| |

Pärnu lasten kanssa

toukokuu15 224

toukokuu15 144

toukokuu15 173

toukokuu15 107

toukokuu15 006

toukokuu15 017

toukokuu15 156

 

Tänä kesänä sattui niin sopivasti että vietämme kesän ainoan yhteisen lomaviikkomme nyt toukokuussa. Viime vuonna tähän aikaan oli jo mukavat helteet ja ne mielessä päätimme pysytellä täällä skandinaavisessa ilmastossa kevättä katsellen. Katseemme suuntasivat siis naapurimaihimme ja niiden aktiviteetteihin. Tai oikeastaan matkantarjoajien valikoimiin ja pikaisiin päätöksiin lapsilta kysymättä.

 

Tähän asti lomakohteemme ovat valikoituneet sattumanvaraisesti. Joskus on ajeltu iltamyöhällä Google Mapsin kautta eri saaria ja pohdittu vaihtoehtoja, iltoja kulutettu onnettomien varausohjelmien kanssa ja tällä kertaa päädyimme vielä kyselemään lisää vanhasta kunnon matkatoimistosta. Kerran vuodessa vielä ystäväperhettä moikkaamaan Ruotsin puolelle ja se onkin jo odotettu tapahtuma lastenkin mielissä. Kun lomamatkamme eivät ole ajoittuneet sesonkiin on valinnan varaa hieman eri tavalla.Toisaalla palveluja on saattettu karsia mutta toisaalla taas matkat voivat olla huomattavasti sesonkia edullisempia.

 

Tällä kertaa lopulta sukulaisen vinkki ratkaisi ongelman ja kohteeksemme päätyi Pärnu. Ihastuttava Viron kaupunki pitkine rantaviivoineen ja tunnelmalliset talot saivat ainakin minut vakuuttuneeksi. Hotellin valinnassa lapset tulivat ensi sijalla ja Viron suurimman sisävesipuiston yhteydessä oleva hotelli oli lähes ainoa vaihtoehtomme. Hotellina Tervise Paradiis olikin mainio ja lapset nyt oikeastaan tykkäävät olla siellä missä mekin.

 

toukokuu15 208

toukokuu15 276

toukokuu15 264

toukokuu15 368

toukokuu15 355

toukokuu15 333

toukokuu15 378

Reissuun on parempi lähteä sen kummempia suunnitelmia. Oma työni oli ruuhkahuipussaan juuri lomamme alkajaisiksi joten en ollut ehtinyt googlaamaan mitään ja oikeastaan parempi niin. Oppaan vinkit menomatkalla auttoivat jo hyvään alkuun ja TripAdvisor hoiti loput. Bussimatkat ja laivan pallomeri menivät yllättävän kivuttomasti ja ravintoloiden ruuan odotuksiin ostimme molemmille värityskirjat jotka nousivatkin suureksi hitiksi.

 

Kiittelimme päätöstämme ottaa loma pelkällä hotellin aamiaisella ensimmäisen hotellilounaamme jälkeen. Kuiva kala vielä kuivemmilla perunoilla ei ole täyshoidon arvoista. Tämän jälkeen söimmekin mitä hienoimmissa ravintoloissa sillä rantakahvilat hotellin juurella avautuvat vasta myöhemmin kesän turistien myötä. Yllätyin kuinka neljävuotias jaksaa kävellä neljäkin kilometriä vain pillimehupalkalla ja päätös jättää rattaatkin kotiin kevensivät omaa matkavarustustamme huomattavasti. Parivuotiaalle kantoreppu on oiva paikka ottaa pienet nokoset samalla kun muu perhe ihastelee rannan tuntumassa laiduntavia lehmiä.

 

Oma Instagram seinäni täyttyi lomamme aikana ruokakuvista. Suoraan sanottuna söin enemmän kuin viikkoihin ja se näkyy ja tuntuu nyt myös vyötäröllä. Kylpylän vesiliukumäet tai lastenaltaassa loikoilu ei paljon kaloreita kuluttanut ja nämä kilot täytynee kuluttaa nyt seuraavina viikkoina ankaralla juoksukuurilla pois. Mutta ne ravintolat. Ai luoja mitä ruokia, vaikka vegaanille Pärnu olisikin tuhoon tuomittava ajatus. Minä söin pitkästä aikaa kalaa ja lapset saivat toinen toistaan värikkäämpiä aterioita ja tulipahan heistäkin koulutettua samalla hyvin käyttäytyviä ruokaharrastajia.

 

Meidän perheen suosituksemme ovat:

Piparmünt

– Pizzeria Steffani

– Hedon

– luomukahvila Mahedik Cafe

 

toukokuu15 294

toukokuu15 285

toukokuu15 287

toukokuu15 290

Matkustamiseen meni kotoa hotellille kului enemmän aikaa kuin mitä olin kuvitellut. Kahden bussimatkan ja parin tunnin laivamatkan jälkeen huomaakin kuluttaneensa koko päivän matkustamiseen. Oikeastaan tällä kertaa silläkään ei ollut niin väliä lasten nauttiessa itse matkustamisestakin. Suosittelen siis ehdottomasti Pärnua hienona kesäkaupunkina. Se on mukava myös näin keväällä vähemmillä turisteilla, mutta aivan taatusti puhkeaa loistoonsa kesän auringossa.

 

Similar Posts

4 Comments

  1. Pärnu on ihana. Parissa hotellissa olleena olen samaa mieltä aamupaloista eli eivät ole kummoisia. Ravintoloissa sen sijaan ei ole tarvinnut pettyä! Viime reissulla mukaan pääsi myös alle vuoden ikäinen ja tosi hienosti meni reissu.

    1. Sain samantyylisen kommentin myös facebookissa, että hotellien ruoka on ollut muuallakin huonohkoa. Onneksi tosiaan ravintolatarjonta on todella hyvää, ja minäkin ihmettelin miten meidän pienempi jaksoi kaikki bussimatkat niin hyvin.

  2. Pärnu näyttää ihanalta! En ole siellä koskaan käynyt. Alkuviikosta kävin Tallinnassa, ja sekin oli kyllä kaunis. Kesällä uudestaan! Ja tämän Pärnun laitan kyllä matkustuslistalle!

    1. Suosittelen kyllä, ja varsinkin kesällä Pärnu ilmeisesti puhkeaa kunnolla kukkaan. Tallinnakin on hieno, mutta Pärnussa näkee hieman toisenlaista Viroa, eli muutakin kuin niitä suomalaisia viinaturisteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.