|

Junailua

Tänä keväänä olemme junailleet enemmän kuin pitkään aikaan. Kävimme parisen viikkoa sitten miehen kanssa treffeillä autokaupoilla, ja vaikka uudehkon auton tuoksu olisikin kuinka huumaavaa, kävi meille päinvastoin.  Nopean harkinnan päätteeksi halusimmekin sijoittaa säästömme auton sijaan mukavaan matkustamiseen, jossa kukaan ei oksenna tai huuda montaa tuntia putkeen vangitsemistaan. Saati että se on ympäristöllekin terveellisempää.

Reissaamme jonkin verran sukulaisiin hieman kauemmaksi, ja kolmen tunnin automatkustus yhteen suuntaan alkaa lähennellä helvettiä. Nykyisessä autossamme ei ole ilmastointia, joten kesäkuumalla on turha kuvitella lähtevänsä mukavalle autoreissulle lasten kanssa, joista toinen kärsii matkapahoinvoinnista. Siispä päätimme tuhlata säästömme halpoihin junalippuihin ja kotimme terassiratkaisuihin.

IMG_3648

IMG_3640

IMG_3644

Olemme tässä kuussa tehneet jo kaksi päivän reissua lasten kanssa ystävien luo. Luvassa on vielä sukulaisjuhlia ja pääsempä minä itsekin hieman juhlimisen makuun parin viikon päästä. VR:n veturi-ohjelma on taannut erittäin edullisia junalippuja, kun vain ostaa hieman ennakkoon ja suostuu matkustamaan ei niin suositulla junavuorolla. Olen ostanut myös äärimmäisen edullisesti lippuja siten, että matka on pidempi kuin mitä aion matkustaa, hyppäämme vain kyytiin toiselta asemalta ja lippu on erittäin paljon edullisempi kuin ns. normaali matkamme olisi.

 

Lapset tykkäävät matkustaa junassa. Parasta niiden mielestä on hyvät eväät, joita tarvitsee toki olla tarpeeksi. Pillimehu ja rusinarasia on jo hyvä aloitus, ja hedelmän palat, kurkut yms. kruunaavat loppumatkan. Olen lähes joka reissulle ostanut liput perhehytistä, joka on kiva vaihtoehto yläkerran lastenosaston hulinalle. Kärsin itsekin matkapahoinvoinnista, joten yläkerran leikkivaunu ei ole suosikkipaikkani. Lyhyemmillä matkoilla emme poistu perhehytistä kuin vessaan, pidemmillä reissuilla ravintolavaunukin on suuri juttu.

 

IMG_3629

IMG_3650

Vaikka pahimmillaan matka mummolaan tai pappalaan on yli kolme tuntia, voi sen ottaa lapsen kanssa silti rennosti. IsoSisko pääsee tänäkin kesänä mummon luokse ihan yksin, josta puhutaan varmasti syksyyn asti. Junareissu mummon kanssa vielä parempaa kuin junareissu äidin kanssa, vaikka eivät lapset ole näistä vielä valittaneet. Kesäauton sijaan hommasimme siis kesän matkaliput. Millä te reissaatte?

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *