-Supersuositut käsityöohjeet

Salaattien lisukkeet

Meidän perheemme salaatin syöminen on kasvanut kevään tullen taas rajusti. Jopa lapset syövät nykyään innoissaan salaatteja, kun versiot niistä vaihtelevat vain tarpeeksi usein. Pelkkä salaattihan ei maistu miltään, joten lisukkeiden on syytä toimia ja tuoda makua.

Paljon makua perussalaattiin antaa soijapaahdettu auringonkukansiemen. Itse paahdan ensin pannulla siemeniä, kunnes pari niistä ruskistuu. Tämän jälkeen lorautan sekaan soijakastiketta (niistäkin löytyy mukavasti jo luomua), ja annan sen imeytyä vielä lämpimällä pannulla hetken. Näitä voi tehdä isomman erän kerralla, säilyvät kyllä mukavasti vaikka viikon tai kaksikin. Ellei joku syö niitä suolahimoonsa lasten mentyä nukkumaan.

IMG_1764

IMG_1759

 

Jokunen aika sitten haeskelin uusia salaattivinkkejä. Tarvitsin ruokaisan salaatin, joka kelpaisi koko perheelle. Törmäsin ideaan, jossa bataatin makeus oli yhdistetty halloum juuston suolaisuuteen. Päätin kokeilla yhdistelmää heti seuraavana päivänä, ja kieltämättä idea toimi. Me paahdoimme bataatin palat uunissa oliiviöljyn ja tuoreen chilin kera, ja halloumi paistettiin kuumalla pannulla normaalisti. Tästä tuli todella mainio salaatti, jonka lapsetkin söivät suurella innolla.

IMG_1882

Suosittelen kokeilemaan, versioita saa tehtyä monia. Meidän perussalaattiin kuuluu nykyään aina myös avokaado tuomassa lisää ruokaisuutta. Lihaahan meidän salaatteihimme ei kuulu, ja tofukin on pienemmän allergioiden takia vielä jonkun aikaa odottamassa pääsyä lautasille. Suurin odotus liittyy kuitenkin salaatteihin, sillä kohta niitä saa taas jo omalta takapihalta. Lähiruokaa ja luomua parhaimmillaan, sitä se kesä on.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 thought on “Salaattien lisukkeet”

  1. Kiitos vinkistä, tällaista täytyy kyllä kokeilla. Miekin olen innostunut ruokaisista salaateista. Uudet hyväksi havaitut reseptit ovat oikein tervetulleita 🙂

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Raikas porkkanakakku herkuttelijoille

  Kesä on juhlien aikaa. Jostain syystä meidän perheessä kesäjuhlat ovat olleet pari viimeistä vuotta vähemmällä, lasten ja serkkujen juhliessa

Feta-pinaattipiirakka

  Mieheni hoiti lapsen synttärijuhlien tarjoilut lähes täysin. Oli aika hieno tunne saada nauttia juhlista keittiön ulkopuolella, ja kieltämättä innostuimmekin

Kurpitsasta lyhty (ja ruokaakin)

  Ostin tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämässäni kurpitsan. Viikon verran se sai toimittaa koristeen virkaa terassilla, ja vähintään pari päivää

Härkispihvit

Kasvismaailman ja lihankorvikkeiden uusin tulokas on Härkis. Mitä sitä turhaan nyt virallisempaa nimeä keksimään, ja Härkiksen tuottajat ovat myös panostaneet