-Supersuositut käsityöohjeet

Neulotun pääntien kaventaminen, Hnetur-paita

Tammikuussa 2021 neuloimme yhteisneulontana Hnetur-paidan, joka sai yllättävän suuren suosion. Oli huikeaa seurata miten suosituksi ohje tuli, ja kuinka moni innostuikaan neulomaan omaa ehkä ensimmäistä villapaitaansa. Suuri kiitos siis kaikille neulojille!

Viimeistelty ja paranneltu ohje sisältää uusia videoita, ja sitä on paranneltu myös pääntien osalta huimasti. Myyntiin tulee sekä tulostettava pdf-ohje, kuin myös aiemmin nähty verkkokurssi. Molemmat paranneltuina versioina.

Neuloitko Hnetur-paidan ja tuntuuko, että pääntiestä tuli liian iso? Katso videolta, kuinka voit poimia silmukat ja purkaa aiemman pääntien aloituksen.

Hnetur Islantilainen Paita Kaarrokepaita

Pääntien pienentäminen, ohjeet

Katso videolta, kuinka voit poimia alkuperäiset silmukat ja purkaa aiemman aloituksen. Tämän jälkeen neulo päävärillä kavennuskerros esim seuraavasti. Voit kaventaa myös vähemmän tai enemmän silmukoita.

Poimitut pääntien silmukat (72, 76, 80) 84, 88, 92 (96, 100, 108) 108, 108 

Neulo *(-,17, 18) 19, 9, 9 (6, 6, 7) 7, 7 s oikein. Neulo seuraavat 2 s edestä oikein yhteen*. Toista *-* (-,4, 4) 4, 8, 8 (12, 12, 12) 12, 12 kertaa ja neulo mahdolliset loput silmukoista oikein.

Kavenna siis yhden kerroksen aikana yhteensä (-,4, 4) 4, 8, 8 (12, 12, 12) 12, 12 silmukkaa.

Työssä tulisi olla nyt (72, 72, 76) 80, 80, 84 (84, 88, 96) 96, 96 silmukkaa, tai muu haluamasi määrä.

Neulo kerros nurin. Neulo seuraavat 3 kerrosta oikein. Päättele silmukat joko tavallisella tai joustavalla päättelyllä. Pidä huolta, että pää mahtuu hyvin pääntien läpi päättelyn jälkeen.

Voit neuloa myös resoria niin pitkäksi kuin haluat. Neulomalla pitkän resorin saat poolokauluksen. Se sopii myös hyvin tähän malliin.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

#faktaakoronasta17

Kasvosuojien käyttäminen ja ompeleminen

Kankaista kasvosuojaa voi käyttää hätätilanteessa, kun tarjolla ei ole muuta suojaa. Opettele kuitenkin käyttämään sitä oikein, ja katso ohjeet materiaaliin ja erilaisiin kaavoihin.

Kylpytakit lapsille

  Viikolla kymmenen lasten toive ajoi muiden ompelusten edelle. Jo parin kuukauden ajan IsoSisko on pyytänyt itselleen kylpytakkia pieneksi käyneen