Maidoton Ja Munaton Luumupiirakka
| |

Vegaaninen luumupiirakka

Luumu Resepti

Viimeisenä parina vuonna pihamme luumupuu on antanut parastaan. Viime syksynä luumuja tuli enemmän kuin mitä niille keksi käyttöä, ja sitä käyttöä on tosiaan pitänyt löytää. Vaikka luumut ovat tuoreiltaan parhaimpia, ei niitä jaksa syödä määräänsä enempää.

Luumuja on paljon erilaisia, ja oman puumme luumut ovat pieniä, mutta maukkaita. Puu on istutettu ennen kuin me asuimme talossa, joten valitettavasti luumujen lajike ei ole tiedossa. Satoa on kuitenkin tullut hyvin, ja luumut ovat maukkaita suoraan puusta suuhun poimittuna.

Luumupiirakka ohje

Julkaisin aiemmin tänä vuonna raparperipiirakasta vastaavan ohjeen. Tämä piirakka toimii siis myös luumulle, mutta maun vuoksi luumujen sekaan kannattaa lisätä ripaus kanelia. Piirakka onnistuu parhaiten kakkuvuoassa, jossa on irrotettava pohja. On tärkeää muistaa vuorata vuoka leivinpaperilla jotta luumuista irtoava neste ei valu pitkin uunia.

Luumupiirakassa isotöisin osuus on siemenen irroittaminen. Mitään hyvää kikkaa ei valitettavasti itseltäni tähän kuitenkaan löydy. Muuta kuin että hyvän äänikirjan tai musiikin parissa tämä homma ei tunnu niin pahalta osalta.

Tämä ohje on keikauskakku, eli luumut tulee ennen paistamissa pohjassa alimmaiseksi. Näin niiden mehevyys säilyy ja tarttuu kivasti koko kakkuun.

Vegaaninen Luumuresepti
Luumupiirakka Vegaaninen Resepti

Vegaaninen luumupiirakan ohje

Päällinen

  • noin 800 g-1 kg luumuja
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia

Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Poista luumuista kivet, ja pilko luumut lohkoiksi. Sekoita sokeri ja kaneli pilkoihin luumuihin, ja kaada seos kakkuvuokaan leivinpaperin päälle.

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus vaniljasokeria
  • 2,5 dl soija- tai kauramaitoa
  • 1 dl rypsiöljyä

Sekoita kaikki pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää kasvimaito ja öljy, ja kääntele seos taikinaksi. Varo ettet sekoita liikaa, sillä taikina sitkostuu helposti. Levitä taikina luumujen päälle.

Paista piirakkaa uunin keskiosassa 220 asteessa tai kiertoilmauunissa 190 asteessa noin 23-27 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman vuoassaan. Kumoa kakku tarjoilulautaselle siten, että luumut jäävät päällimmäiseksi. Poista leivinpaperi.

Nauti maidottoman vaniljakastikkeen tai kauravispin kera.

Vegaaninen Luumupiirakka
Luumupiirakka Nopea Ohje Vegaaninen

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

  1. Olisitpa laittanut vuoan koon ohjeeseen. Tein normaaliin irtopohjavuokaani ja pohjataikinaa oli aivan liian vähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *