|

Keijuja ja elokuvia

IMG_5781

IMG_5674

Lapsemme ovat olleet autuaan tietämättömiä mainoskanavista, kännykkäpeleistä, poikabändeistä, tableteista ja Disneyn klassikoista. Näin minä ainakin luulin, kunnes eräänä päivänä kuulin IsoSiskon laulavan Robinia suurella antaumuksella. Suurempi shokki iski tajuntaani kysyessäni haluaisivatko lapset nähdä uusimman Helinä-keiju elokuvan. Sain innostuneen vastauksen, joka sisälsi kaikki tiedot Helinä-keijun perhesuhteista, mekon väristä ja seikkailuista. Tajusin ettei ole järkeä sulkea lapsia kuplaan, vaan ehkä nyt olisi aika pitkälle piirretylle elokuvalle. Sellaiselle jonka voisimme katsoa yhdessä perheenä.

Kevään aikana on sairasteltu enemmän kuin mitä olisi toivottu. Elokuvat ovat auttaneet asiassa huimasti, ja Helinä-Keijun ansiosta selvisimme viimeisimmän flunssa-aallon yli jopa vallan iloisina. Jo ensimmäisillä minuuteilla lapset osasivat kertoa kuka keijuista on Helinä, vaikka eivät ole kotona ensimmäistäkään elokuvaa nähneet (Helinällä on vihreä mekko!). Tarinan pääosassa on kuitenkin eläintenkouluttaja Fawn, jonka äänenä on Maria Ylipää. Minua ilahdutti suomennoksien äänet, ja tarttuva laulukin tempaisi lapset ja minut mukaansa. Tunti ja vartti meni kuin huomaamatta.

Lapset haluavat nähdä nyt toki lisääkin Helinää, enkä minäkään laita enää pahakseni. Yksi kunnon elokuva on pienempi paha kuin jatkuva television pauhaminen nurkassa, vaikka mikään ei korvaakaan lauantaiaamun Pikku Kakkosta. Pitkät elokuvat tuovat erilaista iloa sateisena päivänä koko perheen kesken, ja mielestäni onkin tärkeää itse katsoa elokuvia lasten kanssa yhdessä. Lapset tietävät Robinin, Helinän ja Elsan ilman minun opetuksiani näköjään muutenkin, joten miksi emme sitten nauttisi viihteestä suoraan yhdessä.

Olemme nyt korkanneet siis Helinät, mutta paljon on vielä näkemättä. On kumma miten lähes kaikki Disneyn prinsessahahmot ovat lapsille tuttuja ilman elokuviakin. Jos minä itse kasvoin Kaunottaren ja Hirviön, Aladdinin ja Pienen Merenneidon huumassa, tietää jokainen lapsi nyt Helinän ja Elsan. Tästä on siis hyvä jatkaa yhdessä, myös ihan suoraan elokuviin kun ensin on katsottu pari yhdessä kotona.

Mikä on teidän perheen tai lapsesi suosikkielokuva?

Helinä-Keijun ja Mikä-mikä-hirviön Dvd: ilmestymisen kunniaksi Disney haluaa lahjoittaa myös yhdelle lukijalleni Helinä-keiju elokuvaan liittyvän palkinnon. Setissä on

-­Disneyn Helinä-­‐keiju ja Merirosvokeiju–kirja
-­Disney Fairies –avaimenperäkynä x2
-­Helinä-­‐keiju ja Mikä-­‐mikä-­‐hirviön arvoitus –juliste (50x70cm)

ja setin voi saada omakseen kertomalla alla olevaan kommenttiboxiin mikä on teidän tai lapsenne suosikkielokuva. Samalla voi antaa myös vinkkejä meille mitä elokuvia kannattaa kokeilla seuraavaksi. Arvonta-aikaa on ensi viikon torstaihin, eli 30.4 klo:21:00 saakka. Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti.

Tinker-Bell-and-the-Legend-of-the-NeverBeast_v20

Yhteistyössä Disney ja Blogirinki

blogirinki_logo

Similar Posts

27 Comments

 1. Meidän nelivuotiaan neidin ehdoton lemppari on Kaksin karkuteillä, elikkäs tähkäpää 🙂 Hyvänä kakkosena tulee Risto Räppääjät.

 2. Meillä 6-v suosikki leffoja ovat Risto Räppääjät ja 3-v tykkää Palomies Samista:)

 3. Syksyllä kolmivuotiaamme oli vielä tietämätön prinsessa Ruususesta, Tuhkimosta ym. Ja välillä se hankaloitti kaverien kanssa leikkimistä. Nyt hän on niihin saanut tutustua, mutta olen myös pitänyt tärkeänä lukea näitä satuja alkuperäisempinä, ettei tarinat tule tutuiksi vain Disneyn versioina. Tällä hetkellä suurin suosikki on Frozen, mutta Helinät ja kaikki prinsessaelokuvat ovat heti kakkosena.

 4. Meillä tykätään Risto Räppääjästä, koska siinä lauletaan paljon.

 5. Ei oo kyllä ihan valtavirtaa, mutta suosittelen studio ghiblin leffoja! Niitä on pienillekin, esim. Totoro, Kikin lähettipalvelu ja Ponyo rantakalliolla. Suurimmassa osassa on isot ikärajat, mutta ollaan katottu niitä lapsen kanssa yhdessä. Musta monet disneyn leffat pienemmillä ikärajoilla on paljon pelottavampia.. Esim. Lumikki on aika hurja!

 6. Molempien lasten yhteinen suosikki on Risto Räppääjä. En tiedä mikä siinä vetoaa lapsiin; laulu, värikkyys vai hauskat hahmot. Pojan oma suosikki on Cars ja Dusty, tytön suosikkeja taas ovat prinsessa aiheiset elokuvat.

 7. Muumit ovat olleet kestosuosikkeja meillä!
  Autot elokuvat olivat yhteen aikaan pojan lemppareita, myös Risto Räppääjät ovat olleet tykättyjä.

 8. Meillä lapset (alle 4v ja 2,5v) katsoivat eilen elämänsä ensimmäisen elokuvan, kokonaan ja hievahtamatta kuin tatit! Olin suorastaan ällistynyt! 😀 Sanoinkin enne leffaa että hyvä jos jaksavat edes puoli tuntia katsoa. Kyllä taas nappulat todistivat äitinsä luulot vääriksi. 😉 Tämän vuoksi mukana arvonnassa!

  Ja se elokuva, se oli Up – Kohti korkeuksia. Muutama kohta taisi olla ihan himpun liian jännä, mutta kun katsottiin yhdessä keskellä päivää, ei jännätkään paikat tulleet uniin asti. Ja tuon leffan jaksaa aikuinenkin katsoa ja yhdessä naurettiin paljon. Voin suositella!

 9. Aladin on kuulemma suosikki. Ja meiltä löytyy aika monta Prinsessa leffaa js muitakin Disneyn elokuvia DVD:llä jos haluatte joskus lainaan 🙂

 10. Neiti neljäveen suosikki on Frozen ja Anneli Onneli. Kuusivuotias tykkää Helinä Keijusta ja siipien salaisuudesta. Itse äänestän Benjamin Buttonin uskomatonta elämää ja myös Inception oli hienosti tehty.

 11. Ehdoton suosikki on Frozen, tytön synttärit sattuukin olemaan 30.4., että tulis hyvään saumaan;)

 12. 3v tytön lemppari on Frozen eli jää-trousen kuten hän itse sanoo. Ja 5v pojan lemppari on varmaan autot ja lentsikat vuoronperään. 🙂

 13. Risto Räppääjät on suosikkeja. Sekä lapset että aikuiset tykkää.

 14. Frozen ja Onneli&Anneli meillä suosikkeja. Syksyllä kai leffateatteriin tulee uusi O&A-leffa 🙂
  Mukana arvonnassa.

 15. Kiva arvonta, mukana ollaan, jos vielä ehditään! Jake & merirosvot on meidän suosikkeja, Leijonakuningas myös 🙂

 16. Kiitos kaikille osallistuneille! Meilläkin Risto Räppääjä on tosi kovassa suosiossa, ehkä myös siksi ettei olla paljon muita katsottukaan.

  Arvonta on kuitenkin päättynyt, ja voittajaksi päätyi numero 7, eli Nionella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.