-Supersuositut käsityöohjeet

Veden säästämistä Pure Waste tyyliin

IMG_2700

 

 

Tänä jouluna annoin miehelle lahjaksi säästettyä vettä. Ostin hänelle t-paidan, hupparin ja collegepaidan Pure Wasten nettikaupasta, ja näin ollen säästimme aika pirusti vettä. Tarkalleen ottaen 17 600 litraa.

Tämä määrä vettä kuluu näiden tuotteiden tekemiseen, mikäli ne tehtäisiin normaalista puuvillasta. Sama määrä vettä kuluu luomupuuvillaankin, torjunta-aineita toki vähemmän. Nyt tuotteet on tehty tekstiiliteollisuuden ylijäämäkankaista, joista on kehrätty uutta lankaa ja kudottu uusiksi kankaiksi. Ilman, että niiden tuotantoon on siis käytetty ollenkaan vettä.

Aika mahtavaa, ja nyt kaupasta näyttäisi löytyvän t-paitoja vihdoin myös naisille. Eniten kyllä odotan niitä farkkuja. Niitäkin olisi kai ollut myynnissä ennen joulua muualla kuin netissä? Tai oikeastaan odotan myös ihan vaan pelkkiä kankaita. Sen jälkeen kun ne vielä saadaan Pure Wasten kauppaan, en mitään muuta enää sitten ostakaan.

Välillä on hankala tehdä valintoja. Ei kaikkea oikeastaan kannata tehdä itse, ja miesten vaatteisiin materiaalia saa aika huonosti kirpputoreilta. Ellei ompele yhtä vaatetta monesta eri tuotteesta. Kierrätysmateriaalin käyttö tällaisenaan on kuitenkin mahtavaa, ja samalla kannustaa myös yrittäjää. Tarvitsemme lisää tällaisia innovaatioita!

 

8 thoughts on “Veden säästämistä Pure Waste tyyliin”

 1. Törmäsin joulun alla tällaiseen lahtelaiseen eettistä ja ekologista muotia suunnittelevaan ja valmistuttavaan yritykseen: Nurmi. Heidän tuotteissaan on käytetty juurikin näitä kierrätettyjä kankaita ja löytyy myös aikas hyvännäköisiä kierrätyskuitufarkkuja sekä hamppufarkkuja. Farkut olivat valmistettu M.A.S.I:lla ainakin tähän asti. Kannattaa tutustua! https://www.nurmiclothing.com/

  Vastaa
   • Pitävät kauppaa/työhuonetta vain keskiviikkoisin auki. Mutta ehkä sopimuksesta muutenkin? Liike on Rautatienkadulla.

    Vastaa
   • Pitävät kauppaa/työhuonettaan vain keskiviikkoisin yleisölle auki. Sopimuksesta ehkä muutenkin?! Pitäisi itsekin käydä vähän tarkemmin katsomassa farkkuja, kerran yritin mutta silloin olivat kiinni.

    Vastaa
 2. Millaista laatua nuo kankaat ovat? Musta näyttää kuvassa nyppyyntyneeltä ja vähän kärsineeltä, mutta sehän voi olla enemmän valokuvan tuomaa nyppyä kuin oikeaa.

  Vastaa
  • Laatu tuntuu pehmeältä, ja nuo on jo esipesty. Musta keräsi toki kissankarvat, sen vuoksi saattaa näyttää nukkaiselta. Nuo sisältää myös pienen määrän kierrätettyä polyesteria, mistä varmaan käytössä tulee vähän nukkaa. Muuten ihanan pehmeät 🙂

   Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Lapsen suunnittelema keppihevonen

  Perheen PikkuSisko on käynyt pitkään kaupungin kuvataidekoulun järjestämässä Muotoleikki-työpajassa kerran viikossa. Hän leikkii siellä väreillä oman aikuisen kanssa, ja

Tyynyliinamekko Marimekosta

  Helteiden jatkuessa PikkuSiskon kaapista tuntuivat hupenevan lyhythihaiset mekot sellaisella vauhdilla, ettei pyykinpesu pysynyt vauhdissa mukana. Eräänä iltana ompelin nopeasti

Nopea tonttulakki

  Nyt näin joulun alla viikon kierrätysompelut on helppo naamioida jouluun. Tällä viikolla ompelinkin sopivan punaisesta vanhasta paidastani tonttulakin, joka

Ylhääältä Alas Paidan Neulominen Hihasilmukoiden Erottelu

Silmukoiden luominen keskelle neuletta

Ylhäältä alas villapaita on helppo neuloa, kun oppii siihen perusvinkit. Tässä käydään läpi hihasilmukoiden siirtäminen apulangalle ja uusien silmukoiden luominen tilalle. Mukana video-ohjeita!