| | | |

Joulukalenteri 2014

IMG_1077

IMG_1102

IMG_1091

 

Kuulun siihen outoon vähemmistöön, joka ei ole koskaan omistanut suklaakalenteria. Haluan jatkaa tätä perinnettä myös omille lapsilleni, ja koska paperisten vanhojen joulukalentereiden saaminen on joka vuosi vaikeampaa, päätin tänä vuonna ommella kalenterimme itse.

Kalenterin kokosin vanhoista farkkujen taskuista. Sommittelu vaati työtä, enkä ole vieläkään täysin tyytyväinen. Isosiskon kanssa onnistuimme laskemaan taskut vielä väärin, ja näin ollen kalenterissa on vielä yksi ylimääräinen luukku. Sitä emme kuitenkaan numeroineet, ja muut numerot leikkasin kangastilkuista jotka liimasimme tavallisella liimalla. Kangasliimani oli jo päässyt kuivumaan, ja päättelin ettei tätä juuri tarvitse pestä. Mikäli numerot irtoavat, voi niitä tehdä helposti lisää. Toinen helppo tapa olisi ollut langan liimaaminen. Minä olen kuitenkin enemmän kangashamsteri, joten leikkuujätteen kierrätys tähän oli siten luontevampaa.

Ideariihemme on nyt yrittänyt pohtia mitä kalenterista sitten joka päivä paljastuu. Halusimme pitää päivän teemat yhdessä tekemisen ympärillä, mutta konkreettisesti emme ole kuitenkaan päättäneet miten nämä ideat kalenterista ilmestyvät. Ainakin seuraavia on kuitenkin luvassa:

– Joulupuun rakennus

– askarrellaan koristeita

– lumihiutaleiden askartelua

– joulukorttien tekeminen

– aarteen etsintää

– kirje joulupukille

– joululaulujen laulaminen

– pipareiden leipominen

– lumilyhdyt mikäli on lunta ja pakkasta

– joulusiivous

– joulukukkien koristus

– joulutorttujen leipominen

– lisää kuusen koristelua

 

IMG_1081

 

Näiden lisäksi luvassa on muutakin. Kuusemmekin tulee olemaan hieman normaalista poikkeava, ja joulukortit askarrellaan toivottavasti koko perheen voimin. Lapset saavat kuitenkin avata luukut vuorotellen, eikä tämän kalenterin lisäksi ole perheessä muita kalentereita. Suklaat syödään suklaina sitten jouluna.

Tänä vuonna Mehukekkerit osallistuvat myös joulukalenteriin. Blogiringin perheblogeissa on yhteinen kalenteri, johon Mehukekkerit osallistuu myös. Samoin olen osallisena myös Käsityöblogien kalenterissa, joten vaikka blogiin ei joka päivälle postausta tulekaan, tulee joulukuussa olemaan silti varmasti hieman jouluistakin.

Kaipaamme kuitenkin lisää vinkkejä yhdessä joulun tekemiseen. Millaisia kalentereita teillä on, ja mitä niistä löytyy? Linkkejä omiin ommeltuihinne saa toki laittaa myös 🙂

 

 

 

Similar Posts

10 Comments

 1. Ihana kalenteri!
  Meillä luukuista löytyy kyllä sitä suklaatakin, mutta paljon on myös yhdessä tekemistä, joka konkretisoituu mm. liimapuikkoihin, erilaisiin teippeihin ja tarroihin, piparkakkumuotteihin, kuusenkoristeisiin… Saattaapa joku aamu luukusta löytyä ilmoitus retkestä Korkeasaareen. 🙂

 2. Tosi hienon näköinen ja kekseliäs kalenteri! Meidän kalenteristämme löytyy aika samanlaisia juttuja, kun teilläkin, lisänä erilaisia reissuja, kuten reissu keskustaan katsomaan Stockmannin jouluikkunaa.

  1. Matkat ois kyllä aika pop. Pitääkin joku yrittää änkeä sekaan. Täällä ei taida kunnon jouluikkunaa olla, mutta kyllähän sitä voisi kaksi pientä retkeä änkeä mukaan. Kiitos!

 3. Hauskannäköinen kalenteri! Minäkin sain illalla ommeltua oman kaapista löytyneistä tilkuista. Meillä oli tänään tehtävänä jouluiset valokuvaukset (joululahjaksi tulevaa vuosikalenteria ajatellen). Täälläkään ei ole mitään erityistä jouluikkunaa, mutta jonain päivänä käydään kaupungilla bongailemassa tonttuja näyteikkunoista. Myös joulupostin vieminen (tai merkkien ostaminen) on varmaan yhden päivän tehtävä. Suunnitteilla on myös kirjastoreissu jouluisia kirjoja lainaamaan ja joulutorilla käynti.

 4. Voisiko joku päivä olla joulu-laulu-puhelut mummoille, papoille, serkuille, tädeille ja enoille?

  1. Hei mahtavaa!!! Kiitos! Nyt selvisi ylimääräisen taskun arvoituskin 😀

   vähän höhlä olo, mutta syytetään tuota kolmevuotiasta joka auttoi numeroiden laskemisessa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *