-Supersuositut käsityöohjeet

Virkattu tupsupipo ja lapaset

IMG_1574

IMG_1577

IMG_1537

 

Pitkästä aikaa olen tarttunut koukkuun. Kässämartat saivat minut innostumaan monen vuoden tauon jälkeen virkkaamisesta, ja ensimmäisenä virkkasin itselleni pipon. Ostin Novitan Nallea ihan vain värin takia, mutta sen ohuutensa vuoksi virkkasin pipon kaksinkertaisesta langasta. Harmaata lankaa meni yksi kokonainen kerä. Tupsun tein itse pyörittäen lankaa puuhaarukkaa käyttäen.

Tein pipon ilman sen kummempaa ohjetta. Pipoon jäi ehkä hitusen liikaa pesuvaraa, joten pitänee piakkoin pestä kunnolla. Nyt tästä on kuitenkin hyvä muokata vaikka lapsille sopivan pipon ohje tulevaisuutta varten. Ja koska pääsin vihdoin virkkaamisen makuun, en lopettanut sitä tähän.

IMG_2226

IMG_2232

Pari viikkoa tämän jälkeen virkkasin keltaisesta väristä itselleni vielä tumput. Nämä eivät ole täydelliset eikä niitä kannata vertailla keskenään, mutta ajavat hyvinkin asiansa. Itseasiassa ovat lämpimämmät kuin seiskaveikasta neulotut lapaset, ja nämä valmistuivat myös yllättävän nopeasti. Ilman sen kummempia miettimättä. Ohjeen sovelsin itse, ja täytyy myöntää että varsinkin kavennuksissa jouduin miettimään vanhoja tapojani pitkään, mutta muuten virkkaus oli selkärangassa monen vuoden tauon jälkeenkin. Heti kun lapaset valmistuivat, saapui myös sopivasti pakkanen. Nämä ovat siis jo käytössä, ja seuraavat virkkaustyöt voikin sitten suunnitella jo ehkä lapsille.

 

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Virkattu lippapipo bambulangasta

  Olen nyt kevään korvalla koukuttunut virkkaukseen. Lankojen kanssa voi katsella vaikka televisiota samaan aikaan ja pian on työ valmis.Kuvat

Vetoketjuun virkattu pussukka

  Sain jo alkukesästä ihanasta Lankasatamasta näytteenä Prymin pitsivetoketjuja. Valkoinen ja punainen pääsivät tyttöjen mekkoihin osaksi juhlavuutta. Sen yhden käyttöä

Virkattu Moppari matto

  Halusin virkatun neliön muotoisen maton. Jossain näin Suomen Langan valmistamaa Moppari-lankaa joka on tehty kierrätysmateriaaleista, ja otin sitä heti

Lapsen sukkahousujen paikkaus

Niin lapsi kuin minäkin, olemme kausittain sukkahousuihmisiä. Varsinkin talvella villasukkahousut ovat yleensä ne omat suosikkini, ja lapsi taas tykkää sukkahousuista