| |

Mekko kauluspaidasta (ja hameesta)

Meillä oli edellisen kerran Käsityöpiirimme aiheena miesten vanhat kauluspaidat. Minä valikoin materiaalikseni miehen vanhan ruman kauluspaidan, joka on hänelle myös liian iso. Ajattelin, että rumasta saa kyllä kauniin pienellä tuunauksella, eikä toisaalta vanhan muokkauksessa menetä enää mitään.

 

Kokeilin tähän tyynyliinamekon tyylistä leikkausta, tosin tein hihoista hitusen isommat. Päätin kantata oransseilla vinonauhoilla, jotta tylsään paitaan saisi mukavasti väriä. Paidan napituksen tikkasin kiinni, ja lopulta mekko jäi kuukaudeksi miettimään viimeisiä yksityiskohtiaan ompelunurkkaukseeni. Kun kyseessä on ruma kangas miehen paitana, on se kyllä ruma myös lapsen mekkona.

IMG_1755

IMG_2846

IMG_1758

 

Lopetin työn kesken ja päätin leikata vanhasta hameestani pienemmälle lapselle mekon. Sain tämän valmiiksi jo käsityöpiirissä, sillä tämä oli helppo. Hauska kangas näkyvällä leikkauksella ei kaivannut kuin pienen pitsikoristeen helmaan, ja mukava kesämekko on valmis.

IMG_1783

IMG_1837

IMG_1828

IMG_1782

Minun periaatteeni on yleensä se, että en jätä töitäni kesken. Se miehen kauluspaitakin oli siis pakko viimeistellä. Pyöritin siihen erittäin paljon eri vaihtoehtoja, ja lopulta päädyin kukkiin. Ei tästä siltikään mikään suosikki tullut, mutta kaappiin se pääsi silti. Jos sitä ei ole juhannukseen mennessä käytetty kertaakaan, pääsee se myyntiin. Vai käyttääkö tätä kukaan muukaan?

IMG_2848

IMG_2851

Similar Posts

9 Comments

 1. Me, me, me!!!! Tai aiia Emma 😉
  Ellet siis itse tykästy edesa ajan kanssa, olemme heti valmiita ostamaan sen pois kiusamasta.

  Musta toi on ihana! Jotenkin vanhanaikainen (raitakuosi), mutta moderni ja raikas.

  1. Hei voin kyllä myydä tämän teille vaikka heti. Meidän pitäisi tehdä ensi viikolla IsoSiskon kanssa keskustaan parturikeikka, voidaan tuoda samalla jos olette kotona.

   1. Olen kotona kokoajan (grrrrr…) sillä en saa liikkua vielä pitkiä aikoja ulkona polvileikkauksen jäljiltä.

    Laitellaan tekstareita!

  1. Ai jai mikä haaste!! Mietin tätä pitkään, ja täytyy myöntää että olen enemmän toiminnan naisia kuin illallisten kautta tukevia. Eli ompelen mieluummin nuppupeittoja keskosille, tai pehmoleluja sairaalan lapsille. Toki tässäkin olette erittäin hyvällä asialla, mutta itse haluan tukea mieluummin vaikka sen peiton avulla, sillä tarpeeseen nekin tulevat. Ei sillä sairaalaa kasaan saada, mutta ainakin lämpöä ja välittämistä vauvalle.

 2. Hei on monesti pitänyt kysyä että, ompeletko pitsit paikoilleen käsin vai koneella ? minä kun laitoin pari pitsi kukkaa tytön mekkoon niin pesun jälkeen ne oli aivan löysällä vaikka mielestäni ompelin ne tiukasti 😉

   1. päinvastoin, se on fiksua! ja ei, enään en ompele käsin pitsejä! : D

 3. Kauniita, oi niin kauniita mekkoja! Tykkään ihan hulluna. Oranssi on meillä lempiväri, koko perheellä. Sinänsä siis outoa että mulla on kaks poikaa =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.