|

Salaattien lisukkeet

Meidän perheemme salaatin syöminen on kasvanut kevään tullen taas rajusti. Jopa lapset syövät nykyään innoissaan salaatteja, kun versiot niistä vaihtelevat vain tarpeeksi usein. Pelkkä salaattihan ei maistu miltään, joten lisukkeiden on syytä toimia ja tuoda makua.

Paljon makua perussalaattiin antaa soijapaahdettu auringonkukansiemen. Itse paahdan ensin pannulla siemeniä, kunnes pari niistä ruskistuu. Tämän jälkeen lorautan sekaan soijakastiketta (niistäkin löytyy mukavasti jo luomua), ja annan sen imeytyä vielä lämpimällä pannulla hetken. Näitä voi tehdä isomman erän kerralla, säilyvät kyllä mukavasti vaikka viikon tai kaksikin. Ellei joku syö niitä suolahimoonsa lasten mentyä nukkumaan.

IMG_1764

IMG_1759

 

Jokunen aika sitten haeskelin uusia salaattivinkkejä. Tarvitsin ruokaisan salaatin, joka kelpaisi koko perheelle. Törmäsin ideaan, jossa bataatin makeus oli yhdistetty halloum juuston suolaisuuteen. Päätin kokeilla yhdistelmää heti seuraavana päivänä, ja kieltämättä idea toimi. Me paahdoimme bataatin palat uunissa oliiviöljyn ja tuoreen chilin kera, ja halloumi paistettiin kuumalla pannulla normaalisti. Tästä tuli todella mainio salaatti, jonka lapsetkin söivät suurella innolla.

IMG_1882

Suosittelen kokeilemaan, versioita saa tehtyä monia. Meidän perussalaattiin kuuluu nykyään aina myös avokaado tuomassa lisää ruokaisuutta. Lihaahan meidän salaatteihimme ei kuulu, ja tofukin on pienemmän allergioiden takia vielä jonkun aikaa odottamassa pääsyä lautasille. Suurin odotus liittyy kuitenkin salaatteihin, sillä kohta niitä saa taas jo omalta takapihalta. Lähiruokaa ja luomua parhaimmillaan, sitä se kesä on.

Similar Posts

One Comment

  1. Kiitos vinkistä, tällaista täytyy kyllä kokeilla. Miekin olen innostunut ruokaisista salaateista. Uudet hyväksi havaitut reseptit ovat oikein tervetulleita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *