|

Suussa sulava raakasuklaakakku

_c_paasiainen_.jpg

IMG_5155

IMG_5196

 

Halusin kokeilla pääsiäiseksi jotain maidotonta. En oikein keksinyt miten maidottoman pashan voisi toteuttaa, joten loin mieleeni oikein suklaisen pääsiäisen. Sellaisen jossa suklaata on vähän hiuksissa, suupielissä ja nenässä koko pääsiäisen. Vähän ehkä paidassakin.

Siitä asti kun mieheni hankki monitoimikoneen, on minun tarvinnut vain kertoa toiveeni ja ehkä rustata resepti hänen eteensä ja kauppalistalle. Minulle jää vain se ruuasta nauttiminen, eli tässä tapauksessa sen suklaisan kakun syönti.

Kuvien ottaminen oli yhtä kiusausta, ja oikeastaan kakku on ollut niin hyvää että uuden voisi tehdä pääsiäiseksi. Onneksi kuvasin hieman liian raakaa kakkua sillä sulaneena tämä on liian herkullista. Ja tätä maidotonta, munatonta, gluteenitonta kakkuahan ei voi syödä liikaa. Ei mitenkään päin.

 

Pehmeä Raakasuklaakakku

 

Pohja:

8 pehmeää taatelia (hedelmä hyllyssä)

2,5 dl manteleita tai saksanpähkinöitä

1 rkl raakakaakaojauhetta

ripaus suolaa

(loraus vettä)

 

Täyte:

2 avokaadoa

1 banaani

1,5 dl raakakaakaojauhetta

4 rkl hunajaa

ripaus suolaa

1 appelsiinin kuori

1 vaniljatangon siemenet

0,5 dl sulatettua kookosöljyä

 

1. Murskaa kaikki pohjan aineet tehosekoittimessa. Pohjan tulisi olla hieman tahmaista, lisää vähän vettä mikäli pohja jää liian kuivaksi. Levitä pohja kakkuvuuan (22cm) pohjalle leivinpaperin päälle.

2. Lisää tehosekoittimeen muut paitsi appelsiinin kuoren ja sekoita ne tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita käsin sekaan raastettu appelsiinin kuori ja levitä seos kakkupohjan päälle.

3. Jäähdytä kakkua pakastimessa 1-2h, ja tarjoile hieman kohmeana.

4. Pyyhi suklaat suupielistä ja syö vielä vähän lisää!

 

IMG_5240

 

 

Samankaltaiset artikkelit

5 Kommenttia

  1. Näyttääpä herkulliselta! Yllätti, että ohje on noin yksinkertainen. Täytyy ehdottomasti kirjoittaa ylös ja kokeilla joskus.

    1. Kiitos Tiina! Ohje todellakin on yksinkertainen, ja ei siis mikään hankala. Suosittelen kokeilemaan 🙂

  2. Voi miten herkullisen näköistä! Kiitos reseptistä! Mun pitää kokeilla tätä =) Mulla on muutenkin ollut suunnitelmissa tutustua raakasuklaan käyttöön, ku en ole varma, että olenko ennen edes maistanut mitään siitä tehtyä.

    Iloista pääsiäistä ♥

  3. Kiitos ohjeesta! Ohje näytti sen verran helpolle, että uskalsin kokeilla. Osa aineosista puuttui tahi korvasin toisella, mutta hyvää tuli! Päälle viipaloin vielä kiiviä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *