| |

Lehtikaalipasta

IMG_2683

IMG_2690

 

Oman terassin ensimmäistä satoa alkaa vihdoin saada lautaselle asti. Keväällä kaupasta ostettu ja kynitty lehtikaali tuotti uuden sadon terassillamme, joten oli keksittävä sille myös jonkinlainen käyttötarkoitus. Avokaadopastan suurena ystävänä päätin kokeilla lehtikaalia myös pastaan, ja jopa lasten mielestä tästä tuli älyttömän hyvää. Neljävuotiaan suusta erittäin hyvä kehu, ja oikeastaan voiko valkosipulilla, chilillä ja oliiviöljyllä saada edes aikaan pahaa ruokaa?

 

Tämä versio syntyy samassa ajassa kuin mitä spagetti kiehuu, eli täydellinen pikaruoka lapsiperheessä. Valkosipulia voi lisätä maun mukaan vielä lisää ja lehtikaalin tilalle voi laittaa myös tuoretta pinaattia, tomaatit menee tässä parhaimmillaan eli tuoreina. Melkein siis täydellinen pasta minunlaiselleni ihmiselle joka soveltaa ruokaa satokauden mukaisesti.

 

Lehtikaalipasta neljälle:

 

Täysjyväspagettia neljälle hengelle

Kaksi isoa kourallista lehtikaalin lehtiä

1/2-1 tuore chili

puolikas lime

2-3 murskattua ja hienonnettua valkosipulin kynttä

kunnon loraus oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

n.50g parmesan juustoa

7-12 kirsikkatomaattia

Keitä kattilassa vesi, ja lisää pussin ohjeen mukaan spagetti kiehumaan neljälle hengelle. Pilko chili ja valkosipulit, ja lisää ne isoon kulhoon oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Purista kulhoon myös limen mehu ja hienonnetut lehtilaalin lehdet. Kun spagetti on valmista, valuta niistä ylimääräiset vedet ja sekoita ne samaan kulhoon muiden aineiden kanssa. Sekoita kunnolla, ja raasta päälle juusto. Tarjoile ja nauti heti!

IMG_2708

IMG_2701

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.