| | |

Veden säästämistä Pure Waste tyyliin

IMG_2700

 

 

Tänä jouluna annoin miehelle lahjaksi säästettyä vettä. Ostin hänelle t-paidan, hupparin ja collegepaidan Pure Wasten nettikaupasta, ja näin ollen säästimme aika pirusti vettä. Tarkalleen ottaen 17 600 litraa.

Tämä määrä vettä kuluu näiden tuotteiden tekemiseen, mikäli ne tehtäisiin normaalista puuvillasta. Sama määrä vettä kuluu luomupuuvillaankin, torjunta-aineita toki vähemmän. Nyt tuotteet on tehty tekstiiliteollisuuden ylijäämäkankaista, joista on kehrätty uutta lankaa ja kudottu uusiksi kankaiksi. Ilman, että niiden tuotantoon on siis käytetty ollenkaan vettä.

Aika mahtavaa, ja nyt kaupasta näyttäisi löytyvän t-paitoja vihdoin myös naisille. Eniten kyllä odotan niitä farkkuja. Niitäkin olisi kai ollut myynnissä ennen joulua muualla kuin netissä? Tai oikeastaan odotan myös ihan vaan pelkkiä kankaita. Sen jälkeen kun ne vielä saadaan Pure Wasten kauppaan, en mitään muuta enää sitten ostakaan.

Välillä on hankala tehdä valintoja. Ei kaikkea oikeastaan kannata tehdä itse, ja miesten vaatteisiin materiaalia saa aika huonosti kirpputoreilta. Ellei ompele yhtä vaatetta monesta eri tuotteesta. Kierrätysmateriaalin käyttö tällaisenaan on kuitenkin mahtavaa, ja samalla kannustaa myös yrittäjää. Tarvitsemme lisää tällaisia innovaatioita!

 

Similar Posts

8 Comments

 1. Törmäsin joulun alla tällaiseen lahtelaiseen eettistä ja ekologista muotia suunnittelevaan ja valmistuttavaan yritykseen: Nurmi. Heidän tuotteissaan on käytetty juurikin näitä kierrätettyjä kankaita ja löytyy myös aikas hyvännäköisiä kierrätyskuitufarkkuja sekä hamppufarkkuja. Farkut olivat valmistettu M.A.S.I:lla ainakin tähän asti. Kannattaa tutustua! https://www.nurmiclothing.com/

  1. Hei kiitos Petra muistutuksesta! Näin jossain ennen joulua kuvia niistä farkuista, pitäisi vaan päästä sovittamaan ennen ostoa. Onko niillä Lahdessa liikettä?

   1. Pitävät kauppaa/työhuonetta vain keskiviikkoisin auki. Mutta ehkä sopimuksesta muutenkin? Liike on Rautatienkadulla.

   2. Pitävät kauppaa/työhuonettaan vain keskiviikkoisin yleisölle auki. Sopimuksesta ehkä muutenkin?! Pitäisi itsekin käydä vähän tarkemmin katsomassa farkkuja, kerran yritin mutta silloin olivat kiinni.

 2. Millaista laatua nuo kankaat ovat? Musta näyttää kuvassa nyppyyntyneeltä ja vähän kärsineeltä, mutta sehän voi olla enemmän valokuvan tuomaa nyppyä kuin oikeaa.

  1. Laatu tuntuu pehmeältä, ja nuo on jo esipesty. Musta keräsi toki kissankarvat, sen vuoksi saattaa näyttää nukkaiselta. Nuo sisältää myös pienen määrän kierrätettyä polyesteria, mistä varmaan käytössä tulee vähän nukkaa. Muuten ihanan pehmeät 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *