-Supersuositut käsityöohjeet

Virkattu tupsupipo ja lapaset

IMG_1574

IMG_1577

IMG_1537

 

Pitkästä aikaa olen tarttunut koukkuun. Kässämartat saivat minut innostumaan monen vuoden tauon jälkeen virkkaamisesta, ja ensimmäisenä virkkasin itselleni pipon. Ostin Novitan Nallea ihan vain värin takia, mutta sen ohuutensa vuoksi virkkasin pipon kaksinkertaisesta langasta. Harmaata lankaa meni yksi kokonainen kerä. Tupsun tein itse pyörittäen lankaa puuhaarukkaa käyttäen.

Tein pipon ilman sen kummempaa ohjetta. Pipoon jäi ehkä hitusen liikaa pesuvaraa, joten pitänee piakkoin pestä kunnolla. Nyt tästä on kuitenkin hyvä muokata vaikka lapsille sopivan pipon ohje tulevaisuutta varten. Ja koska pääsin vihdoin virkkaamisen makuun, en lopettanut sitä tähän.

IMG_2226

IMG_2232

Pari viikkoa tämän jälkeen virkkasin keltaisesta väristä itselleni vielä tumput. Nämä eivät ole täydelliset eikä niitä kannata vertailla keskenään, mutta ajavat hyvinkin asiansa. Itseasiassa ovat lämpimämmät kuin seiskaveikasta neulotut lapaset, ja nämä valmistuivat myös yllättävän nopeasti. Ilman sen kummempia miettimättä. Ohjeen sovelsin itse, ja täytyy myöntää että varsinkin kavennuksissa jouduin miettimään vanhoja tapojani pitkään, mutta muuten virkkaus oli selkärangassa monen vuoden tauon jälkeenkin. Heti kun lapaset valmistuivat, saapui myös sopivasti pakkanen. Nämä ovat siis jo käytössä, ja seuraavat virkkaustyöt voikin sitten suunnitella jo ehkä lapsille.

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Virkattu neuletakki lapselle

    Aloitin virkkaamisen keväällä lippapipoista jääneistä bambulangoista. Ja koska olen äärimmäisen huono arvioimaan menekkiä, eivät jämälangat riittäneet alkuunkaan, vaan

Ohjeita kesähattuihin ja lippiksiin

Nyt on aika kaivaa esiin kankaita kesälakkeja varten, virkkuukoukkuja kesälippiksiin tai muihin kesälakkeihin. Joka kesäistä mietintää varten olen nyt koonnut

Virkattu kesähattu aikuiselle

Kuten varmasti olette huomanneet, olen innostunut virkkaamisesta. Siihen ei tarvita kuin koukku ja lankakerä, ja yhtäkkiä valmiina on pipo jos

Virkattu kesähattu

  Olen selkeästi keski-ikäistynyt, sillä virkattu kukkahattu tuo kesän. Se on nopea, helppo ja työtä on sujuva tehdä paikasta riippumatta.