Collegemekko (ja pari muuta vaatetta)

Kuviollisten ja välillä jopa sekavien kuosien rinnalle tarvitsee myös rauhoittajia. Kaipaan yksivärisiä, mutta toisiinsa harmonisia kankaita. Kun tein Noshin uusista joustocollegeista miehelle hupparia, leikkasin myös palat tyttöjen vaatteisiin. Halusin ommella IsoSiskolle mekon, joka kävisi myöhemmin myös tunikana tai jopa paitana. Jotain yksinkertaista, mutta silti hieman tyttömäistä.

IMG_2478

Mielestäni onnistuin aika täydellisesti. Kellertävä joustocollege harmaan tukena on aika mahtava yhdistelmä. Yliolan tulevat holkkihihat antavat nyt kesällä suojaa, ja lapsen kasvaessa toimivat lopulta ihan normaaleina olkaimina. Hihansuihin ompelin framiloneilla pienet rypytykset, ja taskuihin laskoksia tuomaan ilmettä ja eloa.

Mekon kaveriksi ompelin leggingsit harmaasta joustocollegesta. Näistä tuli pohkeiden kohdalta hitusen liian tiukat kasvua ajatellen, college ei joustanutkaan niin paljon kuin kuvittelin. Pyllystä etuosaan ompelin tikkaukset keltaisella langalla, ne ei kuvissa kovin hyvin näy, mutta tuovat hauskaa särmää kun katsoo lähempää.

 

IMG_2484

 

IMG_2527

IMG_2533

IMG_2536

IMG_2553

PikkuSiskolle tein kasvunvaralla samoista collegeista paidan ja housut. Paidan pääntie on hieman normaalista poikkeava, mutta tästä tuli omasta mielestä silti erittäin käyttökelpoinen. Housut ovat ihan perusmallia, ehkä taskut toisivat niihin lisää eloa, jos jaksan myöhemmin ne sinne vielä surauttaa.

Parasta näissä on toki se, että nämäkin ovat luomupuuvillaisia. Yleensä collegessa on polyesteria tuomassa kestävyyttä ja kiiltoa (ja edullista hintaa) juuri nurjalla puolella, eli lapsen ihoa vasten. Meidän lasten herkät ihot kuitenkin rakastavat mieluummin luonnon materiaaleja, joten luomupuuvilla suoraan ihoa vasten on se paras vaihtoehto.

 

IMG_2491

IMG_2490

IMG_2543

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

4 thoughts on “Collegemekko (ja pari muuta vaatetta)”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Lasten tietovisa ja Nuppuprint juhlamekko

Olen selkeästi ottanut uuden perinteen. Aiemmin mätsäsin lapsille samanlaiset juhlamekot, mutta nyt olen huomaamattani ommellut Nuppuprintin mekkoja juhlia varten. Tämä

Villahousut lapselle, helppo ohje

Helpot ja nopeat villahousut lapselle, jotka voi neuloa myös 7-veljestä langasta. Tulosta Käsityökekkereiltä ilmainen ohje lämpimiin villahousuihin!