| | | |

Mitä tänään syötäisiin?

IMG_5859

 

Vähintään kerran viikossa kärsimme “Mitä tänään syötäisiin” -ongelmasta. Pirullinen pulma, joka on kuitenkin varsin rasittava ja epämiellyttävä. Työnjakomme on sinänsä aika tasapuolinen, että minä kokkaan viikolla ja mies viikonloppuisin. Mutta kun puolessa tunnissa pitäisi olla ruoka koko perheelle suunniteltu ja valmistettu, on minun inspiraationi usein kadoksissa.

 

Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu. Google harvoin löytää niin monipuolista valikoimaa kuin mitä kaipaisin (tai sitten en osaa googlata), joten lähes aina suuntaan epätoivon partaalla Blogiringin ruokablogeihin. Parhaimman tuloksen paniikissa saa Blogirigin pääsivulta jonne on koottu kaikki ruokablogit. Yleensä vain vilkaisu tai hienoinen selailu saa kadonneen inspiraation ilmestymään jostain nurkan takaa, sillä kaikkien ruokablogien viimeisimmät postaukset ovat juuri siinä nenän edessä. Joku toinen on suunnittellut ja toteuttanut sen jo puolestasi, ja näin kasvissyöjällekin on aina jotain. Sama homma toimii muuten myös siihen jos pitää saada nopeasti leivottua, jolloin suuntaan vain leivontablogien puolelle. Kätevää kun muut hoitavat suunnittelun puolestani.

 

IMG_5860

 

 

Tällä kertaa päiväruuan pelasti “Maistuis varmaan sullekin” aivan ylivoimaisen simppelillä pannupasta reseptillään, johon aineksitkin löytyivät hetkessä kaappien perukoilta. Tässä siis vain ladotaan ainekset laakeaan kattilaan, lisätään vesi (6,5dl oli just sopiva), sekoitellaan kun muistetaan ja lopuksi nautitaan. Simppeli arkiruoka, joka todellakin pelastaa lapsiperheen arjen. Tätä kun voi soveltaa ihan miten vaan, ainakin näin kasvisruuille. Ja mikä parasta, tiskit jäivät siihen yhteen kattilaan.

 

Mitäköhän meillä huomenna syödään?

Similar Posts

9 Comments

  1. Onpa herkullisen näköistä ja ihanan helppoa! Sitä kaipaa nimenomaan noiden vaivattomien ruokien ohjeita, kun ei ole aikaa tuhlata tunti tolkulla keittiössä ja meille eines on kirosana. Oon monesti miettinyt, et pitäisikö kirjoittaa lapulle arkiruuat, josta vois luntata et mitä tekis, ku vähän väliä pää lyö vain tyhjää.

    1. Meillä on jääkaapin ovessa lista, jossa on 20 molempien osaamaa ruokalajia mistä voi sitten valita jos ei mitään muuta keksi. Sekin auttaa, mutta aina ei jaksa samoja ruokia. Nykyään meidän pikaruoka on avokaadopasta 😀

  2. Oi, hyvältä näyttää! Mä olen nyt vapun alla selaillut blogiringin teemasivuja sillä silmällä. Täydellinen munkkiohje tähtäimessä.

    1. Oih! Meillä naapurit hoitivat munkkien paistamisen, en uskalla lähteä edes kotona yrittämään noiden keittiöapureiden kera. Mutta siinä olet oikeassa, että hyvä ohje saattaa olla vaikea löydettävä. Toivottavasti vielä löytyy, olethan tsekannut sieltä teemasivuilta Vappu-osaston?

    1. Hei kiitos Mimmu haasteesta! Tuo onkin mielenkiintoinen, sillä en pidä käsilaukkua, lenkkeilen töihin ja takaisin repun kera. Mutta sinne kyllä kertyykin vaikka ja mitä pohjalle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.