunaan, katsella maisemia ikkunasta ja heittää vielä yksi kauhallinen löylyä.
  Mielellään voittaisin ihan tavallisen värityskirjan.

 12. Ehkä paras tapa rentoutua on parkkeerata illalla lasten nukkumaanmenon jälkeen itsensä sohvalle teekupin kanssa. Käteen sukantekele ja telkkariin joku hyvä sarja ja aivot narikkaan!
  Väristyskirjoista tavallinen olisi mieluisampi.

 13. Kaikista paras rentoutumis keino minulla on ompelu! Koneen ääressä ajatukset pysähtyvät ja keskityn vain ompeluun. Se on täysin minun omaa aikaani 🙂 arvonnasta ottaisin mielelläni kumman tahansa värityskirjoista.

 14. Parhaiten tällä hetkellä, ruuhkavuosien keskellä, rentoudun television ääressä. Suurin paheeni televisio-ohjelmien saippuasarjojen saralta on Lemmen viemää. Tuo saksalainen telenovela, joka tulee viisi kertaa viikossa eikä ole koskaan (oikeasti Ei koskaan) tauolla on usein vain tallennettu digiboksille ja nytkin katson lähes kuukauden vanhoja jaksoja 🙂 Värittäminen olisi kivaa ajanvietettä ja siinä mielessä ehkä parempaa kuin television katsominen, että silloin “joutuisi” käymään omaa päätään läpi samalla. Television katselu kun usein on sitä täydellistä nollausta, koska silloin ei tarvitse tai edes voi laittaa ajatuksiaan järjestykseen.

  ps. mikä tai miksi sun värityskynissä on siinä terässä valkoista? Vai harittaako mun silmät ihan hassusti 😀

 15. Itse rentoudun neulomalla jotain aivottoman yksinkertaista, samalla läppäriltä joku höpsäsarja, kuten Downton Abbey. Värityskirjoista huoneentaulu kiinnostaa!

 16. Voi nää on kiinnostanut jo jonkin aikaa, mutta en oo missään vielä livenä nähnyt. Työkaveri vinkkasi myös aikuisten pisteestä-pisteeseen tehtäväkirjaa, joka sekin vaikutti hauskalta:) itse rentoudun just virkkuun tai kohtuu helppojen sudokujen kanssa, myös sanasijoitukset on kivoja, mutta ne on aika harvassa. Ja jotain hömppää telkusta:) ja molemmat kirjat käy:)

 17. Oma rentoutus tapahtuu aamulla ennen kun taapero herää yö unilta usein kello kuusi. Saa juoda aamukahvit rauhassa ja ennenkaikkea hiljaisuudessa ennenkun päivä alkaa neidin aamutoimilla.
  oma suosikkini olisi tuo ihan tavallinen värityskirja, jota itseasiassa pyörittelin tänään kaupassa kädessäni ja mietin josko ostaisi

 18. Huoneentaulu värityskirja olis kivaa vaihtelua virkkaamiselle/ompelulle/sohvalla pötkättelylle 🙂

 19. Minulle paras rentoutus on ehdottomasti ompelu! Välillä myös rauhallinen metsä lenkki on paikallaan 🙂

 20. Minä rentoudun sohvalla tv:tä katsoen kudin tai virkkuutyö sylissä, ilman niitä en osaa tv:tä katsoa. Nyt olen värityshimossani värittänyt pari Ikean kukallista säilytyslaatikkoa, joten kaipa se on oma värityskirja saatava! Ihan tavallinen kelpaisi kyllä 🙂

 21. Ehkä rentounttavinta mitä tiedän, on istua saunassa oman puolison kanssa tai yksin. Vauva tietysti mummun hyvässä hoidossa 🙂 Juhannuksena juuri värityskirjan puutteessa piirsin itse itselleni väritettävän kuvan. Sekin oli rentouttavaa: antaa kynän vaan liitää paperilla. Kumpi tahansa värityskirja miellyttäisi!

 22. mulle parhaat rentoutumiskeinot on pihatyöt, käsityöt, ulkoilu ja musiikki. Kumpi vaan värityskirja kelpaisi 🙂

 23. Moikka. Itse rentoudun tekemällä asioita mitä sattuu huvittamaan. Joskus se on seinän maalausta, joskus ruohonleikkuuta. Usein kuitenkin käsillä tekemistä – just for fun. Mukana arvonnassa.

 24. Saunominen, kylpeminen tai kuuma suihku, uimahallikäynti, lukeminen ja tv-sarjat ja käsityöt sekä kirjoittaminen! Kaikki eri tilanteisiin sopivia rentouttavia tekemisiä 🙂

 25. Ai niin, ja jos arpaonni suosii, niin huoneentaulut-värityskirjan haluaisin 🙂

 26. Minä rentoudun sohvalla telkkarin ääressä, käsityön kanssa tai liikkumalla. Jos lasten kanssa meinaa mennä hulinaksi ja kaipaan rauhoittumista, ehdotan monesti väritystä. Oma värityskirja kylläkin uupuu ja nämä uudet, aikuisille suunnatut näyttää todella houkuttelevilta. Kumpi tahansa kirjoista kelpaisi minulle. 🙂

  1. Mielen muuttaminen on sallittua naiselle, eikö vaan? Tavallinen värityskirja kuulostaisi ehkä sittenkin kivemmalta… 🙂

 27. Aikuisten värityskirja olisi mukavaa vaihtelua siihen että tytön kanssa väritän prinsessa Jasminen hiuksia… Rentoutumiskeinoja on monia: Lenkkeily, pitsin virkkaaminen, käsityölehtien selailu tai yksinkertaisesti pötköttely. =)

  1. JOS satun voittamaan arvonnassa, huoneentaulu kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta… =)

 28. Paras keino rentoutua on hiljentyä rannalla luonnon äärellä. Kumpi vain värityskirja kävisi 🙂

 29. Minä rentoudun sohvalla! Kudon ja katselen jotain ohjelmaa. Joskus asiaa ja toisinaan ei. Tai surffaan tabletilla erilaisilla kädentaitosivuilla. Ihanista värityskirjoista kelpaisi kumpivaan.

 30. parhaat rentoutumistapani ovat puutarhapuuhastelut ja käsityöt. Olenpa lasteni kanssa jo löytänyt värittämisenkin! Tavallinen värityskirja olis kiva! 🙂

 31. Aikuisten värityskirja on kyllä ajatuksena todella oivaltava! Itsekin olen lapsena tykännyt hirveästi väritellä kuvia, mutta jostain syystä se on kokonaan iän myötä jäänyt. Värittely ja höpöhöpökuvioiden piirtäminen on kyllä rentouttavaa, mutta tällä hetkellä parhaiten rentoudun hyvän telkkariohjelman äärellä tai (vaunu)lenkillä mp3-soittimen kanssa. 🙂

  Jos voitan, niin minulle käy kumpi vain kirjoista!

 32. Rentoudun lukien tai askarrellen/ tuunaten milloin mitäkin.
  Tavallinen värityskirja olisi kiva juttu.

 33. Parasta rentoutumista on käsityö (neulominen ja virkkaaminen), mutta myös suunnistaminen on oikein mieluisaa “omaa aikaa” 🙂 Ihania kirjoja kumpainenkin, mutta ehkä Huoneentaulut olisi enemmän mun mieleen 🙂

 34. Lukeminen, lempisarjojen katselu, kävely, mökkeily jne. Toiveena huoneentaulut.

 35. Rentoudun ompelemalla, lenkkeilyllä, harrastamalla pilatesta ja värittämällä kuvia lasten kanssa. Minulle mieluisin olisi huoneentaulut 🙂

 36. Parasta rentoutumista on saunominen tai illallinen ravintolassa (ilman lapsia). Myös sohvalla lukeminen tai lempisarjan kattelu on hyvä keino päästä irti arjesta. Kumpi tahansa värityskirjoista käy.

 37. Minulle paras rentoutumistapa on koirien lenkitys, varsinkin metsässä ja aina vaan parempi jos sataa vettä 😀 silloin saa olla yleensä ihan rauhassa. Toinen on mökillä vaan oleskelu ja istuskelu 🙂 Minä tykkäisin siitä tavallisesta värityskirjasta 🙂 Se on muuten myös kumma miten aina kun puhuu puhelimessa on pakko löytää käsiinsä kynä ja paperia ja piirtää ja värittää samalla kun puhuu 😀

 38. Rentoudun kaikenlaisten kädentaitoihin liittyvien asioiden parissa. Ja vielä parempi, jos hyvä musiikki soi taustalla. Huoneentaulukirjaa tavoittelen ihanassa arvonnassa, terkuin Suska koivuladesignesta.

 39. Musiikkia kuuntelemalla, yksinkertaisia neule- ja ompelutöitä tekemällä. Selailemalla kiinnostavia käsitöitä. Hyvää elokuvaa katsomalla 🙂

 40. Ihan vaan sohvalla maaten tai lenkkeilemällä luonnossa musiikkia kuunnellen. Tavallinen värityskirja olis kyllä tosi kiva.

 41. Parhaat rentoutumiskeinoni ovat lenkkeily, neulominen ja hyvät kirjat. Mutta värityskirja toisi hyvän vaihtoehdon niihin hetkiin, kun aivot on niin nollilla, ettei jaksa keskittyä edes noista mihinkään 😉

   1. Hei Laura,

    Onnittelut! Värityskirja on sinun! Ilmoitathan osoitteesi info @ mehukekkerit.net niin saan värityskirjan sinulle matkaan!

 42. Minäkin tavoittelen värityskirjaa. Ompelu on minulle paras rentoutumiskeino. Näin kesällä huomaan taas, että kyllä se kitkeminenkin rentouttaa hyvin.

 43. paras rentoutumiskeino on istua sohvalle ja napata neule- tai virkkuutyö hetkeksi käsille. aina parempi jos lapset sattuvat sillä hetkellä olemaan kohtuullisen hiljaa. Ensisijaisesti ehkä tavallinen värityskirja olisi kivempi mutta kumpi tahansa kelpaisi kyllä.

 44. Rentoudun päivän ruuan jälkeen istumalla pöydän ääressä vielä kahvikupillisen ajan kun muut ovat jo siirtyneet olohuoneeseen. Tuijotan ulos ikkunasta ilman ajatuksia. Kumpi vain värityskirjoista kelpaisi

 45. Rentoutusta on netflix ja herkut, joten luovempi tapa ois tarpeen. Molemmat kirjat kelpaa, jos onni potkasee 🙂

 46. Omat aivot saan narikkaan katsomalla tv:stä jotain sarjaa tai tekemällä käsitöitä. Ihan kumpi tahansa värityskirja tulisi itse väriteltyä 🙂

 47. Saunominen on eniten rentouttavaa, mutta useimmiten rentoudun katselemalla televisiota ja samalla neulomalla. Huoneentaulut värityskirja olisi mieluisampi.

 48. Sopiva hömppäkirja käteen niin arki unohtuu 🙂 Seinätauluvärityskirja kuulostaa kivan erilaiselta.

 49. Hei, ihan mahtavan näklisiä nuo värityskirjat (varsinkin se tavallinen voisi olla enemmän mieleeni)! Olenkin aina tykännyt piirtämisestä ja värittämisestä, mutta jostain kumman syystä se harrastus on vähentynyt nyt aikuisiällä. Tästä sainkin inspiraatiota aloittaa uudestaan! Nykyään menen useimmiten luontoon kävelylle tai istahdan sohvalle käsitöiden pariin kun haluan rentoutua.

 50. Olen nauttinut alkukesän sateista. Sateen ropina terassin valokatteeseen on musiikkia korville.

 51. Oi minä niin haluaisin tuollaisen värityskirjan! Kumpikin käy mainiosti, mutta jos saa valita, niin ottaisin Huoneentaulut. Toivottavasti arpaonni suosii. 🙂

 52. Hups, unohdin mainita, että paras rentoutumiskeino on itselleni juuri jokin helppo ja rauhallinen tekeminen, kuten ristikot ja sanahaut. 🙂

 53. Minä rentoudun kesäisin omalla pihalla puuhaillessa, mutta syksymmällä ja ennen kaikkea talvella rentoutuminen lipsahtaa helposti blogien lukemiseen tabletilta. Eli syksyksi kaipaisin käsille tekemistä, värityskirja olisi mitä mainioin. Huonetaulut kiinnostavat enemmän, mutta tavallinenkin värityskirja olisi ihana yllätys.

 54. Mä rentoudun istumalla terassille tai kuistille ja virkkaan. Työelämässä ollessani kävelin paljon metsässä ja työstressi jäi sinne =) Mä haluisin ton tavallisen värityskirjan =)

 55. Mun rentoutuminen on ystävänauhan tekeminen. Kiva idea tuo värityskirja. Kiitos vielä hyvästä blogista, saanut monta hyvää ideaa täältä.

 56. Itselle ehkä kaikista paras rentoutumiskeino on liikkuminen ja heti sen perään kaikki käsityöt. 🙂
  Jos onni suosii niin se ihan tavallinen värityskirja olisi kiva. 🙂

 57. Ainakin metsässä kävelemällä rentoutuu ja näin kun kitkemishommia vasta puutarhassa aloitellaan se on rentouttavaa, loppukesästä voin olla jo eri mieltä siitäkin hommasta 🙂

  Jotenkin olin yllättynyt, että värityskirja on kotimainen 😉

 58. rentouttavaa on silittäminen ja erilaisten käsitöiden tekeminen. keinuminen puistossa on myös rentouttavaa. enemmäm mieleeni olisi tavallinen värityskirja.

 59. Minua rentouttaa ulapalle tuijottelu, äitiäni puiden latvojen tuijottelu riippumatossa. Virkkaaminen on myös ihanan aivotonta kuten myös PelhoDesignin uuden värityskirjan värittely. Vähän aktiivisempaan rentoutumiseen toimii parvekepuutarhan ja viljelypalstan hoitaminen.

 60. Rentoudun musiikkia kuunnellen, käsitöiden parissa ja puutarhassa kuopsutellessa. Tällaiselle esteetikolle värien kanssa puuhaaminen olisi varmasti ihana uusi kokemus.

 61. Rentoudun neuloessa. On ihana kun tulee kotiin istuu sohvalle ja ottaa puikot käteen. Kaikki arjen huolet unohtuu. 🙂

 62. Paras keino minulle on pitkät metsäkävelyt koirani kanssa kaikessa rauhassa.

 63. Jonkin tarpeeksi rennon elokuvan katselu ja marjarahkaa tuoreilla marjoilla.

 64. Juurikin ihastelin kyseistä värityskirjaideaa jossain lehtijutussa, aivan mahtavaa! 🙂 Itselleni kelpaisi tavallinen versio. Pikkulapsiarjessa pelkkä istahtaminen aivan rauhassa, tekemättä mitään, on jo riittävän rentouttavaa 😀 Muuten rentoudun mielelläni kirjaa lukien tai sisustusinspiraatiota netistä hakien 🙂

 65. Dekkarien lukeminen on paras rentoutumiskeino, aivot narikkaan 🙂
  Mukana kivassa arvonnassa.

 66. Ihastelin tätä eilen kaupassa, jäi vielä hyllyyn. Toivottavasti arpa suosisi 😉 Tavallinen kelpaisi.

  Rentoudun parvekkeella ottamassa aurinkoa, kuuntelen musiikkia ja kudon/virkkaan, vaikka asun melko äänekkäällä kadulla, niin ei se haittaa, kun siitä hetkestä osaa nauttia!

 67. Rentoudun parhaiten perheen parissa 🙂 jos voitan, haluaisin tavallisen värityskirjan.

 68. Rentoudun lukemalla blogeja tai ihan tavallisia lehtiä ja teen tietysti niistä (helpot) ristikot 🙂 voisin haluta tuon tavallisen värityskirja jos onni suosii.

 69. Rentoudun lukemalla blogeja ja piirtämällä. Värityskirja on ollut toivelistalla, joten ehdottomasti haluan mukaan arvontaan.

 70. Rentoudun katsomalla hömppäohjelmia, ompelemalla, askartelemalla ja kävelemällä luonnossa. Välillä olen tulostanut pintetestistä värityskuvia ja niitä on ihana väritellä.

 71. Käsityöt on mieluisin rentoutusmuoto, mutta vauvan ja leikki-ikäisen äitinä ei tahdo nyt aika riittää kaikkeen. Olen kyllä lapsen kuvia värittänyt, josta ei aina tykkää, joten oma värityskirja olisi hyvä. Tavallinen värityskirja kiinnostaisi enemmän.

 72. Rentoudun mökillä laiturilla istuen ja aaltojen liplatusta kuunnellen. Tavallinen värityskirja olisi juuri sopiva lisä tuohon hetkeen!

 73. Ompelu on ehdottomasti toimivin rentoutumiskeino minulle. Tykkään värittämisestä ja se on varmaan mieluisinta puuhaa mitä voi lapsen kanssa yhdessä tehdä. Mahtava keksintö tehdä aikuisille oma värityskirja. Jos onni ei suosi nyt, täytyy silti hankkia itselle tällainen. Huoneentaulut voisi olla mieluisampi.

 74. Neulominen rentouttaa. Samoin lukeminen. Värittämistä en ole kokeillutkaan. Mukana arvonnassa siis.

 75. Rentoudun sudokujen tai neuletyön parissa, värityskirjoja en olekaan vielä kokeillut. Mökillä tosiaan olis kyllä ihan mahtavaa olla värityskirja, siellä sitä ehtis varmaan väritelläkin 🙂 Mukana arvonnassa, tavallinen värityskirja olis ehkä mieluisampi.

 76. Luonto rentouttaa parhaiten! Terassilla istuminen, uiminen, kävely metsässä.
  Minulle kelpaisi kumpi kirja vain! 🙂

 77. Arvonta on päättynyt, ja onnelliset voittajat ovat Laura-Kaisa (tavallinen värityskirja) ja Boksiaddiktio (Huoneentaulut). Lämmin kiitos kaikille osallistuneille!

 78. Itselläni toimii ompeleminen, totta kai! Lisäksi musiikki ja lukeminen rentouttavat. Värityskirjoja olen ihastellut pariin otteeseen kirjakaupassa, mutten vielä ole ostanut. Uskoisin myös niiden toimivan hyvinä stressinpoistajina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.