| | |

Nopeat perusvaatteet

IMG_1041

IMG_0941

IMG_0943

Tässä kuussa olen pitkästä aikaa ostanut uusia kankaita vinon pinon. Yksi erä on jo leikelty ja ommeltu, ja vino pino odottaa vielä leikkuuta. Lapset ovat kaivanneet jonkinlaisia settejä päiväkotiin, ihan perushousuja ja paitoja.

Leggingsit alkavat olla näillä keleillä jo hieman viileät, joten paksumpi joustocollege on ollut tämän talven valinta farkun ohella. Noshin vihreä joustocollari taipui ihan perushousuiksi, ja kaveriksi ompelin raidasta ja pallosta vielä peruspaidat. Näppärämpi ompelija olisi ommellut näihin vielä kuvia, mutta minä kaipasin lapsille kerrankin jotain perusvaatetta. Heti ensimmäisellä käyttökerrallaan pienempi sotki etumukseen tomaattichilikastiketta, ja selkäänkin onnistui saamaan kunnon mustikkatahrat. Miksi siis yrittämään liikaa?

Näitä tehdessä huomasin tarvitsevani myös kaavojen päivitystä viimeistään joulun jälkeen. Johan sitä on vuosi menty samoilla. Peruskaavoina käytän Åsa Lennarssonin “Ompele lapselle pehmeitä vaatteita neuloksista” kirjan kaavoja. IsoSiskon kaavan koko on 90cm , ja pienemmän 80cm. Nämä siis peruskaavoina, joita on jo pidennetty sekä helmasta että hihoista. Mekot kuosittelen suoraan kankaalle leikkuuvaiheessa, ellen sitten ompele jotain todella erikoista, johon piirrän oman kaavan peruskaavoista. Kirjasta löytyy malleja ties minkälaista, joten jos joku vielä löytää sen kirjastosta, suosittelen lainaamaan.

Kohta alkaakin joululahjaompelukset urakalla, miten niitä voikaan pitää täältä salassa jouluun asti?

IMG_0963

IMG_0976

 

Similar Posts

4 Comments

  1. Hyvät ja toimivat, tyylikkäät perusvaatteet. Ja Noshin kankaat on ihanan pehmeitä. Kyllä noilla seteillä kelpaa päiväkodissa oleilla!

  2. kauniit vaatteet teit taas kerran! saisiko kysyä vinkkiä miten ompelet nuo lahkeensuuresorit? Mulla ei tahdo saumuri taipua kunnolla noihin kapeisiin lahkeensuuresoreihin ja homma menee aina ähinäksi, kun resori ei tahdo venyä niin paljon kuin pitäisi 🙂 Siis olen tehnyt niin, että ompelen ensin resorin renkaaksi ja sitten kiinni lahkeensuuhun. Pitäisikö tehdä toisella tavalla (vai onko mulla vaan kökkö saumuri)? Mun pikkutyttöseni on 1,5 vuotias ja ompelen pääasiassa koon 86 vaatteita hänelle.

    1. Samalla tavalla minäkin Johanna ompelen. Eli ensin renkaaksi, ja sen jälkeen lahkeensuuhun siten, että resori on aina paininjalkaa vasten. Tällöin on helpointa venyttää resori sopivalle kireydelle. Vaatii harjoittelua paljonkin, mutta toivottavasti saat onnistumaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.