Karnaluks ja ostoslistat

Parisen viikkoa sitten inventoin ompelutarvikkeeni sillä silmällä, kirjoitin kolmesivuisen ostoslistan ja suuntasin puolityhjän laukun kanssa satamaan. Lähdin ensimmäistä kertaa lasten syntymien jälkeen pois kotoa peräti kahdeksi päiväksi, mutta syykin oli toki mitä mainioin. Mikä sen parempaa, kuin vajaa 50 ompeluhullua naista ostosretkellä Tallinnassa?

Reissun tärkein etappi oli toki Karnaluks. Olin kuullut siitä paljon, mutta silti en osannut odottaa ihan näin suurta ja aikaa vievää ostoskokemusta. Olin muka todella varautunut pitkän ostoslistani kanssa, ja olin myös budjetoinut käteistä mukaan riittävästi. Osasin odottaa hieman jonotusta, päänvaivaa ja kilpailua tarvikkeiden saamisen suhteen.

IMG_1588 langat

Karnaluks on siis käsityöläisen taivas. Se on paikka, joka myy halvalla lähes kaikkea mitä käsityöläinen/ompelija/askartelija voi tarvita. Tavarat ostetaan ilmeisesti ympäri maapalloa eri konkurssipesistä, jonka takia hinnat ovat mitä ovat. Tai sitten ovat hieman eri kuin olet kuvitellut, koska selkeitä hintoja on joskus hankala huomata. Joka tapauksessa hinnat ovat kuitenkin edulliset.

Ostoslistasta on kuitenkin hankala pitää kiinni, jos ei näe hintoja selvästi. Karnaluksin suurin puute mielestäni on hintojen vaihtelevuus, eikä aina hintaa ole kovin hyvin kerrotukaan. Tämä toki johtaa ongelmaan kassalla, eli hidastaa toimintaa aivan äärettömästi. Minä jonotin kaksi tuntia, mikä ei toki kokemusta pahentanut, koska seura oli äärimmäisen hyvää. Jonossa onnistuinkin tutustumaan ihmisiin, joihin en varmasti muuten olisi edes tutustunut, saati päätynyt hyvälle aterialle sen jälkeen.

Ostoslistani tähtenä oli ompelu- ja saumurilangat. Siellä sekaisten hyllyjen väliköissä oli kuitenkin kuumottavaa tehdä päätöksiä, joten onnistuin jotenkin ostamaan ihan kaikkea muuta, kuin niitä saumurilankoja. Ostin kyllä paljon lankoja, mutta enemmänkin olisin ehkä tarvinnut. Kuvittelin ostoskorini hinnan olevan jo turhan lähellä budjettiani, joten jostain oli pakko säästää. Kassalla suretti kuulla, että budjettia olisikin ollut vielä toinen puolikas jäljellä. Ei kuitenkaan tehnyt mieli jonottaa toista kaksituntista, joten pakko varmaan tehdä reissu kesällä vielä uusiksi.

tarvikkeet IMG_1725

Näiden ostosten lisäksi jäin kaipaamaan siis vielä niitä saumurilankoja. Lisäksi olisin kaivannut isoja nappipusseja kiinteällä hinnalla, eli vähän kuin sika säkissä periaatteella. En halunnut aiheuttaa lisää jonotusta viemällä jokaista nappiputkiloa kassalle mukanani, joten jätin napit ostamatta. Ison pussin olisin silti kaivannut, ja kaipaan yhä.

Onnistuin hamstraamaan myös neuloja. Nyt on taas hetkeksi aikaa kaksoisneuloja, nahkaneuloja ja muita perusneuloja. Dylonin kangasvärit olivat lähes puoleen hintaan markettihinnoista, vaikka värit olivatkin osaksi jo loppuneet. Vetoketjuja hamstrasin ilman sen suurempaa visiota käyttötarkoituksesta, mutta niitähän tarvitsee aina. Pitsejä olisi ollut aivan liikaa omiin tarpeisiini, mutta päätin käyttää ensin oman perintövarastoni ennen uusien hamstraamista.

Muilta osin retki meni vallan mainiosti. Seura oli äärimmäisen mukavaa, ja kotoa pois pääseminen nyt virkistää toki lähes aina. Lupasin itselleni olla ostamatta yhtään uutta kangasta maaliskuussa, ja sen pidin myös reissussa mielessä.Toiselle Karnaluks reissulle lähden heti kun sellaiselle voi ilmottautua, se on toki selvä. Olo oli reissun jälkeen todella tuulettunut, ja seura oli mitä mainiointa. Kiitos siis matkaseuralle, ensi kerralla taas uudelleen!

matkalaukut

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

5 thoughts on “Karnaluks ja ostoslistat”

  1. mä kans. varmana olen mukana myös seuraavalla reissulla. karnaluksissa on ihana kierrellä ja oli ihanaa että oli aikaa eikä kiirettä.

    Vastaa
  2. Karnaluksissa käynnistä minäkin haaveilen, mutta pelottaa lähtisikö siellä mopo aivan totaalisesti käsistä. Kuulin, että saumurilankoja saa kuulemma tilattua myös netin kautta ja sähköpostitse, joten minulle se olisi varmaan se turvallisempi vaihtoehto

    Vastaa
  3. Kiitos vinkeistä. Ollaan toukokuussa menossa Karnaluksiin ja aika avoimin mielin lähden. Lankoja on tarkoitus ostaa ja vetoketjuja, muuten jääköön intuition varaan (aika vaarallista). – Ritu

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Puuvillajakku ommellen

  Olen jo jonkin aikaa yrittänyt tasapainoilla kolmen työn välissä. On se päivätyö, politiikka ja nämä käsityöt. Näistä ei aina

Kesän ilot

  Sateisena kesäaamuna on hyvä jo kerrata mennyttä lomaa. Olemme nähneet, kokeneet, maistaneet ja olleet yhdessä. Välillä on toki riidelty,

Helppo tapa ommella hiha- tai lahjeresori

  Lapsille on muodostunut omia suosikkivaatteitaan, joita käytetään niin pitkään kuin mahdollista. Pikkusiskon yksi kestosuosikki on ollut jo pitkään keijumekko.

Radikaalit Ristipistot Lause

Radikaalit ristipistot

Miten tehdä ristipistoja, ja mitä tarvikkeita niihin tarvitaan? Monesta kaupungista löytyy myös nuoremmalle sukupolvelle Radikaalit ristipistot yhdessä tekemiseen.