Veera lääkarissä - Kirja
|

Lukuhetkien klassikot

Blogissa Sininen keskitie on ollut koko viikon käynnissä lastenkirjaviikko. Kyllähän meilläkin luetaan paljon, ja kirjastossa käymme säännöllisesti lähes viikottain. Lapset lukevat yksin, toisilleen ja me luemme vähintään joka ilta pari satua, usein paljon paljon enemmänkin. Yksi suosikkipaikka lukemiselle on kylpyhuone, ja potan viereen onkin kasaantunut taas vino pino kirjoja.

 

Uusin suosikki on Veera kirjat. Lääkäreitä paljon nähnyttä Pikkusiskoa viehättää toki Veera Lääkärissä, kun taas Isosisko on löytänyt uuden suosikin Veeran kokkikirjasta. Olemme myös lukenee Tatua ja Patua, mutta ne ovat olleet vielä hieman liian pitkiä joka päiväiseen lukemiseen.

ainokirja

Yksi suosikki pitkän ajan jälkeen on vieläkin Aino-kirjat. Minua viehdättää kotikutoisen tuntuinen kuvitus, ja lasta taas helposti lähestyttävät perusaiheet.Näitä on kertynyt omaan kirjahyllyyn jo melkein koko sarja, eikä niitä paria puuttuvaa osaa taas saa edes enää mistään. Jokunen sivu on jo irronnutkin, mutta kuukaudesta toiseen Ainoja luetaan silti.

Koko perheen toinen kestosuosikki on Soiva Laulukirja. Tämä ei niinkään ole perinteinen kirja, mutta koska se on nidottu kirjan muotoon, voin kutsua sitä yhä kuitenkin suosikkikirjaksemme. Varsinkin PikkuSisko käy säätämässä yleensä musiikin soimaan taustalle, jonka jälkeen hän kasaa viereensä ison pinon muita kirjoja joita lukee musiikin soidessa. IsoSisko taas muistaa jo lähes jokaisen laulun sanat ulkoa, ja lauluja lauleskellaan musiikin tahtiin päivittäin. Tästä odotan kieli pitkällä kakkososaa, ja toivon todella että sellainen vielä jossain vaiheessa julkaistaan.

soivalaulukirja

Bleuen blogissa Sininen Keskitie on vielä tämän päivän ajan kirja-arvontakin menossa, joten sinne vaan osallistumaan!

Similar Posts

4 Comments

  1. Soiva laulukirja on meillä myös ihan hitti 3 vuotiaalla tytöllä ja iltasatu on vaihtunut muutamaan ilta lauluun

  2. Soivaa laulukirjaa minäkin tulin kehumaan. Tosikoinen sai sen joululahjaksi, mutta Esikoinen on kyllä melkein kokonaan ominut sen. Uskomattoman hyvin jo alle kolmivuotias A) muistaa laulujen sanoja, B) tunnistaa sävelestä mikä laulu on kyseessä, C) osaa selata oikean laulun numeron perusteella. Silti hauskinta on laulella varsinkin Bingoa omilla sanoilla, tyyliin: “Iso violetti äiti antoi keinulle vauhtia…” tai “Pieni vihreä tyttö istui keinun kyydissä…” Tällä metodilla Esikoinen on jopa oppinut tavaamaan oman nimensä. 😀

    1. Wau, meilläkin laulellaan jonkin verran jo omilla sanoilla, mutta nimeä ei kyllä tavata. Nyt tosin osaa jo koko perheen muidenkin jäsenten kaikki nimet luetella, ehkä kohta tavataan jo myös 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.