Käsityöpiiri - Makeus

Käsityöpiiri

Kaipasin itselleni säännöllistä ompeluseuraa, mutta en halunnut maksaa työväenopiston kurssista joka ei sovi omiin aikatauluihin, tai jollaista voisin vetää itsekin. Martoilla olisi myös ollut käsityömartat, mutta siellä on enemmän neulottu kuin ommeltu. Pitkään asiaa vierestä seuranneena päätin kuitenkin tehdä kaipuulleni jotain.

Perustin itse käsityöpiirin ystäväpiirini halukkaista, jotka kutsuivat mukaan myös omia ystäviään. Helmikuussa kokoonnuimme ensimmäisen kerran nyyttärimeiningillä, ja ideoimme käsityöpiirimme tulevia tekemisiä. Ensimmäinen kerta koostui naurusta, hyvistä leivonnaisista ja hieman myös askartelusta. Tutustuimme toisiimme, omaan osaamiseemme ja mietimme mitä kukin haluaa tapaamisissa tehdä.

IMG_0935

Kaiken juttelun lomassa teimmekin hieman jotain. Jotta pääsee kunnolla ompelemaan, on aina tehtävä ensimmäisenä neulatyynyt. Me käytimme hyväksi vanhoja peltipurkkeja, minun tilkkulaatikkoani ja sisälle ängimme saumuroinnista tullutta leikkuujätettä. Oikeaoppisesti neulatyynyihin kuuluisi kai laittaa myös hiuksia, mutta niitä meillä ei tällä kertaa kuitenkaan ollut näihin irroittaa.

Oli aika mahtava huomata, että omasta ystäväpiiristäni löytyi innokkaita käsityönharrastajia näinkin monta. Aiomme säännöllisesti kokoontua kerran kuussa jonkun aiheen ympärille, hyvää ruokaa toki unohtamatta. Huomasin myös, että tulijoita olisi ollut enemmänkin, jos vain kaikki ystäväni asuisivat samassa kaupungissa. Ompeleminen on aika suosittua tällä hetkellä, joten jos tuntuu ettei jaksa lähteä kurssille, voi aina itse perustaa oman käsityöpiirin. Suosittelen kokeilemaan, aina voi yllättyä positiivisestikin.

IMG_0929

Similar Posts

5 Comments

    1. Niin minäkin olin kateellinen kaikille ompeluihmisille jotka järjestävät päivän kestäviä ompelulaneja, joissa siis vain ommellaan koko päivän. Päätin siis ottaa härkää sarvista ja lopettaa haikailu, oman ryhmän perustaminen ei vaatinut paljoa 🙂

      Me halusimme oman ryhmämme pysyvän alle 10 ihmisen ryhmänä, pari siis vielä mahtuu jos joku kiinnostuu matkan varrella. Nyt yhteishenki on kuitenkin jo todella kiva, kahden kokoontumisen jälkeen. Tästä toisesta lisää juttua myöhemmin 😉

      1. Oho ei tainnut koko viesti näkyä, olin vielä kirjoittanut että niin upea nuppineula tyyny että tollanen pitää ehdottomasti tehdä!

  1. Minäkin kade 🙂 Hienoa oma-aloitteisuutta ja yhteishenkeä. Olispa kiva olla osa jotain vastaavaa, tosin käsityöihmiseksi mua tuskin voi luonnehtia. 😀 Muutenkin nämä uudet sivut on todella hienot, wau! Melkeen innostuu itsekin aloittamaan jotain uutta!

  2. Heippa vaan 🙂 minun blogissa on siulle jotain 😉 ja aivan supersuloisia nuppineulatyynyjä! Mun tekisi mieli taas tehdä uusi vaikka just talvella tein 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.