Raparperimansikkahillo Resepti
|

Herkullinen raparperimansikkahillo

Hillopurkkien Desinfioiminen

Kesän ensimmäistä raparpereistä ja ehkä viime kesän viimeisistä pakastemansikoista saa mitä loistavinta hilloa. Meillä tämä hillon on niin suosittua, että sitä harvoin riittää talveen asti.

Hillon keittäminen oli minulle pitkään kauhistus. Mietin miten ihmeessä saan hillon hyytymään, miten pestä purkit mahdollisimman hyvin desinfiointia ajatellen, ja miten voin läträtä kuuman hillon kanssa. Mutta kun parit hillot on keitetty, niin seuraavat menee lähes jo itsestään.

Kannattaa valita hilloon tulevat aineet ajatuksella. Haluatko vain mansikkahilloa, vai voisiko käydä tämä perinteinen yhdistelmä raparperia ja mansikkaa?

Kuinka desinfioida hillopurkit

Yksi tärkein osa-alue on toki myös puhtaat hillopurkit. Jotta hillo kestää mahdollisimman pitkään, tarvitsee siinä olla sokeria, mutta se tarvitsee myös täysin desinfioidut purkit. Itse tykkään käyttää lasisia hillopurkkeja, joista saa kannen heti kiinni.

On monta tapaa desinfioida hillopurkit. Valitse näistä toinen!

Hillopurkkien desinfiointi keittämällä

  1. Pese ensin kaikki purkit ja purkin osat kunnolla joko käsin tai tiskikoneessa.
  2. Huuhtele, valuta hetki
  3. Laita isoon kattilaan hillopurkin kannet sekä itse hillopurkit, ja täytä kattila vedellä.
  4. Kiehauta vesi ja anna keihua noin 10-15 minuuttia.
  5. Nosta purkit vedestä ja kaada vesi pois. Varo, ettet koske sormilla purkkien sisäpinnoille
  6. Anna jäähtyä hetki.

Hillopurkkien desinfioiminen uunissa

Toinen tapa on keittää pienet osat esim kannet, ja puhdistaa isot purkit uunissa 150 asteessa.

  1. Pese ensin kaikki purkit ja purkin osa joko käsin tai tiskikoneessa
  2. Huuhtele, valuta hetki
  3. Aseta hillopurkit uuniin, ja lämmitä uuni 150 asteeseen
  4. Anna hillopurkkien olla uunissa noin 15 minuuttia. Sammuta uuni, ja anna purkkien jäähtyä uunissa vielä hetki
  5. Kiehauta samaan aikaan kattilassa vesi, ja desinfioi vedessä hillopurkin kannet tai muut mahdolliset osat

Kaada kuuma hillo purkkeihin, ja sulje kannet. Anna jäähtyä kunnolla.

Raparperimansikkahillo

Mansikkaraparperihillo, resepti

Tämä hillo keitetään, ja sitä varten tarvitset myös hillopurkkeja. Katso niiden desinfiointi ylempää.

  • 400 g mansikoita
  • noin 400 g raparperin varsia
  • 0,5 dl vettä
  • 400 g hillosokeria
  • vaniljatanko
  1. Puhdista raparperit, ja kuori niiden mahdollinen paksu kuori pois. Tuoreista raparpereistä ei välttämättä tarvitse. Pilko raparperit pieniksi paloiksi.
  2. Lisää kattilaan vesi, mansikat ja raparperit. Keitä vesi kiehuvaksi. Halkaise vaniljatanko, ja lisää se ja hillosokeri kattilaan.
  3. Keitä matalalla lämmöllä tasaisesti noin 10-15 minuuttia, kunnes mansikat ja rapareperit ovat pehmenneet.
  4. Poista vaniljatanko ja ota hillo pois liedeltä. Kaada hillo desinfioituihin purkkeihin. Sulje purkit ja anna jäähtyä. Säilytä hilloa viileässä.
Kuinka Desinfioida Hillopurkit
Herkullinen Raparperimansikkahillo

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Raparperi ja mansikka sopii kyllä hyvin yhteen! 🙂 Mulla tulee syksyisin tehtyä hilloa omenoista ja ruusunmarjoista, ja mansikkahilloa pitkin vuotta just pakastetuista mansikoista.

  2. Mansikka ja raparperi on ehkä maailman paras yhdistelmä! Rakastin lapsena (ja edelleen) äidin tekemää mansikka-raparperikiisseliä.

Vastaa käyttäjälle Nyyti Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *