Grillattu munakoiso
Olen tänä kesänä löytänyt vihdoin uuden grilliherkun. Olen itkettänyt ja kasannut torneja, sekä ihastellut violetin makeita munakoisoja kaupan hyllyillä. Paljon ei tarvita uuteen herkkuun, joka maistuu kuitenkin niin kesälle. Meillä sattui tällä kertaa olemaan kaapissa vain minimozzarelloja, mutta maun kannalta tällä ei ollut mitään eroa. Toimisi varmaan myös uunissa kypsytettynä, mutta näin grillissä saa mukavan rapsakan.
Grillattu munakoiso mozzarellalla
1 munakoiso
2 tomaattia
tuoretta basilikaa
1 mozzarella, myös minimozzarellat käy
suolaa
mustapippuria
Leikkaa munakoiso noin 2-3 cm paksuisiksi pihveiksi. Itketä munakoiso ripottelemalla pihvien molemmille puolille suolaa, ja anna vaikuttaa noin 15-20 min. Kuivaa pihvit, ja paista grillissä niihin rapea pinta. Ota pois grillistä, ja järjestele pihvin päälle yksi tomaattisiivu, mustapippuria, tuoreita basilikan lehtiä ja päällimmäiseksi palat mozzarellaa. Tee näin jokaiselle munakoisolle, ja paista vielä grillin jälkilämmössä noin 5-10 minuuttia kunnes juusto on sulanut. Nauti!
Näyttää niin hyvälle että haen kyllä huomenna munakoison!
Idea taitaa olla siinä, ettei paista munakoisoja liikaa. Eli tarpeeksi kuuma lämpö ja rusketus pintaan molemmin puolin, niin ei tule liian lössöä. Tai no itse ainakin tykkään sellaisesta puolikypsästä enemmän kuin ylikypsästä jolloin tulee lössöä. Onnistunee siis myös varmaan pannulla ja uunissa 🙂
Kiitos kivasta reseptistä! Grillittömänä koklasin parilapaistinpannulla liedellä, hyvin toimi niinkin. Kiva ja kaunis blogi sulla, tuolta Mallikelpoisen esittelystä tänne päädyin ja jäin seuraamaan!
Moikka Inu, kiitos ihanasta kommentistasi. Ja mahtavaa, että joku sai tästä inspiraation! Minä huomasin toissapäivänä kaupassa että munakoisot olivat vallan loppuneet, tuli mahdottoman hyvä olo että joku muukin on löytänyt ne 🙂 ja tervetuloa vaan seuraamaan, toivottavasti täältä löytyy muutakin inspiroivaa!