| | |

Chili-hunajapähkinät

 

 

IMG_0808

IMG_0771

Lasten mennessä nukkumaan parasta on käpertyä miehen kainaloon sohvan nurkkaan jokin herkku naposteltavana. Suklaa ja karkki vaihtuvat usein taloudessamme pähkinöihin, hedelmiin tai vaikka taateleihin. Rohkea mieheni halusi kokeilla jotain uutta, ja päätyi maustamaan pähkinät itse.

Olen pitkään paahtanut siemenia itse, mutta en ollut tajunnut miten helppoa pähkinöiden maustaminen ja paahtaminen voi olla. Lanfranchin chilimaustettu oliiviöljy oli tähän aivan loistavaa. Olemme testailleet muitakin Lanfrancin maustettuja öljyjä, ja lisää vinkkejä niistä on tulossa tällä viikolla lisää.

 

Nyt sinäkin voit voittaa valikoiman Lanfranchin maustettuja öljyjä.

Osallistua voit jättämällä yhteystietosi ja kommentin tämän postauksen alle.Sähköpostisi ei näy kuin minulle!

Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 30.11 kello 20.00 asti.

Tämän jälkeen arvon voittajan, ja tuotteet lähetetään yhteistyökumppanin toimesta.

 

IMG_0980

IMG_0794

Resepti on miehen kokeilema ja kehittelemä, ja yhdestä erästä riittää myös esim. lahjoiksi. Pähkinät kannattaa tällöin paketoida kangaspussin lisäksi joko muovi- tai paperipussiin, tai öljy voi muuten tahrata kangasta.

 

n. puoli kiloa kuorittuja pähkinöitä (esim. pussi maapähkinöitä ja pussi sekapähkinöitä)

2 tl suolaa

1-2 tl kanelia

ripaus mustapippuria

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl Lanfranchi chiliöljyä

loraus Lanfranchi neitsytoliiviöljyä

Sekoita pähkinät ja kuivat mausteet kunnolla toisiinsa. Kaada seos ripotellen leivinpaperin päälle siten, että sekä pähkinät että mausteet leviävät tasaisesti. Sekoita toisiinsa hunaja ja öljyt ja kaada seos pähkinöiden päälle. Voit lorauttaa vielä hieman lisää maustamatonta öljyä tarvittaessa. Lopuksi sekoittele niin että kaikkiin pähkinöihin tarttuu varmasti makua. Sekoittamiseen kannattaa käyttää jotakin apuvälinettä, sillä hunajainen soosi tarttuu herkästi paljaisiin käsiin ja silloin itse pähkinöihin ei jää niin paljon potkua.

Paahda pähkinät uunin alatasolla 225 asteessa. Esimerkin pähkinöille riitti noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellin päällä ja sitten ei muuta kun herkuttelemaan!

 

Miten teillä herkutellaan?

 

Yhteistyössä Lanfranchi ja Blogirinki

blogirinki_logo

Similar Posts

21 Comments

 1. Kiitos ideasta! Eipä ole aiemmin käyny mielessä maustettujen öljyjen käyttö! 🙂

 2. Mielenkiintoinen ja testaamisen arvoinen vinkki!

  Miksi ette sekoittaneet öljyä ja hunajaa pähkinöihin ennen pellille laittoa, esim. kulhossa (kuten mausteet oletettavasti)? Ollaan itse tehty “ruissipsejä” vastaavalla mallilla, ja silloin ollaan sekoitettu mausteet + valkosipuli öljyyn ja pyöritelty ruissuikaleet siinä, ennen kuin laitettu pellille.

 3. Loistoidea, pitääpä kokeilla kun noita pähkinöitä kuluu ja Lanfranchin chiliöljyäkin löytyy jo kaapista 🙂

 4. Täytyypä ukolle kokeilla noita kun saapuu reissusta.
  on todella suuri chilin ystävä 🙂
  Jos todetaan hyväksi ehkä näitä nähdään myös joulupöydässä naposteltavana

 5. ite laitan chiliä kaikkeen,näitäkin on ehkä pakko testaa.mukana arvonnassa

 6. Kuulostaapa hyvältä, chili + hunaja on yksi suosikkikomboistani, tosin käytän yleensä lohen maustamiseen. 🙂 Miksipä tämäkin ei toimisi, tosin kaneli kuulostaa aika eksoottiselta muihin mausteisiin nähden.

 7. Nää pähkinät olis kyllä meilläkin varmasti suosittuja, uppoisi jopa miesväkeen 🙂

 8. kuulostaapa todella hyvältä. pähkinät maistuu täälläkin, mut ei oo tullu ikinä testattua ite paahtamista.

 9. Meillä herkutellaan useimmiten itsetehdyllä pullalla ja nyt viimeaikoina ruissipsit ovat myös maistuneet. Jokin joulu sitten tein piparkakkumaustein kuorrutettuja pähkinöitä lahjaksi. Chili kyllä voisi sopia omaan makuun paremmin, pitääpä kokeilla.

 10. Olen paahtanut kurpitsan siemeniä. Hyviä tuli niistäkin. Maustetulla öljyllä chilin määrää on varmaan helpompi hallita. Resepti menee testiin.

 11. Kuulostaa hyvältä! Kiitos ohjeesta, tätä täytyykin testata. Mukana 🙂

 12. Tällaiset terveellisemmät naposteltavat on omaan mieleeni! Mieheni tosin valitsee aina ne karkit ja suklaat, mutta itse tykkään juurikin pähkinöistä, tuoreista hedelmistä ja marjoista yms. Olen mukana arvonnassa! 🙂

  -Mirka

 13. Itse en niin maustettujen pähkinöiden ystävä ole, mutta miehelle aattelin tehdä, joten kokeiluun menee.

 14. Toi chiliöljy kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta! Kiitti vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *