onnensäikeitä kirjoneulekirja laine
| | |

Kirjoneuleklassikko syntyessään, Onnensäikeitä-kirja

Kirja saatu arvostelukappaleena Laine Kustannukselta

Neulemaailmaa vähän enemmän seuraavat tietävät varmasti, että koko talven kuumottavin ja inspiroivin neulekirja ilmeistyi juuri Laine kustannukselta. Kyseessä on toki Anna Johannan esikoiskirja, Onnensäikeitä. Ja toki minäkin olin aivan onnessani, kun sain siitä arvostelukappaleen Käsityökekkereille.

Anna Johannan esikoiskirja

Anna Johanna kuuluu aivan oikeutetusti maamme neulesuunnittelijoiden kärkeen. Hänen tilastotieteiden taustansa ansiosta neuleohjeet ovat silmukan tarkkoja istuvuudeltaan, ja kokoja löytyy jokaiseen ohjeeseen paljon. Eli riippumatta käyttäjän koosta, löytää Anna Johannan ohjeista aina taatusti sopivan koon.

Itse seurasin muiden rinnalla Anna Johannan kirjan tekemistä koko vuoden. Se antoi hyvän kuvan jo ihan seuraajallekin, kuinka paljon kirjan tekemiseen ja ohjeiden viilaamiseen menee aikaa. Lopputulos on siis todella onnistunut, enkä toki osannut odottaa mitään muutakaan. Kun vielä itse suunnittelija esiintyy kirjan sivuilla, tulee siitä henkilökohtaisempi ja lähestyttävämpi kokonaisuus.

onnensäikeitä kirjoneulekirja anna johanna

Kirja kirjoneuleista, Onnensäikeitä

Onnensäikeitä sisältää siis 20 kirjoneuleohjetta. Ne kuvastavat osin tätä aikaa, mutta mukana on myös klassikkoja, joita voi pitää varmasti vielä vuosikymmenienkin päästä. Ohjeita on niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Mukana on myös kaunis kirjoneulepipo.

Kirja sisältää siis monia eri tyyppisiä malleja kirjoneuleeseen. Kaikki mallit neulotaan kätevästi ylhäältä alas. Tästä huolimatta kirja sisältää silti monia eri tapoja niin kaarrokeneuleista, vähän laatikkomaisempiin neuleisiinkin. Neuleiden taso on laadukasta ja korkeaa, ja suurimmaksi osaksi oletataankin, että kirjasta innostuu nimenomaan kokeneemmat neulojat. Itsekin yhä kaipaan välillä selventäviä tekniikkakuvia, joita ei tästä kirjasta siis löydy, mutta toisaalta niihin voi aina hakea vinkkejä googlenkin kautta.

Laineen kokeneiden tekijöiden Jonnan ja Sinin kädenjälki näkyy tunnelmallisissa kirjan kuvissa ja taitossa. Kirja on siis itsessään jo teos, johon haluaa palata vaikka vain fiilistelemään neuletunnelmaa. Minä aikanakin tulen palaamaan kirjan kuviin ja tunnelmiin myöhemminkin.

onnensäikeitä kirjoneulekirja weightless

Suosikkejani Onnensäikeitä malleista

Suoria suosikkeja olen yrittänyt etsiä jo pari päivää. Niitä oli aluksi niin paljon, etten oikein osannut päättää. Sen kyllä päätin, että pitkästä aikaa minäkin aion neuloa ihan suoraan jonkun toisen kirjoittamasta ohjeesta. Siitä saa tulla sellainen kiireetön neule, jonka valmistumisella ei ole mihinkään kiire, vaan sitä saa neuloa rauhassa ja tunteella.

Tällä hetkellä omia suosikkejani on kaunis kaarrokepaita Reed, vähän yksinkertaisempi, mutta uskomattoman upea Lehto, sekä herkkää sieluani koskettava Flower Power. Ja jos millään koskaan kärsivällisyyteni riittää koko paidan kirjoneuleeseen, aion toki neuloa Juxtaposition-paidan, joka on aiheuttanut minussa jo ties mitä tunteita siitä lähtien, kun näin kuvan ensimmäisen kerran. Ehkä se on tavoitepaitani, kun kirjoneuletekniikkani ja kärsivällisyyteni on tarpeeksi hiottua.

Kirjaa voi ostaa itselleen Anna Johannan tai Laineen verkkokaupasta.

onnensäikeitä kirjoneulekirja reed
onnensäikeitä kirjoneulekirja arvostelu

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *