Villaneulepeitto Pehmeä
| | |

Hennoimmillaan-peitto, yleinen testineulonta

Hennoimmillaan Peitto Img 9163
Hennoimmillaan Peitto Kissan Kanssa

Neuloin viime kesänä peiton, jonka jälkeen ihastuin briossiin, eli patenttineuleeseen todellisesti. Aloittaessani minulla oli neljä väriä, mutta lopullisessa peitossa värejä näkyy enemmänkin. Raidoituksen myötä peitto saa siis aivan uutta eloa, ja parin ensimmäisen osion jälkeen peitto valmistuu aika jouhevasti.

Tämä peitto on siis neulottu Isagerin Alpacca 2 langasta. Lankaa neulotaan kaksinkerroin, ja raidoitus vaihtuu ohjeen mukaisesti luoden todella leikkisän tunnelman. Lankaa menee yhteensä noin 300 g, mutta peitosta voi neuloa niin ison kuin lankaa ja innostusta riittää. Tästä saisi siis neulottua todella ison päivä- tai piknikpeiton myös!

Peiton ohje testineulontaan

Tein ohjeen siis viime syksynä. Jäin miettimään sen julkaisutapaa, eikä kirjoitettu ohje tuntunut missään vaiheessa täydelliseltä valinnalta. Nyt sainkin tehtyä sen oheen myös kaavion, joka auttaa ohjeen tulkitsemisessa toivottavasti lisää.

Mietin myös, voisinko julkaista ohjeen ihan ilmaiseksi. Päädyin siihen, että teen tästä julkisen testineulonnan. Eli tekstin ja kuvien lopuksi on ladattava ohje, joka on ladattavissa tältä sivulta 30.5 saakka. Sen jälkeen poistan ohjeen latauslinkin, ja testineulojat pääsevät töihin.

Kun peitto on testineulottu, julkistan sen ohjeena normaaliin tapaan elo/syyskuussa. Tästä on myös jo testineulojien ryhmä Ravelryssa.

Patenttineulepeitto
Kissa Ja Hennoimmillaan Peitto

Kuinka osallistua testineulontaan?

Voit osallistua testineulontaan lataamalla ohjeen alla olevasta latauslinkistä. Mikäli sinulla on jo profiili Ravelryssä, sen parempi. Myös ilman sitä onnistuu, jos pystyt julkaisemaan kuvia Instagramissa tililläsi.

Toivon sinun neulovan peiton 21.8 mennessä.

Toivomukset testineulojille:

 • Perusta projektisivu Ravelryssa ja tägää sinne #hennommillaanpeitto
 • Raportoi kulutettu lankamäärä kun työ on valmis
 • Ota selkeä ja mahdollisimman hyvälaatuinen kuva peitosta kun se on valmis, ja lisää kuvat projektisivuillesi ja mahdollisesti myös Instatilillesi
 • Linkkaa projektisisivusi Hennoimmillaan-peittoon käyttämällä testineulojan koodia TEST-VJ-GDJBD9. Tämä tulee siis Pattern Name kohtaan.

Ohjeen mukana tulee myös vaihtoehtoisia lankasuosituksia, ja otan mielelläni vastaan muitakin suosituksia ja vinkkejä lankoihin liittyen. Voit neuloa ohjeen siis myös itse valitsemillasi langoilla, tässä peitossa edes langan tiheys ei ole niin isossa roolissa. Saat vain silloin hieman eri kokoisemman peiton.

Kuvia testineulotuista malleista saa julkaista sosiaalisessa mediassa jo kesken neulonnan. Merkitsethän kuviin silloin #käsityökekkerit ja #hennoimmillaanpeitto.

Testineulojilta toivon myös kuvia peitosta, jotka voin jakaa ohjetta julkaistaessa. Osallistumalla testineulontaan, hyväksyt siis ehdot kuvien jakamisesta. Merkitsen kaikkiin kuviin toki aina neulojan tilin.

Suuri kiitos jo etukäteen, tämä testikierros on minulle tärkeä. Ilmaisethan siis kaikki mahdolliset virheet tai muut huomiosi ohjeista testineulonnan yhteydessä. Toivon myös, että kerrot samalla langanmenekkisi. Minulle on todella tärkeää, että ohjeista tulee selkeitä ja neulontaan innostavia.

Peitto Testineulonta Ohje

Tiedot testineulontaa varten

Lanka

 • Isager Alpaca 2 (50 g = 250 m)
 • HUOM! Peitto neulotaan kaksinkertaisella langalla

Peitossa käytetyt langat ja niiden menekki:

 • n 50 g väri 1 vaaleanpunainen
 • n 80 g väri 2 vihreä
 • n 90 g väri 3 valkoinen
 • n 80 g väri 4 keltainen

Menekki yhteensä

 • noin 300 g

Käsialasta ja langasta riippuen langan menekki voi olla myös suurempaa!

Vaihtoehtoiset langat:

 • Sandnes garn Mini Alpakka, Madelinetosh Merino Light, Kässäkerho Pom Pom Suoma, Sandnes garn Babyull Lanett, Filcolana Arwetta Classic

Puikot

5 mm pyöröpuikot

4 pyöreää silmukkamerkkiä

4 hakaneulaista silmukkamerkkiä

Neuletiheys

18 silmukkaa x 30 kerrosta = 10 x 10 cm

Huom! Tiheys voi olla eri, silloin peitosta tulee vain vähän eri kokoinen

Valmiin peiton koko

Peiton halkaisija noin 100 cm

Jos peitosta tulee kysyttävää, niin vastaan osoitteessa veera(at)kasityokekkerit.fi, Ravelryn ryhmässä tai Ravelryn yksityisviestillä.

Ohjeessa sinua mitä luultavimminkin auttaa, kun osaat neuloa kaksiväristä patenttineuletta. Katso siis tämä ohje, jos se ei ole vielä kovin hyvin hallinnassa!

Hennoimmillaan Peitto Neuleohje Testineulonta
Pehmeä Villaneulepeitto Neulottu

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *