Logo - Brändi
|

Mehukekkereiden takana ja mukana

Muutot voi välillä olla aika rankkoja. Tämä muutto oli erikoisen rankka, sillä en yksinkertaisesti tiennyt mitä kaikkia esteitä on oikein tulossa. Olin miettinyt blogille uutta nimeä jo jonkin aikaa. Lopulta tammikuussa päätin toteuttaa riskin, sillä ompelumerkit olivat uhkaavasti loppumassa. Oli siis keksittävä nimi, joka sopisi sekä ompelumerkiksi, että blogin nimeksi. Tilasin merkit tammikuun lopussa (josta lisää myöhemmin), vailla vielä ei ollut tietoa blogin uudesta sijainnista.

En osaa koodata tai tiedä muutenkaan mitään nettisivujen perustamisesta, joten ajattelin näppäränä likkana tehdä asiat itselleni helpoksi. Ostin domainin, hieman jalostetun ulkoasun ja sivutilaa wordpress.comista. Siinä vaiheessa en tajunnut yhtä todella suurta miinusta, eli että kyseiselle sivustolle ei saa asentaa Googlen analyyttisiä mittareita. Nämä ovat minulle tärkeitä, joten erään viikonlopun aikana (sivusto oli toki jo muuten saatu valmiiksi) oli pakko aloittaa koko homma alusta.

Palkkasin mieheni hommiin (suklaa ja pusupalkalla). Selvisi etten saa siirtää domain nimeä, koska olen omistanut sen vain alle 60 päivän ajan. Muutto hankaloitu entisestään, enkä tiedä ollaanko vieläkään täysin selvillä vesillä. Nimi on postiluukussa, joka ei kuitenkaan ole minun. Vaikka asunto on. Sekavaa, kyllä ja paljon.

Maaliskuun alussa opettelin käyttämään wordpress sivustoa aivan eri näkökulmasta. Oli luotava oma sivusto melkein täysin alusta, ja meni pari viikkoa ennen kuin löysin edes lisäosia tai muita hyödyllisä vimpaimia. Mies opetteli kirjoittamaan css-kieltä, ja minä valjastin ystävän logon piirtäjäksi. Hienon logon on siis tehnyt Sari.

Tuli tästä lopulta aika hieno, vaikka itse sanonkin. Tämä tuntuu omalta, ihan itse rakennetulta. Tähän on jo nyt vuodatettu järjetön määrä yötunteja, tuskaa ja onnen hetkiä. Viimeiset jännityksen hetket sain kokea heti sivuston avaamisen jälkeen keskiviikkona. Facebook ilmoitti suorasanaisesti ettei sivuston nimi voi vaihtua, mikäli siitä tykkää yli 200 henkilöä. Tämä oli viimeinen niitti muutto-operaatiossa, mutta onneksi te lukijani ryntäsitte apuun. Tuskin kukaan bloggaaja haluaa pyytää lukijoitaan poistumaan tai katoamaan tykkääjien joukosta, mutta minun oli tämä tehtävä. Pyydän vaivasta anteeksi, mutta myös kiitosta. Yön jännittämisen jälkeen 100 tykkääjää oli epätykkäämisellään auttanut viimeisestä pälkähästä, ja niin sain myös nimen vaihdettua sinnekin sivulle. Kiitos kaikille auttaneille, yhteistyö tuntui aivan mahtavalta!

Tänään olen säätänyt vielä uutiskirjettä ja sen ajastuksia. Päätin olla tukkimatta sähköpostejanne, joten uutiskirjeen lukijat saavat tästä päivästä eteenpäin yhden viestin päivässä, vaikka blogitekstejä julkistettaisiinkin enemmän kuin yksi päivässä. Ensimmäistä kirjettä voitte siis odottaa tänään sähköposteihinne.

Miten Mehukekkereitä sitten seurataan?

Etusivulta näet heti kaikki uusimmat tekstit. Tekstiä klikkaamalla pääset lukemaan koko tekstin kuvineen ja kommentteineen, eli etusivulta näkee parhaiten mitä viime aikoina on Mehukekkereillä ollut puheissa. Suunnitelmissa on myös listaus, joka suosittelee toisia blogitekstejä sivupalkissa. Tämän otan käyttöön kun tekstejä on siihen tarpeeksi.

Voit tosiaan liittyä uutiskirjeen saajaksi oikean sivupalkin lomakkeen lähettämällä. Saat tämän jälkeen automaattisesti uutiskirjeen kerran päivässä, niinä päivinä kun blogiin jotain päivittyy.

Voit seurata Mehukekkereitä myös Blogilistan kautta.

Tai Bloglovinin kautta.

Mehukekkerit on myös Pinterestissä, tosin aika sinne ei riitä niin paljon kuin haluaisin.

Puhelimen Instagramista Mehukekkerit löytyy myös, loogisesti nimellä Mehukekkerit. Jos olit seuraaja ennen nimen vaihtumista, olet seuraaja edelleen.

Pätkä jokaista blogitekstiä päivittyy myös Mehukekkereiden facebook sivulle. Se löytyy osoitteesta www.facebook.com/Mehukekkerit Tästä vielä suuri kiitos teille, nyt sinne voi taas palata 😉

Mikäli joku seuraa blogeja bloggerin hallintapaneelin kautta, voi Mehukekkereiden osoitteen kirjoittaa sinnekin omaan seurantalistaan ja blogi päivittyy silloin listaan automaattisesti.

Ja niin, ne uudet Mehukekkeri-ompelumerkit ovat ommeltuina arvonnan palkinnoissa. Niitä vielä vaikka kuinka paljon lisää jäljellä, joten tämä tarina ei lopu ihan heti kesken. Tervetuloa vielä kerran!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.