-Supersuositut käsityöohjeet

Vegaaninen luumupiirakka

Luumu Resepti

Viimeisenä parina vuonna pihamme luumupuu on antanut parastaan. Viime syksynä luumuja tuli enemmän kuin mitä niille keksi käyttöä, ja sitä käyttöä on tosiaan pitänyt löytää. Vaikka luumut ovat tuoreiltaan parhaimpia, ei niitä jaksa syödä määräänsä enempää.

Luumuja on paljon erilaisia, ja oman puumme luumut ovat pieniä, mutta maukkaita. Puu on istutettu ennen kuin me asuimme talossa, joten valitettavasti luumujen lajike ei ole tiedossa. Satoa on kuitenkin tullut hyvin, ja luumut ovat maukkaita suoraan puusta suuhun poimittuna.

Luumupiirakka ohje

Julkaisin aiemmin tänä vuonna raparperipiirakasta vastaavan ohjeen. Tämä piirakka toimii siis myös luumulle, mutta maun vuoksi luumujen sekaan kannattaa lisätä ripaus kanelia. Piirakka onnistuu parhaiten kakkuvuoassa, jossa on irrotettava pohja. On tärkeää muistaa vuorata vuoka leivinpaperilla jotta luumuista irtoava neste ei valu pitkin uunia.

Luumupiirakassa isotöisin osuus on siemenen irroittaminen. Mitään hyvää kikkaa ei valitettavasti itseltäni tähän kuitenkaan löydy. Muuta kuin että hyvän äänikirjan tai musiikin parissa tämä homma ei tunnu niin pahalta osalta.

Tämä ohje on keikauskakku, eli luumut tulee ennen paistamissa pohjassa alimmaiseksi. Näin niiden mehevyys säilyy ja tarttuu kivasti koko kakkuun.

Vegaaninen Luumuresepti
Luumupiirakka Vegaaninen Resepti

Vegaaninen luumupiirakan ohje

Päällinen

  • noin 800 g-1 kg luumuja
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia

Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Poista luumuista kivet, ja pilko luumut lohkoiksi. Sekoita sokeri ja kaneli pilkoihin luumuihin, ja kaada seos kakkuvuokaan leivinpaperin päälle.

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus vaniljasokeria
  • 2,5 dl soija- tai kauramaitoa
  • 1 dl rypsiöljyä

Sekoita kaikki pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää kasvimaito ja öljy, ja kääntele seos taikinaksi. Varo ettet sekoita liikaa, sillä taikina sitkostuu helposti. Levitä taikina luumujen päälle.

Paista piirakkaa uunin keskiosassa 220 asteessa tai kiertoilmauunissa 190 asteessa noin 23-27 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman vuoassaan. Kumoa kakku tarjoilulautaselle siten, että luumut jäävät päällimmäiseksi. Poista leivinpaperi.

Nauti maidottoman vaniljakastikkeen tai kauravispin kera.

Vegaaninen Luumupiirakka
Luumupiirakka Nopea Ohje Vegaaninen

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Berrypickereilla aamu nousuun

Aamuisin emme juuri puuroja keittele. Leipäkin on tylsää ja yksipuolista pidemmän päälle, ja jostain lapset innostuivat muroihin. Kauppojen murohyllyt ovat

Lasten ruokapyramidi

Syksyllä minulla oli vihdoin aikaa huolestua lasten päiväkotivälipaloista. Kun pienemmänkin lapsen ruokavalio oli vihdoin normaali, aloin kiinnittämään enemmän huomioita päiväkodin

Raparperipiirakka Vegaaninen Maukas

Karamellisoitu raparperipiirakka, vegaaninen

Raparperipiirakan helmi löytyy karamellisoidusta sokerista, joka saa makua uunissa raparepereista. Vegaanipohja on helppo ja nopea, ja tämä piirakka maistuu kauravispin kanssa tai ilman!