Mansikkakakku Vegaaninen Ohje
| |

Vegaaninen mansikka-raparperitäytekakku

Täytekakku Vegaaninen

Meillä on juhannuksen perinteenä, että viemme äitini kesämökille kokoontuessamme aina jälkiruoan mukanamme. Viime vuonna tein ensimmäisen vegaanisen juustokakun, ja tänä vuonna päädyimme lopulta kesäiseen ja vegaaniseen mansikkatäytekakkuun.

Olen vuoden aikana kokeillut jos jonkinlaista vegaanista kakkua. En ole suuri täytekakkujen ystävä, mutta perheessäni niitä löytyy silti. Siksi tällä kertaa päädyimme täytekakkuun, jonka täytteenä on raparperia ja mansikkaa.

Vegaaninen täytekakku

Täytekakun leipominen ilman kananmunia ja maitoa onnistuu yllättävän hyvin. Pohjaan tarvitsee nestettä, happoa ja nostatusaineita, mutta mitään ei juurikaan tarvitse vatkata.

Netti on täynnä hyviä täytekakkupohjia. Itse olen kokeillut jo pariakin eri ohjetta, ja tällä kertaa käytimme Suklaapossun vegaanista täytekakkupohjaa. Myös Annin Uunissa-blogin pohja on hyvä peruspohja.

Teimme kakun isoon 28 cm halkaisijaltaan olevaan pohjaan, jotta kakkua riittäisi juhannuksena monellekin päivälle. Siksi ohje on tehty siis tuplana, ja samoin täytteen määrää kannattaa puolittaa jos tekee pienemmän kakun.

Vegaanisista kakkupohjista tulee luonnostaankin kosteampia kuin munakakuista. Siksi kakku ei välttämättä tarvitse enää erikseen kostutusta.

Vegaanisen täytekakun täytteet

Vegaanisen täytekakun täytteet ovat nykyään yhtä helppoja kuin eläinperäisenkin kakun täytteet. Minä päädyin vegaanisen tuorejuuston ja kauravispin yhdistelmään. Vaahdotin siis ensin kauravispin, ja sekoitin juuston siihen sen jälkeen.

Kun täytteen puolittaa, voi toiseen osaan sekoittaa eri makua, kuin mitä tulee esim päälliseen. Minä laitoin toiseen osaan raparperihilloa ja toiseen mansikkasosetta. Näin saatiin kahden maun kakku, joka toimi todella hyvin yhdessä. Makuja voi yhdistellä juuri oman maun mukaan, tai tehdä vaikka kokonaan mansikkaisen kakun.

Vegaaninen Täytekakku
Vegaaninen Mansikka Raparperikakku

Maidoton ja munaton mansikkakakku ohje

Täytekakun maidottomat täytteet

  • 400 g vegaaninen tuorejuusto
  • 2,5-3 dl vegaanista vispikermaa (Planti tai Kaslink)
  • 3 dl mansikkasosetta (Bonne)
  • 3 dl raparperihilloa

Valmista täytekakun pohja linkin ohjeiden mukaisesti, mutta tuplaa taikina ja paistoaika. Meillä paistoaika oli peräti noin 1,5h. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Vatkaa sekoittimella siihen sekaan myös vegaaniset tuorejuustot.

Jaa täyte kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan mansikkasose ja toiseen osaan raparperihillo.

Leikkaa pohja keskeltä vaakasuuntaan kahteen osaan. Leikkaa myös päällimmäinen osa kannesta tasaiseksi. Levitä alimmaisen pohjan päälle raparperitäyte. Aseta sen päälle kakkupohjan toinen osa. Levitä kakun päälle mansikkatuorejuustotäyte, ja levitä se kakun päälle ja reunoille. Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Koristele kakku mansikoilla ja mintunlehdillä.

Vegaaninen Herkullinen Täytekakku

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.