| | |

Tyynyliinamekko

Tällä viikolla ompeluryhmässämme sai haastaa toisen tekemään jotain, ja minut haastettiin ompelemaan zero waste ompelus. Tämä siis tarkoittaa sitä, ettei tuotetta leikatessa jää minkäänlaista leikkuujätettä jäljelle, vaan koko kangas käytetään viimeistä senttiä myöten. Hieno ajatus, mutta toisaalta innostaa kaavoittaan sellaisia vaatteita, joihin tarvitsee paljon kangasta.

Minä kuitenkin päätin käyttää hyväkseni kierrätysmateriaaleja, ja materiaaliksi valikoituikin vanha tyynyliina. En tiedä mistä tämä on meille tullut, mutta kaunis kuin mikä. Alunperin meinasin tehdä tästä sisustustyynyn, mutta zero waste ompeluun tämä oli lopulta mitä mainioin.
IMG_2857

IMG_2838

IMG_2830
Minä siis leikkasin tästä lapselle mekon. Idea juolahti Lorun värikkäistä mekoista, tosin ompelulliset yksityiskohdat tein oman mieleni mukaan. Kaapista sattui löytymään vielä tähän sopivaa tumman vihreää vinonauhaa, joten tämänkään ompeluksen takia minun ei tarvinnut lähteä kaupoille. Yleensä pyrin pitämään kaapissa jonkinlaista pientä varastoa kuminauhojen, nappien, vinonauhojen ja vetoketjujen osalta, jotta ei tarvitsisi lähteä kaupoille koskaan kesken ompelun. Ja jos jotain tiettyä ei löydy omasta kaapista, sovellan ja teenkin sitten niillä tarvikkeilla mitä löytyy.

Kokosin teille myös pienen tutoriaalin siitä miten leikkasin ja ompelin, toivottavasti tämä inspiroisi muitakin. Vastaavia mekkoja on tulossa lisää, sillä niitä on kyllä nyt ommeltu, kuvien ottaminen on vain jäänyt hieman puolitiehen. Malli ei tälläkään kertaa ollut ihan täysin lahjottavissa hommaan, mutta kyllä näistä nyt idea selviää. Aika kiva tyynyliinaksi, sopii kesäleikkeihin ihan mainiosti.

IMG_2863

IMG_2809

IMG_2783

mekkokollaasi

 

Similar Posts

4 Comments

  1. Tätä kokeilen ehdottomasti tytön kesämekkoihin. Kiitos ideasta ja havainto kuvista 🙂

  2. Edellisen kaiman tavoin lisään tämän ohjeen to do – listaani. Kerrassaan hieno (kierrätys)idea ja mikä parasta, ei tilkun tilkkua roskiin heitettävää! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.