Natsimutsin joulufiilis

 

 

Aina välillä mietin miten nämä asiat muissa kodeissa hoidetaan. Kun päiväkodista ilmoitetaan ettei homma nyt toimi, mitä tehdä? Itse olemme jo kuukauden verran yrittäneet keksiä asiaan ratkaisua. Viikko tässä välissä ehtikin mennä jo mukavasti, kunnes liian hyvä joulukalenterimme taisi sotkea homman.

Mietin mitä voisin ottaa pois lapselta, tai mitä hän voisi saada käyttäytyessään tarpeeksi mallikkaasti. Kun lapset eivät tiedä mikä on tabletti tai iPad, on hankala tinkiä peliajasta. Kännykkääkään ei alle neljävuotiaalla luonnollisestikaan ole, joten ensimmäinen palkintomme oli uimahalliretki. Tämän sai viidellä tarralla, ja se saatiinkin käytäntöön yllättävän nopeasti. Samaan aikaan julkaisimme kuitenkin askarteluun taipuvaisen joulukalenterimme, joka näköjään innosti toisen palkinnon unohtamiseen. Eihän sitä toki tarvitse tehdä töitä yhteisen ajan eteen, jos sitä saa kalenterista muutenkin kotona.

En halua kylvää pelkoa tontuista tai joulupukista. Sen sijaan voin viedä pois piparien leivonnan, yhteisen askartelun ja piirustustarvikkeet, eli sen mukavan koko perheä innostaneen joulukalenterin. Mikäli tämä ei toimi, alan olla jo toivoton. On erittäin vaikea puuttua ongelmaan johon ei itse pääse osalliseksi, mutta kai tähän on totuttava kouluelämässäkin. Nyt on joulu jäähyllä.

 

Similar Posts

One Comment

  1. I feel you. Paitsi että itse olen kyllä heikolla hetkellä alentunut jo pelottelemaan tontuilla ja ilkeille lapsille vain risuja tuovalla joulupukilla(kin)… 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.